صنایع‌دستی بهترین اشتغال مناطق درگیر خشک‌سالی/ کاربردی سازی زیلو موردنظر باشد/ ورود صنایع‌دستی با بازار الکترونیک

۱۰ فروردین ۱۴۰۱ / در گردشگری و سرمایه گذاری

مدیرکل دفتر بازاریابی و تجاری‌سازی صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، صنایع‌دستی را بهترین راه‌کار توسعه اشتغال در فلات مرکزی با بیکاری ناشی از خشک‌سالی دانست و گفت: «کاربردی سازی زیلو باید موردتوجه باشد.»

به ‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد، سید حسین علوی روز چهارشنبه دهم فروردین‌ماه در مراسم اختتامیه دومین جشنواره ملی زیلو در خصوص صنایع‌دستی اظهار کرد: «در تاریخ چیزی به‌عنوان صنایع‌دستی نبوده و ظهور صنایع‌دستی محصول انقلاب صنعتی است و ورود ماشین به زندگی بشر را دگرگون کرد.»
مدیرکل دفتر بازاریابی و تجاری‌سازی صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: «آنچه درگذشته در زندگی مردم مورداستفاده قرار می‌گرفت، همان صنایع‌دستی بوده است و انقلاب صنعتی آن را از کالایی کاربردی به کالایی زینتی تبدیل کرده است.»
او کاربردی سازی صنایع‌دستی را یادآور شد و گفت: «ما در قبال صنایع‌دستی مسئولیت مهمی داریم اما زیلو به همت عده‌ای دغدغه‌مند و دلسوز احیاشده است، پس مشکل کجاست؟»
علوی با طرح چند سؤال خاطرنشان کرد: «مشکل اصلی کاربردی کردن این هنر صنعت است، پس مشکل کاربردی کردن این هنر صنعت کجاست؟ به چه علت این نوآوری به وجود آمده است؟»
مدیرکل دفتر بازاریابی و تجاری‌سازی صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بابیان اینکه کاربردی سازی زیلو باید موردتوجه باشد، خاطرنشان کرد: «مسئله مهم در حوزه زیلو، بیمه این فعالان است که می‌توان هنرمندان را تجمیع کرد تا این افراد از حق بیمه محروم نشوند.»
او در خصوص بازاریابی تصریح کرد: «ورود زیلو و صنایع‌دستی دیگر به بازارهای الکترونیکی از الزامات توسعه این صنایع‌دستی است و در دنیای نوظهور صنایع‌دستی باید این مسیر را تجربه کند.»
علوی به اشتغال خشک‌سالی اشاره کرد و گفت: «در فلات مرکزی خشک‌سالی مسئله بیکاری را به همراه داشته است و بحران بی‌آبی، بیکاری را به همراه داشته است.»
او صنایع‌دستی را بهترین راه‌کار توسعه اشتغال در این مناطق عنوان کرد و گفت: «با پشتیبانی دولت جدید و وزیر میراث فرهنگی، سیاست جدیدی داریم که نمایشگاه‌های صنایع‌دستی را به روال گذشته به‌صورت حمایتی برگردانیم.»
علوی بابیان اینکه نمایشگاه قرآن در پیشرو قرار دارد، گفت: «تفاهمی با وزارت ارشاد شده که سالنی درخور صنایع‌دستی باهدف عرصه، فروش و ورکشاپ صنایع‌دستی که با متن قرآنی، مذهبی و دینی تولید می‌شود، اختصاص یابد.»
مدیرکل دفتر بازاریابی و تجاری‌سازی صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بابیان اینکه از برگزارکنندگان این جشنواره به‌صورت رایگان در این قسمت حاضر باشند، گفت: «در فضای مرکزی نمایشگاه قرآن، این کالای مقدس صنایع‌دستی را عرضه کنند.»
او در خصوص حواشی مسئله کاربافی و زیلوبافی هنرمندان دو شهرستان اردکان و میبد گفت: «از ما توقع اهتمام داشته باشید و ما نیز خاضعانه هر آنچه در وسعمان داریم به کار می‌بندیم، اما به خاطر داشته باشید که صنایع‌دستی حال‌وروز خوبی ندارد و به احیا نیازمند است.»
علوی با تأکید بر اینکه میبد سرآمد رشته کاربافی است، گفت: «باید هنرمندان این دو شهر در کنار هم به حفظ و توسعه هنر ایرانی کمک کنند.»
علوی در پایان خاطرنشان کرد: «تا زمانی که صدای اشهد مساجد بلند است زیلوی شما مردمان میبد آستان‌بوس نمازگزاران است.»

آخرین مطالب

آیین بزرگداشت قائد شهید امت و شهدای جنگ رمضان در ارگ حکومتی یزد برگزار می‌شود

هم‌اندیشی برای تأمین اعتبار و پیشبرد طرح‌های زیرساختی گردشگری یزد

فاز نخست مرمت دیوار نگاره‌های تاریخی امامزاده عبدالله (ع) بافق در مراحل پایانی

نخستین انتخابات انجمن حرفه‌ای دفاتر خدمات مسافرتی استان یزد برگزار شد

تسریع در پرداخت تسهیلات، محور نشست مشترک میراث‌فرهنگی یزد و صندوق کارآفرینی امید

یزد آماده میزبانی چهارمین کنفرانس گردشگری سلامت اکو

سیدمحمد رستگاری
روایت متخصصانی که آینده میراث ایران را هوشمند می‌سازند/ از خوارزمی تا عصر هوش و فناوری

برگزاری کارگاه آموزشی مدیریت بحران و افزایش تاب‌آوری در تأسیسات گردشگری یزد

راهکارهای بهسازی جان‌پناه شیرکوه با محوریت توسعه ایمنی گردشگری کوهستان در یزد بررسی شد

برگزاری چهارمین جشنواره تجربه‌محور برداشت خرمای حاجی‌آباد زرین اردکان

نشست هماهنگی میزبانی رویدادهای بین‌المللی گردشگری اکو در یزد برگزار شد

برگزاری هشتمین جشنواره تابستانه در بافق/ توسعه ظرفیت‌های گردشگری و صنایع جانبی در دستور کار قرار دارد