پایان ۲ پروژه مرمتی در شهرستان مروست

۱۴ اسفند ۱۴۰۲ / در میراث فرهنگی

سرپرست نمایندگی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مروست از پایان مرمت و سامان‌دهی محور برج نقاره‌خانه تا قلعه مروست و مرمت ضلع شمالی قلعه و عمارت شاه‌نشین قلعه تاریخی مروست خبر داد.

به‌گزارش  روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد،  سعیده اکبری با اعلام این خبر افزود: پروژه مرمت محور بافت تاریخی مروست در فاز یک با انجام عملیات کاه‌گل و ازاره بدنه معابر و نیز تعبیه ناودان‌های بشنی از بنای ثبتی برج نقاره‌خانه تا قلعه تاریخی ثبتی مروست به اتمام رسید، همچنین قلعه تاریخی مروست در قسمت شاه‌نشین (بام‌ها) و اتاق‌های ضلع شمالی مرمت و ساماندهی شد.

سرپرست نمایندگی میراث‌­فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مروست ادامه داد: قلعه مروست را می‌توان شاخص‌ترین اثر تاریخی مروست نامید که با قرارگیری در مرکز بافت تاریخی، شکل‌گیری آن را تحت‌الشعاع خود قرار داده است بطوریکه اکثر بناهای مهم این شهر در حریم و گرداگرد آن واقع‌شده‌اند.

اکبری در ادامه گفت: از ویژگی‌های مهم این قلعه عظیم، دیوارهای بلند و کنگره‌دار به شکل چهارضلعی است که در سه گوشه آن برج‌های بلندی ساخته شده است و از فضاهای داخلی آن می‌توان به هشتی ورودی، شاه‌نشین، اسطبل‌ها و مطبخ و اتاق‌هایی در اطراف اشاره کرد.

این بنای ارزشمند در سال ۱۳۷۸ با شماره ثبتی ۲۵۴۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

انتهای پیام/

آخرین مطالب

آغاز عملیات مرمت و ساماندهی خانه تاریخی صالحی خاتم

بازخوانی میراث تاریخی روستای توران پشت در سی‌ویکمین برنامه گردشگری تاریخی‌فرهنگی یزد

استاندار یزد:
تقویت زیرساخت‌ها و احیای آثار تاریخی، محور توسعه گردشگری استان است

معاون استاندار یزد در گفت‌وگو با میراث‌آریا تأکید کرد:
ضرورت تسریع در جذب تسهیلات گردشگری در یزد

سفیر کره جنوبی در ایران:
گفت‌وگوهای گردشگری با ایران باید به اقدامات عملی منجر شود

ملیحه فخاری
کودک؛ میراث فردا

استاندار یزد:
ظرفیت‌های گردشگری یزد؛ محور توسعه همکاری‌های مشترک با کره جنوبی

تأکید معاون گردشگری کشور بر بهره‌گیری میبد از ظرفیت تسهیلات گردشگری

سیدمحمد رستگاری
روستاهای یزد؛ میراثی که نفس می‌کشد

معاون گردشگری کشور از ظرفیت‌های گردشگری میبد بازدید کرد

معاون گردشگری کشور:
اردکان ظرفیت‌های ارزشمندی برای توسعه گردشگری دارد

بازدید معاون گردشگری کشور از ۲مجموعه گردشگری اردکان