طعمی ۴٠٠ ساله که ماندگار شد/ استفاده از ظرفیت بالای میراث معنوی یزد
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد گفت: جشن دو روزه ثبت ملی قهوه یزدی با هدف آشنایی مردم با شیوهی طبخ این نوشیدنی اصیل برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، سید مصطفی فاطمی با اشاره به برگزاری جشن ثبت ملی قهوه یزدی در فهرست آثار ناملموس کشور گفت: این مراسم با هدف آشنایی مردم با شیوه و اصلاح روش طبخ این نوشیدنی اصیل یزدی برگزار شد.
فاطمی افزود: یکی از سیاستهای ثبت آثار معنوی و ناملموس در استان یزد، ثبت غذاهای سنتی است تا بتوانیم از ظرفیتی که یزد در تنوع غذاها و نوشیدنیها دارد استفاده کنیم.
وی اظهار داشت: لیستی از انواع غذاها و نوشیدنیها را آماده کردیم که قهوه یزدی شروع آن بود و در ادامه سایر نوشیدنیها و خوراکیهای یزد را به فهرست آثار معنوی اضافه خواهیم کرد.
قهوه یزدی به دلیل نوع پخت طولانی و مواد اولیه مصرفی با طبع یزدی بسیار سازگار است و استفاده آن در مراسم سوم درگذشتگان در طول سالیان دراز به شکل یک سنت حسنه در آمده و بخشی از فرهنگ مردم یزد محسوب میشود.
گفتنی است؛ جشن ثبت ملی قهوه سنتی ٢٠ و ٢١ تیرماه از ساعت ١٨ تا ٢٢ در محل مسجد جامع یزد برگزار میشود.