معاون صنایع دستی کشور در گفت‌و‌گو با میراث آریا:
اصلی‌ترین کارکرد جشنواره‌ها همفکری و گفت‌و‌گوست

۲۹ بهمن ۱۴۰۱ / در صنایع دستی, گزارش خبری، مقالات و یادداشت ها

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی در جریان سفر چند روزه خود به استان یزد در راستای برگزاری نخستین جشنواره ملی تولیدات چند رسانه‌ای میراث فرهنگی به میزبانی استان یزد در حاشیه این نشست اظهار داشت: جشنواره‌ها معمولاً کارکردهای مختلفی را دنبال می‌کنند و یکی از اصلی‌ترین کارکردهای جشنواره همفکری و گفت‌وگوی بین بخشی است.

مریم جلالی معاون صنایع دستی وزارت میراث‌فرهنگی کشور روز شنبه ۲۹ بهمن ماه در گفتگو با میراث آریا گفت: بنده معتقد هستم که میراث فرهنگی و صنایع دستی احتیاج به حمایت‌های تازه دارد تا قاب‌ها و قصه‌های تازه را به وجود آورد.

جلالی افزود: اهالی هنر و رسانه می‌توانند در این نشست ها به جان مایه‌های تازه‌ای از ظرفیت‌های میراث فرهنگی و صنایع دستی پی ببرند.

معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی کشور افزود: جشنواره‌ها معمولاً کارکردهای مختلفی را دنبال می‌کنند و یکی از اصلی‌ترین کارکردهای جشنواره همفکری و گفت‌وگوی بین بخشی است.

او ادامه داد: وقتی اهالی فرهنگ، هنر و رسانه که قصه تازه و روایت تازه‌ای کشف می‌کنند این کشف به خلق یک اثر هنری ختم می‌شود. به طور کلی دست مایه‌های خلق آثار هنری و خلق آثار رسانه‌ای ابتدا از یک گزاره خبری و دال مرکزی نشات می‌گیرد که میراث فرهنگی و صنایع دستی یزد پر از این گزاره‌ها و دال‌ها در همه سطوح واژگانی، ادبیات، سطح قصه و داستان و سطح معماری و میراث فرهنگی و تاریخ صنایع دستی است.

جلالی بیان کرد: اگر بال اجتماعی، اقتصاد و فرهنگ را در نظر بگیریم سه وجهی که یک مثلث باید داشته باشد در یزد داریم و یزد می‌تواند تولید دال مرکزی کند و همه این‌ها دست مایه و جان مایه تولید آثار هنری خواهند شد.

انتهای پیام/

آخرین مطالب

گام تازه تفت برای احیای بافت‌ها و بناهای تاریخی

آغاز مانیتورینگ آثار شاخص شهر تاریخی/ پایش مستمر، مهم‌ترین ابزار حفاظت از میراث جهانی یزد

آغاز عملیات مرمت و استحکام‌بخشی برج تاریخی روستای هدف گردشگری توت اردکان

رئیس میراث‌فرهنگی ابرکوه:
مرمت قلعه تاریخی شهرسب ابرکوه آغاز شد

بانک اطلاعاتی جامع میراث‌فرهنگی ابرکوه ایجاد می‌شود

آمادگی اردکان برای برگزاری باشکوه آیین سنتی تعزیه روستای توت در دهه پایانی صفر

یزد؛ روایت زنده ایران

سیدمحمد رستگاری
اربعین؛ میراثی که انسانیت را روایت می‌کند

برنامه‌ریزی برای مرمت و احیای مجموعه تاریخی حسینیان یزد

بازدید استاندار یزد از روند مرمت قلعه تاریخی ابرندآباد و ساماندهی محوطه پیرامونی آن

هندسه همدلی
کوچه‌های آشتی‌کنان یزد؛ معماری در خدمت فرهنگ همدلی

اجرای تدابیر حفاظتی و امنیتی در موزه مردم‌شناسی تفت هم‌زمان با شرایط جنگ تحمیلی