پشت بام حمام تاریخی سعیدا مرمت می شود

۲۳ شهریور ۱۳۹۹ / در میراث فرهنگی

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان اردکان از مرمت پشت بام حمام تاریخی سعیدا خبر داد.

به گزارش روایط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد:

محسن میرجانی رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان اردکان گفت: این حمام تاریخی که متعلق به دوره قاجار است، در مرکز محله چرخاب، کهن ‌ترین محله اردکان قرار دارد.

او با اشاره به اهمیت و جایگاه حمامهای تاریخی در بافت‌های قدیمی افزود: حمام ‌ها از آغاز در بین فضاهای معماری شهری از اهمیت بسیاری برخوردار بوده‌اند و تقریبا یکی از مهم‌ترین بناهای شهری پس از مسجد و مدرسه محسوب می‌ شدند که عوامل متعددی در شکل‌ گیری فضاها و بخش‌ های حمام نقش داشتند.

میرجانی ادامه داد: مصالح اصلی ساخت حمام تاریخی سعیدا، آجر است و در پوشش نمای جنوبی حمام و نیز پی ‌سازی، ساخت کالبد جزرهای باربر، ستون‌ها، تویزه ‌ها، اتاق ‌ها آجر به کار رفته است و در این بنا گچ به صورت تزئینات اندود و آمود به عنوان ملات گچ خالص و ملات گل و گچ کاربرد داشته و نمای خارجی تمامی جداره‌ها با اندود کاه‌ گل پوشیده شده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان اردکان مهمترین اقدامات مرمتی این بنا را جمع آوری بخشی از سقف فرسوده و اجرای مجدد آن، سبک سازی و اصلاح شیب بندی بخشی از پشت بام، بازگشایی مسیر ناودان های پشت بام و جمع آوری بخشی از کف فرش فرسوده بام و اجرای مجدد آن با اندود نیم کاه به صورت درز چسبان عنوان کرد.

شایان ذکر است بنای فوق شانزدهم آبان ماه ۷۶ به شماره ۱۹۳۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

آخرین مطالب

۳ متهم حفاری غیرمجاز در بافت تاریخی یزد دستگیر شدند

فعالان گردشگری یزد پای میز گفت‌وگو نشستند

رونمایی از پوستر برگزاری رویداد هزاره گنبد عالی ابرکوه

مسائل و مشکلات گردشگری یزد در نشست با معاون استاندار بررسی شد

ساخت‌وساز غیرمجاز در بافت تاریخی سریزد با دستور قضایی پلمب شد

پیگیری میدانی برای شتاب‌بخشی به پروژه‌های مرمتی/ از موزه بزرگ یزد تا امیرچقماق

درخشش هنرهای سنتی یزد در هفته فرهنگی ایران در روسیه

رؤسای انجمن‌ها و جوامع گردشگری یزد با امام‌جمعه بخش مرکزی دیدار کردند

تاریخ شفاهی موقوفات گلشن در سی‌امین نشست «چقدر یزد را می‌شناسیم» بررسی شد

بررسی طرح مرمت و باز کاربری حمام تاریخی نصرآباد با رویکرد ایجاد موزه زمان و زندگی

امام جمعه بخش مرکزی یزد:
گردشگری در فرهنگ قرآنی ریشه الهی دارد/ سفر مورد توجه انبیا الهی بوده است

دورهمی فعالان گردشگری یزد برگزار شد