دستگیری عاملان حفاری غیرمجاز در استان یزد

۰۳ اسفند ۱۳۹۶ / در عمومی

فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد از دستگیری حفاران غیرمجاز میراث فرهنگی در استان و تشدید برخورد با تعدی به میراث فرهنگی استان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، سرهنگ "غلامرضا همایونی" در این خصوص گفت: چهارشنبه دوم اسفندماه ۹۶ حفاران غیرمجاز با اقدام به موقع یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی و نیروی انتظامی استان دستگیر شدند.

همایونی افزود: بر اساس گزارش واصله از پلیس تخصصی مبنی بر وقوع حفاری غیرمجاز در خیابان سلمان یزد، بلافاصله اکیپی متشکل از نیروهای یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی استان و ماموران کلانتری ۱۱ چمران به محل وقوع جرم اعزام و دو تن از عاملان این حفاری های غیر مجاز در حین ارتکاب جرم دستگیر و پس از تهیه صورتجلسه تحویل مراجع قضایی شدند.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در ادامه با بیان اینکه مراتب به اطلاع قاضی کشیک و معاون دادستان عمومی و انقلاب یزد رسید و قاضی کشیک شخصا از محل حفاری بازدید کرد، گفت: در جریان این عملیات، تجهیزات حفاری کشف شده در محل نیز توقیف گردید.

سرهنگ همایونی در پایان با اشاره به اینکه حفاظت از میراث فرهنگی باید به عنوان یک فرهنگ در بین افراد جامعه نهادینه شود و هرگونه حفاری باید با اداره کل میراث فرهنگی استان انجام شود از تشدید برخورد با حفاران آثار تاریخی و باستانی استان خبر داد و گفت: هر گونه حفاری در عرصه و حریم آثار تاریخی استان جرم محسوب شده و با حفاران غیرمجاز و غارتگران میراث فرهنگی و آثار تاریخی در استان برخورد قانونی خواهد شد.

گفتنی است: طبق ماده ۵۶۲ قانون مجازات اسلامی هرگونه حفاری و کاوش به قصد بدست آوردن اموال‌ تاریخی ـ فرهنگی ممنوع بوده و مرتکب به حبس از شش ماه تا سه ‌سال و ضبط اشیای مکشوفه به نفع سازمان میراث فرهنگی کشور وآلات و ادوات حفاری به نفع دولت محکوم می‌شود. چنانچه‌ حفاری در اماکن و محوطه‌ های تاریخی که در فهرست آثار ملی به‌ثبت رسیده است‌، یا در بقاع متبرکه و اماکن مذهبی صورت گیرد علاوه برضبط اشیای مکشوفه و آلات و ادوات حفاری‌، مرتکب به‌حداکثر مجازات مقرر محکوم می‌شود.

آخرین مطالب

بازخوانی میراث تاریخی روستای توران پشت در سی‌ویکمین برنامه گردشگری تاریخی‌فرهنگی یزد

استاندار یزد:
تقویت زیرساخت‌ها و احیای آثار تاریخی، محور توسعه گردشگری استان است

معاون استاندار یزد در گفت‌وگو با میراث‌آریا تأکید کرد:
ضرورت تسریع در جذب تسهیلات گردشگری در یزد

سفیر کره جنوبی در ایران:
گفت‌وگوهای گردشگری با ایران باید به اقدامات عملی منجر شود

ملیحه فخاری
کودک؛ میراث فردا

استاندار یزد:
ظرفیت‌های گردشگری یزد؛ محور توسعه همکاری‌های مشترک با کره جنوبی

تأکید معاون گردشگری کشور بر بهره‌گیری میبد از ظرفیت تسهیلات گردشگری

سیدمحمد رستگاری
روستاهای یزد؛ میراثی که نفس می‌کشد

معاون گردشگری کشور از ظرفیت‌های گردشگری میبد بازدید کرد

معاون گردشگری کشور:
اردکان ظرفیت‌های ارزشمندی برای توسعه گردشگری دارد

بازدید معاون گردشگری کشور از ۲مجموعه گردشگری اردکان

معاون گردشگری کشور از هتل کوشک اردکان بازدید کرد