بافت روستای تاریخی حسن آباد میبد مستندسازی و مرمت می شود
بافت روستای حسن آباد که از بیرونه های شهر تاریخی میبد می باشد توسط پایگاه پژوهشی این شهرستان مستندسازی و سپس با مشارکت بخشداری بفروئیه مرمت و ساماندهی می شود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، "ساشا ریاحی مقدم" مدیر پایگاه پژوهشی شهر تاریخی میبد و سرپرست معاونت میراث فرهنگی استان یزد در این خصوص اظهار داشت: از اواخر سال گذشته مستندسازی بافت تاریخی روستای حسن آباد توسط مشاور ذیصلاح آغاز و تاکنون زیر نظر پایگاه در حال انجام است. همچنین طرح مرمت و ساماندهی روستا با محوریت احیای حمام های تاریخی آن نیز توسط بخشداری مراحل پایانی خود را طی می کند و به زودی به صورت مشارکتی اقدامات اجرایی آن شروع خواهد شد.
ریاحی مقدم با بیان اینکه بافت دست نخورده و اصیل روستای حسن آباد دارای قابلیت های فراوانی است، گفت: امیدواریم با مشارکت جامعه محلی و تخصیص اعتبارات لازم شرایط ایده آل برای ایجاد و رونق گردشگری سبز در این بافت تاریخی فراهم گردد.
این مقام مسئول در ادامه افزود: بیرونه های شهر تاریخی میبد مجموعه هستههای زیستی پیرامون شارستان هستند که حیات اقتصادی شهر به وجود آنها بستگی داشته و هر یک به لحاظ کالبدی و اجتماعی دارای ساختاری مستقل و منحصر به خود بودهاند، اما به لحاظ عملکردی تحت مدیریت و سازماندهی ارگ حکومتی اداره میشدند. با فراهم شدن امنیت و رشد جمعیت، گسترش آبادیها در دورههای تاریخی با بهرهبرداری از بستر طبیعی، در بخشهایی که امکان دسترسی به آب آسانتر بوده شکل گرفته است. ارتباط بیرونه ها با شارستان و با یکدیگر از طریق راهها و معابری صورت میگیرد که از میان باغات عبور میکند.
مدیر پایگاه پژوهشی شهر تاریخی میبد تصریح کرد: در دوران معاصر شهرسازی کهن میبد (قاجار به بعد) هستههای زیستی کوچکی مانند شاه جهانآباد، امیرآباد، حسنآباد، طراز آباد، ده شیخی، اکبرآباد و کاظمآباد بر پایه معیشت کشاورزی ایجاد شدند که این سکونتگاه ها شکل جدیدی از محلات کهن میبد بوده و امروزه نیازمند مستندسازی و توجه ویژه ای هستند.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد به کنار هم زیستن مسلمانان و زرتشتیان در این روستا اشاره کرد و گفت:روستای حسنآباد همخوانی زیبایی از کنار هم زیستن مسلمانان و زرتشتیان است و وجود دو راهپله برای آبانبار یکی برای مسلمانان و دیگری برای زرتشتیان و وجود آتشکده و مسجد در یک آبادی گواه این مدعاست.
گفتنی است: روستای حسنآباد داخل حصاری بلند احداثشده و دارای ۲۴ خانه رعیتی است و گذرها و کشتخوان ها نیز در این روستا دارای نظام هندسی هستند.