نماینده مردم یزد در گفت‌وگو با روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی یزد تاکید کرد
احیاء بافت تاریخی با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و مسئولیت‌های اجتماعی/ ظرفیت‌سازی جدید در صندوق احیاء

۱۲ آبان ۱۴۰۳ / در گزارش خبری، مقالات و یادداشت ها, میراث فرهنگی

نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر تقویت بهره‌وری میراث‌فرهنگی خلاقانه و مبتکرانه و ظرفیت‌سازی جدید در صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی کشور گفت: احیا بافت تاریخی با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و ظرفیت مسئولیت‌های اجتماعی در دستور کار قرار گیرد.

محمد صالح جوکار در حاشیه نشست تخصصی بررسی مسائل قانونی حوزه گردشگری و احیاء بناهای تاریخی با حضور اعضای کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی که به درخواست صندوق توسعه صنایع‌دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی کشور در شهر میراث جهانی یزد برگزار شد، در گفتگو با روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی یزد گفت: میراث فرهنگی سرمایه‌ای است که گذشتگان برای ما به جای گذاشته‌اند و برای حفظ این سرمایه باید اقدامات مداوم و مؤثری همراه با بهره‌برداری پایدار صورت گیرد.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور افزود: در شهر یزد ۷۵۰ هکتار بلکه بیشتر بافت تاریخی وجود دارد که بخشی از آن توسط خیرین اجتماعی ازجمله آب‌انبارها و قنات‌ها ساخته شده است و قنات مجموعه‌ای شاخص با مهندسی خیره‌کننده بدون هیچ تجهیزات خاصی است که آب را از دل کویر برای ادامه حیات با تراز بندی مشخص به یزد آورده است.

او یادآور شد: اقدام گذشتگان در سازگاری با طبیعت و ایجاد قنات بسیار ارزشمند است و باید از ابعاد مختلف معرفی شود اما امروز در دنیای مدرن پروژه انتقال آب یزد با دغدغه‌های فراوان چیزی حدود ۱۵۰ همت هزینه می‌طلبد و الگوی پیشینیان در این زمینه بسیار ارزشمند است.

جوکار عنوان کرد: لازم است برای معرفی، حفظ، احیاء و بهره‌برداری از آثار تاریخی و فرهنگی با برنامه‌ای یکپارچه و منسجم به شکلی ویژه عمل شود، چراکه همین بافت تاریخی یزد با ابتکار و خلاقیت حاوی پیام همبستگی، همزیستی و سبک زندگی دارای ارزش و اثرات مثبت است.

نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تبیین جایگاه و ظرفیت‌های مختلف بافت تاریخی و میراثی کشور و یزد گفت: ضروری است از محل مسئولیت‌های اجتماعی و بسترسازی برای تقویت سرمایه‌گذاری از سوی بخش خصوصی احیا و افزایش بهره‌وری بافت تاریخی در دستور کار قرار گیرد و مسیر دریافت تسهیلات نیز با محوریت سرمایه‌گذاران باشد.

او با اشاره به جمع‌بندی پیشنهادات نمایندگان و صندوق احیاء بافت تاریخی برای ظرفیت‌سازی‌ها و تسهیل شرایط قانونی و ارائه برای طرح در بودجه خاطرنشان کرد: احیاء فلسفه وجودی صندوق احیاء، رفع نواقص قانونی، فعال‌سازی هیئت‌امنا و برنامه‌ریزی برای تعامل با اوقاف برای فعال‌سازی ظرفیت‌های راکد نیز از دیگر موضوعات مهم و موردتوجه کمیسیون است.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور یادآور شد: حوزه میراث‌فرهنگی در برنامه هفتم جایگاه مناسبی دارد و باید سایر مسائل ازجمله بودجه، هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی و مؤثر، ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری و تعیین تکلیف بناهای وقفی در برنامه و آینده‌نگری روشن و مشخصی پیگیری شود که کمیسیون در این زمینه همراهی و تسهیل گری خواهد کرد.

انتهای پیام/

آخرین مطالب

گام تازه تفت برای احیای بافت‌ها و بناهای تاریخی

آغاز مانیتورینگ آثار شاخص شهر تاریخی/ پایش مستمر، مهم‌ترین ابزار حفاظت از میراث جهانی یزد

آغاز عملیات مرمت و استحکام‌بخشی برج تاریخی روستای هدف گردشگری توت اردکان

رئیس میراث‌فرهنگی ابرکوه:
مرمت قلعه تاریخی شهرسب ابرکوه آغاز شد

بانک اطلاعاتی جامع میراث‌فرهنگی ابرکوه ایجاد می‌شود

آمادگی اردکان برای برگزاری باشکوه آیین سنتی تعزیه روستای توت در دهه پایانی صفر

یزد؛ روایت زنده ایران

سیدمحمد رستگاری
اربعین؛ میراثی که انسانیت را روایت می‌کند

برنامه‌ریزی برای مرمت و احیای مجموعه تاریخی حسینیان یزد

بازدید استاندار یزد از روند مرمت قلعه تاریخی ابرندآباد و ساماندهی محوطه پیرامونی آن

هندسه همدلی
کوچه‌های آشتی‌کنان یزد؛ معماری در خدمت فرهنگ همدلی

اجرای تدابیر حفاظتی و امنیتی در موزه مردم‌شناسی تفت هم‌زمان با شرایط جنگ تحمیلی