بازدید شهرداران شهرهای جهانی صنایع دستی از تنها موزه تخصصی ایران

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ / در صنایع دستی

شهرداران شهرهای جهانی صنایع دستی و فرمانداران روستاهای جهانی صنایع دستی امروز در حاشیه نشستی که به میزبانی میبد برگزار شد، از موزه زیلوی میبد به عنوان تنها موزه تخصصی ایران بازدید کردند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد:
این موزه دارای ۵۵ تخته از نفیس‌ترین زیلوهای میبد است که در ۲ بخش زیلوهای قدیم و جدید به نمایش در آمده‌اند.

کهن‌ترین زیلوی این موزه، زیلوی مسجد جامع میبد است که تاریخ ۸۰۸ هجری قمری بر روی آن نوشته شده و بیش از ۶۳۰ سال قدمت دارد. این زیلو بوسیله علی بیدابن حاجی میبدی با طرح محرابی و با فنون خاصی نسبت به زیلوهای دیگر، در سه رنگ آبی، سفید و قرمز بافته شده است.

موزه زیلو و پلاس میبد در مکان فرهنگی و تاریخی کاروانسرای میبد (سالن شرقی بنا) واقع شده که به شماره ۱۶۱۸ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

موزه زیلوی میبد به عنوان یک موزه تخصصی در سال ۱۳۸۱ افتتاح شد و این مکان از ملاک های مهم ارزیابان یونسکو در ثبت جهانی زیلوی میبد بود.

گفتنی است؛ شهرداران شهرهای جهانی صنایع دستی و فرمانداران روستاهای جهانی صنایع دستی همچنین از یک واحد تولیدی ظروف سفالی در شهرستان میبد بازدید کردند.

آخرین مطالب

گورماست؛ میراث خوراکی استان یزد با طعم انار

کانون مشورتی محلات یزد در پایگاه میراث جهانی شهر تاریخی یزد تشکیل شد

معاون گردشگری استان یزد:
رسانه‌ها در معرفی ظرفیت‌های گردشگری یزد نقش‌آفرین هستند

آغاز مرمت خانه تاریخی ارزانی ابرکوه

بافق میزبان هشتمین جشنواره تابستانه و پنجمین جشنواره خرما

حمایت ۸۲ میلیارد تومانی از هنرمندان یزدی/ از بافت تاریخی تا بازارهای جهانی

کنترل و ریشه‌کنی سوسک چوب‌خوار در موزه مفاخر اردکان/ اجرای دومین مرحله سم‌پاشی در مجموعه آب‌انبارهای احمدآباد

فهرج؛ الگویی از مرمت مشارکتی بافت تاریخی روستایی در یزد

فصل نخست بررسی باستان‌شناسی تفت؛ از شناسایی قلعه فخرآباد تا کشف دست‌افزارهای سنگی

پیوند میراث فرهنگی، آموزش دانشگاهی و حقوق در یک تجربه میدانی در قنات زارچ یزد

محافظت پیشگیرانه و بلندمدت از موزه بزرگ یزد در برابر آسیب موریانه

حاجی‌آباد زرین میزبان چهارمین جشنواره تجربه‌محور برداشت خرما شد