شروع مرمت و ساماندهی مسجد، برج و آب‌انبار خورمیز علیا

۰۴ اسفند ۱۴۰۳ / در میراث فرهنگی

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مهریز از آغاز عملیات مرمت و ساماندهی مسجد، برج و آب‌انبار خورمیز علیا خبر داد.

به‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد، علی‌اکبر قانعی گفت: مجموعه خورمیز علیا با قدمت صفویه، توسط اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مهریز با مشارکت دهیاری خورمیز علیا مرمت می‌شود.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مهریز هدف از این اقدام را حفظ و نگهداری ابنیه تاریخی بیان کرد و افزود: سبک‌سازی پشت‌بام، اجرای کاه‌گل بدنه، اجرای ناودان‌ها بصورت بشنی، اجرای آجر فرش درز چسبان با ملات نیم کاه، استحکام‌بخشی و پی بندی و ازاره چینی و بندکشی از مهم‌ترین اقدامات مرمتی در این مجموعه تاریخی است.

قانعی تصریح کرد: مجموعه تاریخی خورمیز علیا شامل برج، آب‌انبار و مسجد است که مخزن آب‌انبار در قسمت زیرین برج قرار گرفته و عمده مصالح به‌کاررفته در آن خشت، گل و آجر است.

او تصریح کرد: ارتفاع برج این مجموعه از سطح زمین هفت متر است که دارای چهار بادگیر و نقش و نگاره‌های خشتی در نما است و همچنین مسجد کوچکی  نیز در کنار این برج قرار دارد.

این مجموعه تاریخی در سال ۱۳۸۱ به شماره ۷۲۲۱ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

انتهای پیام/

آخرین مطالب

یزد؛ روایت زنده ایران

سیدمحمد رستگاری
اربعین؛ میراثی که انسانیت را روایت می‌کند

برنامه‌ریزی برای مرمت و احیای مجموعه تاریخی حسینیان یزد

بازدید استاندار یزد از روند مرمت قلعه تاریخی ابرندآباد و ساماندهی محوطه پیرامونی آن

هندسه همدلی
کوچه‌های آشتی‌کنان یزد؛ معماری در خدمت فرهنگ همدلی

اجرای تدابیر حفاظتی و امنیتی در موزه مردم‌شناسی تفت هم‌زمان با شرایط جنگ تحمیلی

رقومی‌سازی اطلاعات ۶۳۰ اثر تاریخی ثبت‌ شده شهرستان یزد انجام شد

رئیس کمیسیون گردشگری و عضو شورای اسلامی شهر یزد
خواهرخوانده‌های یزد در یک کتاب تخصصی معرفی می‌شود

برج تاریخی روستای توت ساماندهی و مرمت اضطراری می‌شود

شناسایی بیش از ۱۶۰۰ اثر تاریخی و فرهنگی در بررسی‌های باستان‌شناسی استان یزد

مرمت خانه تاریخی امامزاده‌ای یزد با اجرای عملیات استحکام‌بخشی و احیای اجزای معماری

دومین جلسه شورای آموزش گردشگری استان یزد برگزار شد