صنایع‌دستی بهترین اشتغال مناطق درگیر خشک‌سالی/ کاربردی سازی زیلو موردنظر باشد/ ورود صنایع‌دستی با بازار الکترونیک

۱۰ فروردین ۱۴۰۱ / در گردشگری و سرمایه گذاری

مدیرکل دفتر بازاریابی و تجاری‌سازی صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، صنایع‌دستی را بهترین راه‌کار توسعه اشتغال در فلات مرکزی با بیکاری ناشی از خشک‌سالی دانست و گفت: «کاربردی سازی زیلو باید موردتوجه باشد.»

به ‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد، سید حسین علوی روز چهارشنبه دهم فروردین‌ماه در مراسم اختتامیه دومین جشنواره ملی زیلو در خصوص صنایع‌دستی اظهار کرد: «در تاریخ چیزی به‌عنوان صنایع‌دستی نبوده و ظهور صنایع‌دستی محصول انقلاب صنعتی است و ورود ماشین به زندگی بشر را دگرگون کرد.»
مدیرکل دفتر بازاریابی و تجاری‌سازی صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: «آنچه درگذشته در زندگی مردم مورداستفاده قرار می‌گرفت، همان صنایع‌دستی بوده است و انقلاب صنعتی آن را از کالایی کاربردی به کالایی زینتی تبدیل کرده است.»
او کاربردی سازی صنایع‌دستی را یادآور شد و گفت: «ما در قبال صنایع‌دستی مسئولیت مهمی داریم اما زیلو به همت عده‌ای دغدغه‌مند و دلسوز احیاشده است، پس مشکل کجاست؟»
علوی با طرح چند سؤال خاطرنشان کرد: «مشکل اصلی کاربردی کردن این هنر صنعت است، پس مشکل کاربردی کردن این هنر صنعت کجاست؟ به چه علت این نوآوری به وجود آمده است؟»
مدیرکل دفتر بازاریابی و تجاری‌سازی صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بابیان اینکه کاربردی سازی زیلو باید موردتوجه باشد، خاطرنشان کرد: «مسئله مهم در حوزه زیلو، بیمه این فعالان است که می‌توان هنرمندان را تجمیع کرد تا این افراد از حق بیمه محروم نشوند.»
او در خصوص بازاریابی تصریح کرد: «ورود زیلو و صنایع‌دستی دیگر به بازارهای الکترونیکی از الزامات توسعه این صنایع‌دستی است و در دنیای نوظهور صنایع‌دستی باید این مسیر را تجربه کند.»
علوی به اشتغال خشک‌سالی اشاره کرد و گفت: «در فلات مرکزی خشک‌سالی مسئله بیکاری را به همراه داشته است و بحران بی‌آبی، بیکاری را به همراه داشته است.»
او صنایع‌دستی را بهترین راه‌کار توسعه اشتغال در این مناطق عنوان کرد و گفت: «با پشتیبانی دولت جدید و وزیر میراث فرهنگی، سیاست جدیدی داریم که نمایشگاه‌های صنایع‌دستی را به روال گذشته به‌صورت حمایتی برگردانیم.»
علوی بابیان اینکه نمایشگاه قرآن در پیشرو قرار دارد، گفت: «تفاهمی با وزارت ارشاد شده که سالنی درخور صنایع‌دستی باهدف عرصه، فروش و ورکشاپ صنایع‌دستی که با متن قرآنی، مذهبی و دینی تولید می‌شود، اختصاص یابد.»
مدیرکل دفتر بازاریابی و تجاری‌سازی صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بابیان اینکه از برگزارکنندگان این جشنواره به‌صورت رایگان در این قسمت حاضر باشند، گفت: «در فضای مرکزی نمایشگاه قرآن، این کالای مقدس صنایع‌دستی را عرضه کنند.»
او در خصوص حواشی مسئله کاربافی و زیلوبافی هنرمندان دو شهرستان اردکان و میبد گفت: «از ما توقع اهتمام داشته باشید و ما نیز خاضعانه هر آنچه در وسعمان داریم به کار می‌بندیم، اما به خاطر داشته باشید که صنایع‌دستی حال‌وروز خوبی ندارد و به احیا نیازمند است.»
علوی با تأکید بر اینکه میبد سرآمد رشته کاربافی است، گفت: «باید هنرمندان این دو شهر در کنار هم به حفظ و توسعه هنر ایرانی کمک کنند.»
علوی در پایان خاطرنشان کرد: «تا زمانی که صدای اشهد مساجد بلند است زیلوی شما مردمان میبد آستان‌بوس نمازگزاران است.»

آخرین مطالب

مناسب‌سازی منوی رستوران حاجی‌بابایی اله آباد زارچ به خط بریل هم‌زمان با میزبانی تیم ملی گل بال نابینایان

حفاظت بلندمدت از بازار حضرت عباسی با اجرای عملیات کنترل و پیشگیری از آسیب موریانه

نشست مدیرکل میراث‌فرهنگی یزد و معاون فرماندار بهاباد برگزار شد

معاون استاندار یزد:
نظارت بر اقامتگاه‌ها و مجتمع‌های بین راهی در آستانه اربعین تشدید می‌شود/ لزوم آمادگی کامل برای میزبانی از زائران حسینی

ثبت رویداد «نسیم اربعینی» در فهرست رویدادهای گردشگری کشور/ نذر بادبزن‌های حصیری بافق جهانی می‌شود

الهه خاکباز الوندیان
افسانه نخودی؛ روایت ایرانی برای پیوند جهان گسسته در موزه قصه یزد

انتصاب سرپرست جدید اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان یزد

تأسیسات گردشگری یزد آماده میزبانی از زائران اربعین هستند

چهارمین جشنواره ملی پسته احمدآباد اردکان برگزار می‌شود

تدوین ضوابط حفاظتی بافت تاریخی، باغ‌ها و اراضی کشاورزی تفت در دستور کار قرار گرفت

هم‌افزایی شهرداری و میراث فرهنگی برای احیای بافت تاریخی نیر

برگزاری نخستین دوره آموزش هنر سنتی زنجیرسازی در اردکان