پُرسِه همگانی: روز اورمزد از ماه تیر (۲۹ خرداد)
زرتشتیان پرسه همگانی (۲۹ خرداد) را به یاد روان و فروهر درگذشتگان برپا میدارند و بر این باورند که در چنین روزی گروه زیادی از ایرانیان باستان در راه پاسداری از ارزشهای دینی و میهنی خود جانشان را فدا نمودند. نخستین روز از ماه تیر یکی از روزهای پُرسه همگانی است.
در این مراسم زرتشتیان به خصوص بانوان با خود شاخههایی از برگ سبز مورد یا شمشاد و یا مقداری عود و کندر و یا چوب صندل با خود میآورند. در یزد این مراسم در خانههایی برگزار میشود که فردی درگذشته (فوت شده) را از یک سال پیش تاکنون داشتهاند. در این خانه نان خانگی، کماج، سوروگ، غذاهای سنّتی دیگر تهیه شده بر سر سفره قرار میدهند. قهوه و نبات و میوه را هم روی میز و در کنار آتشدان و گلدان مورد و گل قرار میدهند و سپس در بامداد این روز مراسم پرسه انجام خواهد گرفت.
یکی از شربتهایی که در این مراسم به میهمانان داده میشود شربت گوارای خرفه است که نوشیدن آن در تیرماه یزد بسیار لذّتبخش است. بدین منظور دانههای خرفه را ابتدا نرم میکوبند و بعد آن را در آب ریخته و به هم میزنند و شیره به دست آمده را از پارچه نازکی گذرانده و بعد به آنها مقداری شکر و گلاب و یخ اضافه میکنند. (گیاه خرفه اغلب در خانه های سنتی یزد، به صورت خودرو، وجود دارد.)