ثبت ” شیوه تهیه قهوه یزدی” در فهرست آثار ناملموس کشور
مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد از تایید پرونده ثبت شیوه تهیه قهوه یزدی در جلسه شورای عالی ثبت میراث ناملموس کشور که ۴ و ۵ تیرماه در شهر سرعین اردبیل برگزار شد، خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد؛ “سید مصطفی فاطمی” با اعلام این خبر، گفت: قهوه یزدی نوعی قهوه سنتی و بومی در شهر یزد است که به جهت استفاده از هل، گلاب و نبات در تولید آن و همچنین مدت زمان پخت طولانی دارای طعم بسیار خوشمزه و دلچسبی است و با توجه به اسناد و مدارک شفاهی که از زمان تولید قهوه یزدی موجود می باشد، قدمت تولید این نوع از قهوه به دوره قاجار میرسد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در ادامه با اشاره به اینکه قهوه یزدی به جهت بومی سازی یک نوشیدنی غیر ایرانی و قدیمی شاهدی بر تعاملات فرهنگی مردمان یزد است که هر عنصر جدید را با ذائقه و میل خود سازگار ساخته و نوع جدیدی از این نوشیدنی را ساختهاند، بیان داشت: این نوشیدنی در طی چند قرنی که وارد ایران و یزد شده با تغییراتی که مردمان یزد در مراحل ساخت آن دادهاند، جایگاه خود را در فرهنگ، آداب و رسوم یزدی باز کرده و تبدیل به عنصری جدانشدنی وشاخص در مراسم های مذهبی این شهر شده است.
این مقام مسئول افزود: قهوه یزدی به دلیل نوع پخت طولانی و مواد اولیه مصرفی با طبع یزدی بسیار سازگار است و استفاده آن در مراسم سوم درگذشتگان در طول سالیان دراز به شکل یک سنت حسنه در آمده و بخشی از فرهنگ مردم یزد محسوب میشود.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در پایان گفت: ثبت آثار با هدف صیانت از مواریث تاریخی و فرهنگی انجام می شود وعلاوه بر این فرصتی برای معرفی هرچه بیشتر این آثار در سطح ملی بین الملل فراهم خواهد شد.