اقدامات یزد برای تبدیل شدن به مقصد ایمن گردشگری
پنج شنبه یازدهم دی ماه ۹۹، جلسه هم اندیشی معرفی یزد بعنوان پایلوت مقصد ایمن گردشگری کشور به ریاست استاندار یزد و با حضور مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری وزارت میراث فرهنگی، رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، معاون قرارگاه پدافند زیستی کشور، نماینده مردم یزد و اشکذر و نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری یزد، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یزد و جمعی دیگر از مدیران استان در محل استانداری یزد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد،
“محمد علی طالبی” استاندار یزد در این جلسه ابتدا با اشاره به اقدامات انجام شده در استان از زمان شیوع کرونا در راستای کنترل این بیماری، از همراهی واحد های گردشگری استان در انجام این امر تشکر و قدردانی کرد و افزود: به منظور انجام سفرهای ایمن به یزد، باید هماهنگی و تعامل بین اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و دانشگاه علوم پزشکی تقویت شود.
او همچنین ضمن اعلام آمادگی استان به منظور میزبانی از گردشگران و ارائه خدمات سفر های ایمن، ادامه داد: انجام سفر ایمن نباید به گونه ای باشد که منجر به ساده انگاری بیماری کرونا شود.
طالبی در ادامه خواستار رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی توسط همه ی واحد های گردشگری و در نظر گرفتن مفاد تفاهمنامه منعقد شده مابین اداره کل میراث فرهنگی و دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی در استان شد.
طالبی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به انتخاب یزد به عنوان پایلوت مطالعات باستان شناسی به اهمیت انجام این مطالعات اشاره کرد و گفت: انجام مطالعات باستان شناسی به حفاظت از میراث تاریخی و ارزشمند یزد کمک می کند و با مشخص شدن محدوده های ارزشمند تاریخی، کار اکتشاف در آنها انجام می شود.
در این جلسه سید مصطفی فاطمی در خصوص انتخاب یزد به عنوان پایلوت مقصد ایمن گردشگری کشور و اقدامات انجام شده در این خصوص و همچنین پایلوت مطالعات باستان شناسی توضیحاتی ارائه داد و با اشاره به سامانه جانا و اتصال آن به سامانه ماسک، در راستای انجام سفرهای ایمن و هوشمند، افزود: یزد براساس تفاهمنامهای مابین اداره کل میراث فرهنگی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی با اجرای اولین شیوهنامه فنی و تخصصی گردشگری، به مقصدی ایمن برای این صنعت تبدیل میشود.
در این جلسه سید جواد موسوی مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری کشور با اشاره به اتصال دو سامانه جانا و ماسک در راستای سفرهای ایمن افزود: یکی از مشکلات اساسی در نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری تاکنون، عدم دسترسی و اطلاع از میزان تأسیسات گردشگری کشور در بستر سامانه الکترونیک بوده که این مهم طی برنامهریزی انجام شده و با هماهنگی ادارات کل استانی، مدیران و بهره برداران تأسیسات گردشگری طی یک سال اخیر و برای اولین بار در قالب راهاندازی سامانه جامع نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری (جانا) انجام پذیرفت.
موسوی ادامه داد: سامانههای هوشمند جانا و ماسک بااتصال و تبادل اطلاعات لازم، ضمن دسترسی به اطلاعات افراد مبتلا به کووید ۱۹، از ورود و انجام سفر برای این افراد ممانعت به عمل می آورد.
فاطمی در بخش دیگری از این جلسه در خصوص انجام مطالعات باستان شناسی در یزد گفت: هرچند استان یزد، از لحاظ آثار تاریخی غنی محسوب میشود ولی به لحاظ باستان شناسی و مطالعات تاریخی یکی از فقیرترین استانهای کشور است که امیدواریم با حضور رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در استان، شاهد اتفاقات خوب و توجه بیشتر پژوهشگاه میراث فرهنگی به یزد و استفاده از ظرفیتهای آن، برای معرفی یزد باشیم.
در ادامه بهروز عمرانی رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری بخشی از مطالعات انجام شده توسط این پژوهشگاه در استانهای کرمان و سیستان و بلوچستان در سال جاری را تشریح کرد و نسبت به انجام این مطالعات در یزد و استفاده از ظرفیتهای پزوهشگاه برای معرفی پتانسیلهای گردشگری یزد، قول مساعد داد.
گفتنی است: در این جلسه گواهینامه اقامت ایمن و مسئولانه، معرفی و سپس به صورت ویدئو کنفرانس، گزارشی از رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی در ۱۰ مجموعه اقامتی و گردشگری یزد ارائه شد.