مرمت بازار تاریخی یزد با مشارکت اصناف/ آغاز مرمت ۶۰ بنای تاریخی
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد گفت: مرمت بازار تاریخی یزد با مشارکت اصناف، شهرداری و میراثفرهنگی در حال اجراست و اتمام این طرح با رویکردی مشارکتی دنبال میشود.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد، سید محمد رستگاری، روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه به مناسبت روز جهانی موزه و هفته میراثفرهنگی در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه استان یزد گفت: در حال حاضر افزون بر ۶۰ پروژه در دست اقدام در استان یزد داریم و هر چند سال قبل پروژهها عمدتاً کوچک بود، اما امسال با توجه به پروژههای مشارکتی که در حال انجام است، در همه شهرستانهای استان طرحهای عمده تعریف شده و با کمک مردم در حال انجام است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی یزد ادامه داد: اعتبارات میراثفرهنگی کفاف مرمت و حفاظت از بناهای تاریخی را نمیدهد و لذا برای حفظ بناهای تاریخی به کمک مردم و گروههای جهادی نیاز داریم.
رستگاری با اشاره به شعار امسال روز جهانی موزهها با عنوان «موزهها برای آیندهای پایدار» عنوان کرد: در همین راستا، بیش از ۵۶ برنامه فرهنگی، آموزشی و اطلاعرسانی در سطح استان برگزار می شود.
او ادامه داد: برگزاری کارگاههای کودک محور برای فرهنگی سازی و توجه نوجوانان به موزهها، اقدامات مشارکتی با سازمانهای مردم نهاد برای بازسازی بناهای تاریخی که قلعه عزآباد در حال انجام است نیز همچنان ادامه خواهد داشت.
رستگاری از آغاز بازسازی بقعه ستی فاطمه با هماهنگی معاونت عمرانی استانداری خبر داد و گفت: در حوزه فرهنگسازی، برگزاری کارگاههای آموزشی برای کودکان و مشارکت جوامع محلی، دانشگاهها و مسئولان در برنامهها برای بازسازی و مرمت بافتهای تاریخی را داریم.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد با اشاره به رشد چشمگیر اعتبارات این حوزه تصریح کرد: با پیگیریهای صورتگرفته، اعتبارات مصوب استانی دو برابر شده و تاکنون بیش از ۷۵ میلیارد تومان تخصیص دادهشده است و همچنین قراردادهایی به ارزش بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان با پیمانکاران در حال انعقاد است.
او در ادامه با اشاره به طرحهای مرمتی در بازار تاریخی یزد بیان کرد: محدوده بازار بیش از ۱۶ هکتار وسعت دارد و در شورای برنامهریزی استان مصوب شده کفسازی آن با همکاری شهرداری، بدنه میراث، اصناف و کسبه سقف آن و دستگاههای اجرایی هم در حال انجام است، طرحهای مشارکتی نیز در دروازهدولت و محدوده تاریخی شاهطهماسب در حال اجرایی شدن است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی یزد درباره برج و باروی یزد گفت: با امضای تفاهمنامهای با شهرداری، تلاش داریم بازسازی آن را عملیاتی کنیم.
رستگاری از اجرای ۳۴ مرحله مشارکتی با همکاری هیئت مذهبی و کانونهای میراث در سطح بافت تاریخی شهر یزد خبر داد و افزود: امیدواریم اقدامات انجامشده در قلعه عزآباد، به عنوان الگوی مشارکتی برای سایر نقاط بافت تاریخی به کار گرفته شود.
او همچنین از کاندید شدن ثبت جهانی دو مسجد استان خبر داد و گفت: پروندههای مسجد جامع فهرج و مسجد جامع یزد تکمیل و برای اقدام به وزارت میراثفرهنگی ارسال شدند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد ادامه داد: موزه بزرگ یزد با مشارکت یک تیم آلمانی در حال مرمت است و اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده و این موزه بازخورد اجتماعی مثبتی دارد، این موزه با دو محور مرمت و احیا و میشود و امید است فاز نخست آن تا فروردینماه تکمیل میشود که این اولین پروژه همکاری مرمت موزه بعد از انقلاب اسلامی با آلمان در یزد است.
رستگاری در پایان به اقدامات مرمتی بافتهای تاریخی در شهرستانهای بهاباد، بافق، مهریز، اردکان، مروست، خاتم و ابرکوه اشاره کرد و افزود: این پروژهها با همکاری شهرداریها و دهیاریها در حال اجراست و نقش مهمی در صیانت از میراث گرانقدر استان ایفا میکنند.
الهه خاکباز الوندیان، رئیس گروه موزه های استان یزد نیز در این نشست با اشاره به اینکه استان یزد در سطح کشور بالاترین رتبه مجموعهداران را دارد، گفت: ۳۶ موزه در این استان فعالیت دارد و ۱۰ موزه و مجموعه نیز به دلیل نداشتن محل عرضه نتوانستهاند فعالیت خود را آغاز کنند که در صورت فعال شدن، تعداد موزهها را به ۴۶ موزه و مجموعه میرسانیم.
به گفته او، هماکنون افزون بر ۱۸ هزارشی در اقسام و اقلام مختلف از دوران پیش از اسلام تا آثار ارزشمند معاصر در موزههای فعال در استان در معرض دید عموم قرار دارد.
انتهای پیام/