برگزاری اولین جلسه ستاد راهبردی مدیریت شهر جهانی یزد
سه شنبه دوازدهم دی ماه ۹۶؛ اولین جلسه ستاد راهبردی مدیریت شهر جهانی یزد به ریاست استاندار یزد و با حضور نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی، سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار، مدیرکل میراث فرهنگی استان، رئیس شورای شهر و شهردار یزد و جمعی دیگر از مدیران استان در محل سالن حمیدیا استانداری یزد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، "محمود زمانی قمی" استاندار یزد در این جلسه گفت: ثبت شهر جهانی یزد یک پدیده مهم است و وظایف سنگین ما پس از اعلام ثبت آغاز شده و باید تمامی اقتضائات مهم این رخداد را در شهر فراهم کنیم.
زمانی قمی بابیان اینکه لازم است همه دستگاهها و نهادها و مردم به فکر ارتقای منزلت شهر یزد باشند؛ ادامه داد: قبلاً کارگروههایی برای ستاد راهبرد مدیریت جهان شهر یزد در نظر گرفته شده بود که مقرر شد برخی اصلاحات لازم صورت پذیرد و گروهی برای این کار مشخص شد.
رئیس ستاد راهبردی مدیریت شهر جهانی یزد با اشاره به اینکه ثبت جهانی یزد یک فرصت برای صنعت گردشگری و مزایای تحقیقاتی برای تمام جهان است، گفت: ما باید بهگونهای عمل کنیم که همه بخشهای بوم این نقاشی را برای جهانیان به نمایش بگذاریم و تمام الگوها را به مانند یک شهر تاریخی اجرا کنیم تا جایی که گردشگر هر آنچه در ذهن خود از شهر تاریخی یزد در ذهنش میپروراند به دست آورد.
این مقام مسئول با بیان اینکه کارگاه های بینالمللی مرتبط با موضوع ثبت جهانی را در شهر یزد برگزار خواهیم کرد؛ اظهار داشت: به سمت برگزاری کنفرانسهای بینالمللی به میزبانی یزد خواهیم رفت و در سال آتی از شهرداران و مسئولان شهرهای تاریخی جهان برای معرفی این کهن شهر آن دعوت تا از انتخاب شهرداران شهرهای جهانی استفاده نمائیم.
استاندار یزد در پایان با بیان اینکه یزد به استانی تبدیل شده که در معرض دید جهان قرار گرفته است؛ افزود: همه به تاریخ و تمدن ما توجه دارند و باید متناسب با آن نگاه و جایگاهی که داریم از آثار تاریخی و فرهنگی یزد صیانت کنیم.
"سید رضا خادمی" سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد نیز در این نشست با اشاره به تشکیل کارگروههایی برای مدیریت شهر جهانی یزد؛ اظهار داشت: در پنل مدیریتی شهر جهانی یزد یک برنامه کوتاهمدت دوساله، یک برنامه میانمدت پنجساله و در نهایت یک برنامه بلندمدت ۱۰ ساله دیدهشده است.
خادمی با بیان اینکه لازم تا بحث شروع به فعالیت کارگروهها را دنبال کنیم؛ ادامه داد: لازم است راهبردهایی اساسی برای مدیریت بافت تاریخی شهر یزد داشته باشیم و آن را با برنامهریزی و تنظیم مقررات همراه کنیم.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد اضافه کرد: در نظر داریم با برقراری تعامل و انتشار دانش در حوزه مدیریت بافت تاریخی، این سرمایه و میراثی که به ما رسیده است را ضمن حفظ هویت، ارتقاء بدهیم.
او تصریح کرد: پس از ثبت جهانی شهر یزد تمامی نگاهها به سمت شهر یزد معطوف شده است، لذا ستاد ملی بازآفرینی شهری مصوباتی را خاص شهر جهانی یزد مقرر کرده است.
خادمی بابیان اینکه شورای عالی معماری شهرسازی هم مصوباتی را برای شهر یزد داشت؛ افزود: بحث بازنگری در طرح جامع شهر یزد با رویکرد حفاظت محور و همچنین طرح تفضیلی ویژه بافت یزد با به اختیار گرفتن مشاور بینالمللی از موارد تصویبشده در این شورا بوده است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد با بیان اینکه مقررشده است دستورالعملی برای سازههای خشتی تنظیم شود؛ گفت: همه دستگاهها دغدغه دارند تا از هویت بافت تاریخی دفاع کنند و اقدامات لازم را انجام دهند.
"فاطمه دانش یزدی" مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد نیز در این جلسه با بیان اینکه خوشبختانه امروز فضای مطلوبی از نظر فرهنگی در یزد حاکم است، گفت: فرهنگ حراست از بافت تاریخی بین مدیران، مسئولان و دستاندرکاران به خوبی نهادینه شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد استفاده از هنرمندان و کارشناسان بومی برای تدوین و تهیه سند راهبردی ضروری دانست و افزود: هرقدر سند راهبردی یزد بومیتر و از جنس معماری و فرهنگ یزدی باشد ضمانت اجرایی بیشتر و بهتری خواهد داشت.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود حضور مردم و زندگی در بافت را یکی از مهمترین ویژگیهای بافت تاریخی شهر یزد دانست و بیان کرد: شناسایی نیازهای مردم ساکن در بافت تاریخی و تلاش برای رفع این نیازها از جمله ضرورتهای اجرایی برای تدوین سند راهبردی بافت تاریخی یزد است .
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد در پایان خاطرنشان ساخت: جهان امروز به بافتی خیره گر شده است که پویایی و صیانت در آن جاری و ساری است و نهایتا تعامل و مدیریت هماهنگ تماهی دستگاه های دولتی، بخش خصوصی و جوامع محلی را می طلبد که علاوه بر حفظ کالبد بتوان حیات اجتماعی و روح فرهنگی- مذهبی را در بافت زنده نگه داشت.