فرصتهای شهرستان مهریز نیازمند توجه است
در نشستی با حضور معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تأکید شد: شهرستان مهریز به دلیل موقعیت خود و برخورداری از آثار تاریخی و طبیعی، شایسته دریافت اعتبارات ملی برای پیشبرد طرحهای توسعهای است.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد، در طی این نشست که با حضور معاون توسعه و مدیریت منابع و نماینده وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و جمعی از مسئولان استان برگزار شد، حسین عسکرزاده فرماندار شهرستان مهریز با اشاره به اینکه شهرستان مهریز در استان یزد دارای ظرفیتهای مهمی در حوزههای گردشگری، صنعت، کشاورزی و منابع طبیعی است، گفت: از جاذبههای گردشگری شاخص آن میتوان به تفرجگاه غربالبیز اشاره کرد که از مهمترین مقاصد تفریحی استان بهشمار میآید و در ایام تعطیل پذیرای جمعیت زیادی از سراسر استان و حتی دیگر استانها مانند گیلان است.
فرماندار شهرستان مهریز با اشاره به اینکه در بخش صنعت، مهریز دارای چند شهرک صنعتی و واحدهای تولیدی متنوع است، تصریح کرد: همچنین معدن سرب و روی مهدیآباد، بهعنوان دومین معدن بزرگ دنیا و بزرگترین معدن خاورمیانه، در این شهرستان قرار دارد.
عسکرزاده گفت: در حوزه کشاورزی، این شهرستان یکی از قطبهای تولید پسته در کشور است و تولید شیر نیز در آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
فرماندار مهریز با تأکید بر اینکه برگزاری جشنوارههای بومی و دینی در شهرستان و تدوین تقویم گردشگری از دیگر اقدامات شاخص فرهنگی- اجتماعی است، تصریح کرد: در مجموع، مهریز با بهرهمندی از منابع طبیعی، ظرفیتهای صنعتی، گردشگری و مشارکت مردمی، پتانسیل بالایی برای توسعه دارد، اما نیازمند توجه بیشتر در زیرساختهای اداری، عمرانی و سرمایهگذاری بخش خصوصی است.
حمیدرضا زارعبیدکی شهردار مهریز در ادامه این جلسه گفت: شهرستان مهریز بهعنوان باغشهر تاریخی استان یزد، بهدلیل وجود بناهای باارزش، باغات سنتی، و قنوات فعال مانند قنات جهانی حسنآباد و باغ جهانی پهلوانپور، دارای ظرفیت بالایی در حوزه گردشگری است.
او با بیان اینکه در چارچوب سند چشمانداز شهرستان و با رویکرد توسعه گردشگری، شهرداری با همکاری میراث فرهنگی و شورای شهر، پروژههای بازآفرینی شهری را در بافتهای تاریخی اجرا کرده است، تصریح کرد: این اقدامات با هدف بازگرداندن سکونت به محلات قدیمی، جلوگیری از اجاره آنها به اتباع، و حفظ هویت تاریخی انجام شده است.
فرماندار مهریز با تأکید بر اینکه در سال گذشته، با حمایت شورای شهر، دو پروژه در محلات هدف اجرا شد، اظهار کرد: حدود ۱۸ میلیارد تومان برای این طرحها هزینه شد که بخشی از آن با مشارکت اداره میراث فرهنگی تأمین گردید.
زارعبیدکی با بیان اینکه مهریز بالاترین آمار بومگردی استان را دارد و این موضوع به تقویت گردشگری پایدار در منطقه کمک کرده است، خاطرنشان کرد: شهرداری آمادگی دارد در صورت تأمین اعتبار از سوی سازمان میراث فرهنگی، طرحهای کفسازی، بدنهسازی و بازآفرینی در سایر محلات را نیز ادامه دهد.
او گفت: با توجه به نبود ظرفیت کافی برای پذیرش گردشگران در ایام تعطیل، توسعه پارکها و فضاهای سبز نیز در دستور کار شهرداری قرار دارد.
در ادامه سیدمحمد رستگاری مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد، عنوان کرد: بافت تاریخی، ابنیه ارزشمند، باغ جهانی پهلوانپور، قنات جهانی اسدآباد، و کاروانسرای جهانی زینالدین، یکی از قطبهای دارای آثار ثبت جهانی در استان یزد است.
او با اشاره به اینکه مهریز علاوه بر شهر، در سطح روستاها نیز از پتانسیل بالایی درزمینه گردشگری برخوردار است، گفت: اقدامات شهرداری، شورای شهر و حمایتهای امامجمعه شهرستان، فرمانداری، شهرداری و شورای شهر در توسعه زیرساختهای گردشگری و حفظ میراث فرهنگی قابلتوجه بوده است.
رستگاری ادامه داد: تفاهمنامههای قبلی در این حوزه پایهای برای ادامه همکاریها و استفاده از اعتبارات استانی و ملی در جهت تکمیل پروژههای در دست اقدام است.
او افزود: درخواست مشخص این است که با توجه به ظرفیت موجود و مشارکت فعال مردمی، بخشی از اعتبارات توسعهای استان و کشور به پروژههای میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان مهریز اختصاص یابد تا این طرحها به نتیجه برسند.
این مسئول با بیان اینکه آمادگی اهالی و هیئتامنا برای مشارکت در پروژههای بومیسازی، اقدامات مشارکتی و حفاظت از آثار تاریخی وجود دارد، گفت: ادامه حضور و حمایت مسئولان در شهرستان میتواند منشأ تحولات مثبت و توسعه پایدار در منطقه باشد.
در پایان بهروز ندائی معاون توسعه و مدیریت و منابع وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، با اشاره به اینکه مهریز با دارا بودن آثار ثبت جهانی مانند باغ جهانی پهلوانپور، کاروانسرای زینالدین، و ظرفیتهای طبیعی و فرهنگی منحصر بهفرد، یکی از شهرستانهای مهم استان یزد در زمینه گردشگری است، گفت: نزدیکی آن به مرکز استان، فضای سبز مطلوب و هویت تاریخی آن، جایگاه ویژهای در جذب گردشگر داخلی و خارجی ایجاد کرده است.
ندائی با بیان اینکه وزیر میراث فرهنگی قول مساعد در خصوص تخصیص اعتبارات ملی برای پروژههای اولویتدار شهرستان در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری را داده است، گفت: همچنین مقرر شد پستهای سازمانی اداره میراث فرهنگی مهریز افزایش یافته و نیروی انسانی مورد نیاز تأمین شود.
در پایان او ضمن تأکید بر لزوم معرفی بهتر ظرفیتهای شهرستان مهریز درخواست شد که حمایت ویژهای از طرحهای توسعهای شهرستان در سال آینده صورت گیرد.
انتهای پیام/