بافق قابلیت تبدیل‌شدن به شهر ملی حصیر را دارد

۲۸ دی ۱۴۰۰ / در صنایع دستی

مدیرکل آموزش و ترویج صنایع‌دستی کشور در بازدید از کارگاه‌های حصیربافی شهرستان بافق، پتانسیل‌های این شهرستان برای تبدیل‌شدن به شهر ملی حصیر را موردبررسی و ارزیابی قرارداد.

به ‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد، روز دوشنبه ۲۷ دی‌ماه ویدا توحدی مدیرکل آموزش و ترویج صنایع‌دستی کشور به همراه معاون صنایع‌دستی استان یزد و جمعی از مسئولین محلی از کارگاه‌های حصیربافی شهرستان بافق بازدید کرد.
مدیرکل آموزش و ترویج صنایع‌دستی کشور در این بازدید با اشاره به اینکه اکنون در کشور ۶۲ شهر ملی و ۱۴ شهر جهانی صنایع‌دستی وجود دارد، افزود: «با توجه به اینکه تعداد زیادی از مردم شهرستان بافق درزمینهٔ هنر حصیربافی فعالیت دارند و مواد اولیه بسیار راحت در دسترس آن‌ها قرار می‌گیرد، لذا این هنر می‌تواند موجب رونق اقتصادی منطقه شود و این شهرستان، پتانسیل تبدیل‌شدن به شهر ملی حصیر رادار است.»
در ادامه رنجبر رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان بافق با اشاره به اینکه در حال حاضر در شهرستان بافق حدود ۲۰۰۰ نفر هنرمند رشته حصیربافی فعال هستند، افزود: «در این شهرستان بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار نخلستان وجود دارد که علاوه بر تولید سالیانه چهار هزار تن خرما، مواد اولیه صنعت حصیربافی را نیز تأمین می‌کند و ازاین‌رو حصیربافی یکی از صنایع اصیل و ریشه‌دار این شهرستان است که قدمتی کهن دارد.»
رنجبر اضافه کرد: «حصیر، پادری، بادبزن، جارو، کلاه حصیری، سبد و ریسمان ازجمله مصنوعات حصیری هستند که از گذشته با دستان هنرمند زنان و مردان بافق بافته می‌شده اما امروزه هنرمندان خلاق این شهرستان، وسایل کاربردی و تزئینی جدیدی را تولید می‌کنند که بازار فروش تولیدات آن‌ها عموماً شهرهای بزرگ کشور است.»
مدیرکل آموزش و ترویج صنایع‌دستی کشور در سفر به شهرستان بافق از قلعه تاریخی باقرآباد و نخلستان‌های این شهرستان بازدید کرد.

آخرین مطالب

نشست هماهنگی میزبانی رویدادهای بین‌المللی گردشگری اکو در یزد برگزار شد

برگزاری هشتمین جشنواره تابستانه در بافق/ توسعه ظرفیت‌های گردشگری و صنایع جانبی در دستور کار قرار دارد

احیای محور تاریخی بازار تا بقعه پیرمراد با مشارکت میراث‌فرهنگی و شهرداری بافق

رئیس کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر یزد
مشوق‌های جدید شهرداری یزد برای توسعه گردشگری؛ تخفیف تا ۹۰ درصدی عوارض ساخت هتل‌های پنج‌ستاره

هم‌افزایی میراث‌فرهنگی و اسناد ملی یزد برای صیانت از میراث مکتوب

ملیحه فخاری
یزد؛ شهری که زمان در آن زندگی می‌کند

سیدمحمد رستگاری
ثبت جهانی یزد؛ میراثی برای بشریت، مسئولیتی برای امروز

۱۸ تیر؛ روز تجدید پیمان با میراث جهانی شهر تاریخی یزد

موکب‌های یزدی با روحیه جهادی در خدمت زائران مراسم تشییع رهبر شهید هستند

مدیرکل میراث‌فرهنگی یزد:
تجربه‌های مشترک مردم، بخشی از میراث ناملموس هر سرزمین است

تکریم زائران رهبر شهید / پایش جامع خدمات‌رسانی در محور یزد-ابرکوه-شیراز

استاندار یزد:
حضور حماسی در آیین بدرقه، تجلی ولایت مداری ملت است/ آماده‌باش کامل دستگاه‌های اجرایی برای خدمت‌رسانی به ۲۵ هزار زائر ثبت نامی یزدی