محله کوچه بیوک

۱۵ فروردین ۱۳۹۰ / در محلات قدیمی شهر یزد

موقعیت : محله کوچه بیوک از محلات قدیم شهر یزد می باشد که در مجاورت محله سر دوراه واقع شده و از جهات شمال به محله سید صحرا ، از جنوب به محله سردوراه ، از شرق به محلات باغ گلشن و دولت آباد ، وازغرب به نواحی جدید ساز بلوار ۱۷ شهریور محدود است .

موقعیت :

محله کوچه بیوک از محلات قدیم شهر یزد می باشد که در مجاورت محله سر دوراه واقع شده و از جهات شمال به محله سید صحرا ، از جنوب به محله سردوراه ، از شرق به محلات باغ گلشن و دولت آباد ، وازغرب به نواحی جدید ساز بلوار ۱۷ شهریور محدود است .

 

وجه تسمیه :                               

نام این محله مأخوذ از نام یکی از شحنگان یزد بنام «بیوک» میباشد .

 

سیر تحول :

با توجه به گزارشـات مورخان محلی یزد احتمالا ٌمحله کوچه بیوک در قرن هشتم هجری شکـل گرفته است. 

 

              عناصر شاخص تاریخی :

              آثار تاریخی این محله عبارتند از :

        ۱- مسجد پیر حسین دامغانی

        ۲- آب انبار حسینیه

        ۳- آب انبار گلشن

 

اطلاعات منابع مدون :

 محله کوچه بیوک از محلات قدیمی یزد ومتصل به محله سر دوراه است ودر افواه عامه یک محله درنظر گرفته می شود هر دو از محلاتی است که درقرن نهم وجود داردونام آنها در متون ذکر شده است .

مؤلف تاریخ جدید یزد به صورت «کوچه بیوک »ضبط کرده است واز اینجا بر می آید که در آن عهد به محله معروف نبوده است شاید بیوک یکی از شحنگان یزد به شمار می رفت ،کوچه بیوک بدو منسوب است بنا به اظهارات نویسنده تاریخ جدید یزد ، نزدیک به هزار کوچه بلکه بیشتر ازآب قنات اهرستان بهره برداری میکنند .این محلات عبارت بودند از:محله ماما‌نوک ،یخدان ،نوغاباد ،مسعودیه ،پسردوراه ،کوچه بیوک ،چهار منار ،مصلی عتیق ،کوچه خطیر وسر چمر ،….»با توجه به نوشته های مورخان محلی یزد محله کوچه بیوک در قرن هشتم احتمال می رود شکل گرفته باشد.

آخرین مطالب

شهرداری یزد کفسازی محور گلچینان را اجرا می‌کند

توسعه زیرساخت‌های گردشگری، سرمایه‌ای ماندگار برای آینده یزد

تجربه استادکاران پیشکسوت؛ گنجینه‌ای زنده برای صیانت از هویت تاریخی و معماری یزد

هنرستان صنایع غذایی قهوه‌چی در یزد افتتاح شد

سومین رویداد سه‌شنبه‌های میبدگردی در محله تاریخی کنزی‌های بشنیغان برگزار می‌شود

جشنواره تابستانه و جشنواره خرما فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری بافق

دومین جشنواره از بذر تا نذر در تنگ چنار مهریز برگزار شد

نخستین نمایشگاه ملی گردشگری و صنایع وابسته در یزد برگزار می‌شود

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد:
بافق فراتر از معدن، در مسیر توسعه صنایع‌دستی و ظرفیت‌های بومی است

هشتمین جشنواره تابستانه و پنجمین جشنواره خرمای بافق آغاز به کار کرد

میراث تاریخی یزد در مسیر مرمت اصولی/ آموزش استادکاران در اولویت قرار گرفت

رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری:
تکمیل و تدوین نقشه باستان‌شناسی بهاباد/ برنامه‌ریزی‌های حفاظتی آینده