برگزاری سمینار و کارگاه آموزشی «الزامات و مزایای ثبت طرح های صنعتی» برای هنرمندان صنایع دستی شهرستان میبد استان یزد
صبح روز پنج شنبه بیست و پنجم آبان ماه ۹۶، سمینار و کارگاه آموزشی الزامات و مزایای ثبت طرح های صنعتی با حضور فرماندار میبد، معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی یزد و جمعی از هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی شهرستان میبد در فرمانداری میبد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، "محمد رضا دهقان مهرجردی"در ابتدای این سمینار با اشاره به این که میبد در میان شهرستان های استان از وضعیت خوبی در زمینه صنایع دستی همچون سفال، زیلو و کاربافی برخوردار است، گفت: صنایع دستی این شهرستان شهرت جهانی پیدا کرده و به عنوان یکی از اصلی ترین عوامل اشتغال این شهر شناخته می شود و علاوه بر گردشگران داخلی، اغلب گردشگران خارجی تمایل به حضور در شهرستان میبد و بازدید از صنایع دستی این شهرستان را دارند.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد با بیان اینکه این سمینار و کارگاه آموزشی در راستای ایجاد بستر مناسب برای ارتقای سطح کمی و کیفی محصولات صنایع دستی و معرفی شایسته و مطلوب این آثار و تولیدات که تنوع و تعدادشان در استان یزد بسیار گسترده است با هدف ایجاد زمینه نوآوری، توسعه اقتصادی و آشنایی هنرمندان و صنتعگران شاغل صنایع دستی شهرستان میبد با الزمات و مزایای ثبت طرح های صنعتی و همچنین مفهوم و نحوه ساخت برند برگزار شده است،گفت: ثبت علامت تجاری و طرح های صنعتی، استانداردسازی و برند در صنایع دستی از اهمیت و ضرورت ویژه ای برخوردار است.
این مقام مسئول در ادامه به نقش اشتغالزایی در حوزه صنایع دستی اشاره کرد و اظهار داشت: توسعه تولیدات حوزه صنایع دستی همچنین ترویج و تبلیغ تولیدات این حوزه می تواند در زمینه ایجاد اشتغال و حفظ نیروهای بومی بسیار تاثیرگذار باشد.
دهقان مهرجردی در پایان ضمن قدردانی از همکاریهای فرماندار شهرستان میبد عنوان کرد: با توجه به اینکه شهرستان میبد یکی از شهرستانهای پیشتاز در عرصه صنایعدستی استان است امیدواریم با پیگیری و همکاری فرماندار و مسئولان شهرستان، شاهد رشد و ارتقای بیشتر این هنرصنعت در سطح شهرستان باشیم.
فرماندار میبد نیز در این جلسه ضمن تسلیت فرارسیدن ایام رحلت پیامبراسلام و شهادت امام حسن مجتبی(ع) و امام رضا (ع)، به معرفی صنایع دستی و طرحهای اجراشده در این زمینه در شهرستان پرداخت و اشاره ای به جایگاه میبد در صنعت زیلوبافی داشت و گفت: زیلو بافی از صنایع دستی شهرستان میبد است که با غنای فرهنگی و فکر و اندیشه بارور به رشد و بالندگی رسیده است.
"حسین فلاح" با بیان اینکه خوشبختانه با تلاش های صورت گرفته در سال های اخیر، زیلوبافان میبدی با تجمیع در کارگاه های زیلو و کاربافی حرکتی برای رشد و توسعه این هنر منحصر به فرد آغاز کرده اند، گفت: ایجاد مجتمع های کوچک صنایع دستی می تواند راه را برای پیشرفت این صنعت در جوامع بین المللی باز کند.
در ادامه این سمینار، کارشناس و مدرس کارگاه آموزشی نیز مطالبی را پیرامون الزمات و مزایای ثبت طرح های صنعتی و همچنین اهمیت و نخوه ثبت علامت تجاری مطرح و سپس نحوه و فرآیند ثبت علامت تجاری، طرح صنعتی، چگونگی جستجو و ویژگی های یک علامت تجاری خوب و اثربخش را ارائه نمود و در بخش پایانی نیز بحث برندسازی را دنبال کرد.
گفتنی است: مفهوم و نحوه ساخت برند و ثبت علامت تجاری، مفهوم طرح صنعتی و ویژگی های لازم برای ثبت طرح، جایگاه و حقوق ناشی از ثبت طرح صنعتی در حقوق مالکیت صنعتی و مصادیق آن، فرایند ثبت طرح صنعتی در ایران و روش های ثبت طرح صنعتی در خارج از کشور از سرفصل های این سمینار و کارگاه آموزشی بود.