در محله جوی هر هر یزد، یک نام اصل و پایه و اساس دیگر نام هاست و آن خود«جوی هرهر»است و همگی منتسب به آن هستند مانند محله جوی هرهر، مزار جوی هرهر، آب نبار جوی هرهر.
در مورد معنی جوی می توان گفت که جوی، مکانی است اتاق مانند که در وسط آن نهر آبی می گذرد و دارای راهی به فضای بیرون است به جهت ایجاد روشنایی. جوی معمولا در خانه کمی پایین تر از زیرزمین و سرداب قرار داشته است ویکی از عوامل مهم پایداری مردم یزد در زمان جنگ بوده است چرا که در زمان محاصره شهر، دشمن اگر تمام راهها را می بست و قناتها را نیز مسدود می کرد نمی توانست منشاء این جوی ها را ببندد و آب آن ها را قطع کند براین اساس از اهمیت زیادی برخودار بوده است.
یکی از مهمترین این جویها، جوی هرهر شهر یزد بوده است. این جوی، در محله جوی هرهر در بالای زمین تپه مانندی و در پشت مقبره آخوند کرباسی ایجاد شده بود و در حال حاضر در آن محل مدرسه ای است که گفته شده ساختمان آن به خاطر آن که بر روی آن جوی قرار گرفته مشکل نشست کردن را دارد. این جوی پایاب یا پاکنه ای بوده است که شاید بیش از ۶۰ پله داشته و زمین فوقانی آن مشرف بوده بر قبرستانی بزرگ به نام مزار جوی هرهر که این جوی به سبب و برکت این مزار به وجود آمد و در خدمت آن بود.
اما در مورد وجه تسمیه جوی هرهر که چرا به این نام شهرت یافته می توان گفت این جوی در یک فضای نسبتا باز ایجاد شده بود و بدون محدودیت و آزادانه مردم به ویژه گازران برای شستن لباس و رنگرزان برای شستن ریسمان از آب آن استفاده می کردند. واز آنجایی که استفاده از آن جوی هرکه به هرکه بوده به آن هرهر گفته می شده است.در فرهنگ فارسی عمید آمده:«هرهر=هرجایی». در فرهنگ لاروس نیز آمده است:«الهرهر=آب بسیاری که چون جریان یابد آواز آن به گوش رسد» بنابراین جوی هرهر یعنی جویی که متعلق به کسی و گروه خاصی نیست و همه می توانند از آن استفاده کنند و آب بسیار دارد که حرکتش توام با صدای بلند است به عبارت ساده تر جوی هرهر یعنی جوی همگانی پرآب و خروشان.
برگرفته از کتاب مظلومترین مزار یزد ،مزار جوی هرهر از حبیب مهر نیا
در هفته آینده، مزار جوی هرهر و شخصیت مهم مدفون در آن معرفی خواهند شد.