معاون میراث‌فرهنگی یزد:
اجرای سقف سازه‌ای روی خانه تاریخی نواب وکیل یزد تخلف است

۱۰ خرداد ۱۴۰۳ / در میراث فرهنگی

معاون میراث‌فرهنگی یزد اجرای سقف به صورت سازه روی حیاط خانه تاریخی نواب وکیل در محدوده ثبت جهانی بافت تاریخی یزد را تخلف محض خواند.

به‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد، خانه تاریخی نواب وکیل سال‌ها در اختیار میراث‌فرهنگی استان بوده و یکی از بخش‌های مهم میراث فرهنگی نیز در این بنا مستقر است، ولی بنا به دلایلی یکی دو سال قبل، برای مدت ۱۳ سال به صورت استیجاری واگذارشده است، البته مستأجر که یکی از ارگان‌های یزد است، اخیراً اقدام به دخل و تصرفاتی در این بنا، بدون هماهنگی با میراث‌فرهنگی کرده است.

عبدالمجید شاکری شمسی در خصوص تخلف اجرای سقف سازه‌ای بر روی این بنای تاریخی گفت: اصولاً واگذاری بناهای تاریخی به سایر بخش‌ها در راستای حفاظت بیشتر از این بافت تاریخی صورت می‌گیرد، ولی اجازه نخواهیم داد که مستأجران بدون اجازه و هماهنگی با میراث‌فرهنگی هرگونه دخل و تصرفی در بناها به ویژه این خانه تاریخی که در محدوده ثبت جهانی بافت تاریخی یزد است، انجام دهند.

معاون میراث فرهنگی استان یزد ادامه داد: قبلاً نیز فعالیت‌های این مستأجر متوقف‌شده بود و اخیراً که مبادرت به نصب پلی کربنات روی حیاط خانه کرده بود ما مانع این تخلف محض شده و اقدام به تعطیلی این فعالیت و جمع‌آوری و ضبط وسایل آن‌ها کردیم.

او با بیان این‌که واگذاری این خانه تاریخی به دلیل تصمیمات اشتباه در سطح کلان استان بوده است، افزود: البته با توجه به وضعیت آب و هوایی یزد و تابستان‌های گرم، ممانعتی در رابطه با کشیدن پوش بر حیاط این قبیل خانه‌های تاریخی از سوی میراث‌فرهنگی صورت نمی‌گیرد، ولی نباید منجر به اختلال در کارکردهای بنا ایجاد شود.

خانه تاریخی نواب وکیل که مربوط به دوره قاجار و در محدوده بافت جهانی شهر یزد واقع‌شده، به شماره‌ی ۷۷۶۲ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

بنای مذکور از دو قسمت اندرونی و بیرونی تشکیل‌شده است که ورودی‌های آن در دو معبر متفاوت است، ضمن این‌که این دو قسمت در داخل باهم ارتباط دارند.

خانه نواب وکیل دارای یک تالار به دهانه ۱۰.۵ متر است که کمتر در خانه‌های قدیمی تالاری با این بزرگی دهانه می‌توان یافت.

انتهای پیام/

آخرین مطالب

پنجمین جشنواره «کوچه آشتی‌کنان» یزد برگزار می‌شود

استاندار یزد:
رونق گردشگری یزد فقط به گردشگران خارجی وابسته نیست

بوم‌گردی «بی‌بی صاحب‌جان» در میبد افتتاح شد

۱۸ پروژه گردشگری و صنایع‌دستی یزد در هفته دولت افتتاح می‌شود

نخستین سکه ضرب یزد در نشست تخصصی پایگاه میراث جهانی شهر تاریخی یزد بررسی شد

بازدید مدیرکل موزه‌های کشور از موزه مردم‌شناسی اشکذر/ روایت زندگی و مشاغل سنتی در حمام قاجاری

بازدید مدیرکل موزه‌های کشور از موزه تاروپود یزد/ روایت تاریخ نساجی در فضای یک کارخانه قدیمی

عملیات مرمت و بازسازی چاپارخانه میبد در مسیر حفاظت از میراث‌فرهنگی

بازدید مدیرکل موزه‌های کشور از موزه دیرینه‌شناسی کامبرین یزد

بازدید مسئولان استانی از ۲ پروژه سرمایه‌گذاری گردشگری در اردکان

افتتاح سفره‌خانه سنتی «کافه موتور» اردکان همزمان با هفته دولت

اختصاص ماهانه ۳ میلیارد تومان تسهیلات به تأسیسات گردشگری اردکان