برنامه های چهارساله معاونت میراث فرهنگی استان یزد تبیین و اعلام شد
سیاستهای خرد و کلان معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد تا سال ۱۴۰۰ تدوین شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد "ساشا ریاحی مقدم" سرپرست معاونت میراث فرهنگی این اداره کل، ضمن اعلام این خبر گفت: این طرح شامل ده برنامه کلان و بیش از پنجاه برنامه خرد در سه بازه زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت می باشد.
او افزود: برنامه های کلان تدوین شده در این برنامه چهار ساله شامل موارد زیر است: ۱- بستر سازی برای ایجاد زیرساخت های لازم در راستای رونق تولید، ساخت، بهره برداری و استانداردسازی مصالح سنتی و بومی با تاکید بر کاربرد معماری خشت و گلی (معماری خاک) ۲- برنامه ریزی جهت شناسایی، مطالعه و پیشنهاد ثبت آثار فرهنگی، تاریخی و طبیعی (ملموس و ناملموس)۳ – مطالعه کارکردی و کالبدی مجموعه بازار تاریخی شهر یزد و تهیه ضوابط آن ۴- ایجاد بسترهای لازم جهت آماده سازی پرونده ثبت جهانی شهر تاریخی میبد برای سال ۲۰۲۰ میلادی. ۵- ساماندهی، توسعه و ارتقای پایگاه های میراث ملی و جهانی استان با پشتیبانی دفتر امور پایگاه های سازمان. ۶- تکمیل مطالعه، مستندسازی و حفاظت برج و بارو، حصار و دروازه های تاریخی شهرهای یزد، میبد، ابرکوه و اردکان. ۷- تکمیل و ادامه روند مطالعه و مرمت معماری و آرایه های دوره آل مظفر منطقه یزد. ۸- ساماندهی موزه ها (خصوصی و دولتی) و اموال و اشیای فرهنگی- تاریخی. ۹- تکمیل اطلس جامع باستان شناسی و ساماندهی سایت های باستان شناسی. ۱۰- فراهم سازی زمینه های مشارکت با بخش های غیردولتی و دولتی (بنیاد مسکن، بخشداری ها، دهیاری ها و شهرداری های بافت تاریخی) با تاکید بر روستاهای فرهنگی- تاریخی.
این مقام مسئول در خصوص برنامه های خرد تدوین شده در برنامه چهارساله معاونت میراث فرهنگی استان یزد تصریح کرد: این برنامه ها در حوزه های مختلفی شامل ۱- حفاظت و مرمت بناها، بافت و مجموعه ها۲- پژوهش و طراحی۳- باستان شناسی ۴- مرمت آثار فرهنگی- تاریخی ۵- ثبت آثار فرهنگی، تاریخی و طبیعی ۶- امورموزه ها ۷- اموال فرهنگی- تاریخی می باشد که در سه بازه زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت دیده شده است.
ساشا ریاحی مقدم ابراز امیدواری کرد: با اجرایی شدن این برنامه شاهد رشد و ارتقای بیش از پیش میراث فرهنگی استان یزد باشیم.