برگزاری جلسه بررسی مسائل و مشکلات حوزه های سه گانه میراث فرهنگی در شهرستان ابرکوه استان یزد
دوشنبه یازدهم دی ماه ۹۶، جلسه بررسی مسائل و مشکلات حوزه های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان ابرکوه با حضور جمعی از مدیران و مسئولان استان و شهرستان در فرمانداری ابرکوه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، صبح امروز با حضور نماینده مردم شهرستانهای ابرکوه، بافق، بهاباد، خاتم و مهریز در مجلس شورای اسلامی، مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد، امام جمعه و فرماندار شهرستان ابرکوه و جمعی دیگر از مدیران و مسئولان این شهرستان مسائل و مشکلات حوزه های سه گانه میراث فرهنگی ابرکوه در فرمانداری این شهرستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در ابتدای این جلسه فرماندار شهرستان ابرکوه در مجلس شورای اسلامی به شرح برخی از مسائل و مشکلات حوزه گردشگری در این شهرستان پرداخت و خواستار بررسی، رسیدگی و رفع آن ها شد.
"محمد رضا صباغیان"نماینده مردم شهرستان های بافق، بهاباد، ابرکوه، خاتم و مهریز نیز در این جلسه با بیان اینکه شهر نمونه گردشگری بودن ابرکوه یک امتیاز است که نباید به ضعف تبدیل شود، گفت: ابرکوه ظرفیت های مورد نیاز، برای گرفتن این عنوان را داشته است و مشکلات باید با مدیریت برطرف شود.
صباغیان افزود: باید جلساتی با نهادها و دستگاه های مربوطه برگزار و نتایج آن نیز برای مردم تشریح شود که گردشگری چه فوایدی برای شهرستان دارد.
نماینده مردم شهرستان های بافق، بهاباد، ابرکوه، خاتم و مهریز در ادامه تصریح کرد: قانون برای رفاه مردم وضع شده است و اگر بنا باشد برای آنان مشکل ایجاد کند، قانون نیست. مسئولین باید این قوانین را برای مردم تبیین کنند و در نتیجه مردم هم با آنان همکاری خواهند کرد. زیرا مردم می دانند آینده این کار برای آنان دارای منفعت است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد نیز در این جلسه به شرح اقدامات انجام شده در راستای حوزه های سه گانه میراث فرهنگی در شهرستان ابرکوه پرداخت و گفت:تعدادی اقامتگاه های بوم گردی در سطح شهرستان ایجاد شده است که راه اندازی و بهره برداری این اقامتگاه ها جهت توسعه و شناسایی شهرستان ابرکوه، بسیار حائز اهمیت بوده است.
"فاطمه دانش یزدی" با بیان اینکه هم اکنون ۶ بوم گردی فعال در شهرستان وجود دارد و تعداد ۱۴ درخواست دیگر نیز برای گرفتن مجوز مطرح شده است،گفت: تاکنون راه اندازی بوم گردی ها در جذب گردشگر، اشتغال زایی(مستقیم و غیر مستقیم) و رشد اقتصادی، موثر بوده است به گونه ای که در شهرستان ابرکوه پس از ایجاد خانه های بوم گردی و همچنین واگذار شدن خانه آقا زاده به بخش خصوصی، افراد تمایل بیشتری برای سرمایه گذاری در این زمینه پیدا کرده اند.
این مقام مسئول در ادامه اشاره ای به بحران آب و عدم توسعه کشاورزی و همچنین موثر نبودن صدرصدی صنعت در ایجاد اشتغال در شهرستان ابرکوه داشت و صنعت گردشگری را بهترین راهکار برای اشتغال زایی و توسعه این شهرستان عنوان کرد.
دانش یزدی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: تاکنون جلسات مختلفی با حضور مسئولان میراث فرهنگی کشور در راستای بررسی، تحقیق و مطالعات اولیه برای تهیه شیوه نامه شهرهای نمونه گردشگری برگزار شده است؛ در حال حاضر بهترین اقدام، انجام تبلیغات گسترده برای معرفی پتانسیل ها و داشته ها است که پیشنهاد می شود این کار از درون شهرستان انجام گیرد و نگاهمان به خارج نباشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد تأکید کرد: راهکارهای بهبود وضعیت گردشگری در وهله اول اصلاح نگاه مدیران شهرستان به مقوله بافت تاریخی و گردشگری، سپس نقش آفرینی دستگاه های ذیربط برای تعیین یک سیاست مشخص و شفاف سازی و در خاتمه اطلاع رسانی، فرهنگ سازی و جذب مشارکت عمومی است.
گفتنی است: در پایان این جلسه از فعالین گردشگری شهرستان ابرکوه و مسئول میراث فرهنگی این شهرستان با اهداء لوحی تقدیر شد.