آمادگی برای ایجاد کرسی نمایندگی یونسکو در یزد
مدیر گروه فرهنگ و هنر کمیسیون ملی یونسکو در ایران با حضور در یزد از ایجاد کرسی یونسکو در این شهر جهانی پس از انجام کارهای مقدماتی آن در آینده¬ ای نزدیک خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد؛ "بهمن نامور مطلق" مدیر گروه فرهنگ و هنر کمیسیون ملی یونسکو در ایران، یکشنبه عصر در کمیسیون فرهنگی شورای شهر یزد حضور یافت و گفت: خلاقیت در رشته های صنایع دستی و هنرهای مردمی، هنر رسانه، سینما، طراحی، صنایع غذایی ، ادبیات و موسیقی شاخص برای شهر خلاق از سوی سازمان علمی،فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) تعریف شده است.
مدیر گروه فرهنگ و هنر کمیسیون ملی یونسکو- ایران در ادامه از نامزدی شهر یزد برای نمایندگی کمیسون ملی ایران در استان ها خبر داد و بیان کرد: بررسی های لازم دراین زمینه صورت گرفته است، در صورتی که در شورای کمیسیون ملی در تهران به تایید برسد تا یک ماه آینده نتیجه آن اعلام می شود.
نامور مطلق افزود: این نمایندگی در واقع وظایف کمیسیون ملی را در استان ها در زمینه فعالیت های مرتبط با ثبت ، نظارت و پایش رصد می کند.
مدیر گروه فرهنگ و هنر کمیسیون ملی یونسکو – ایران ، توسعه پایداری شهر، صیانت محیط زیست ، حفظ تنوع فرهنگی و توجه به فرهنگ را از اولویت های اصلی این نهاد دانست و تاکید کرد: با توجه به اینکه موضوع آب فقط مختص به ایران نیست این موضوع هم در کمیسیون به صورت جدی دنبال می شود.
مدیر گروه فرهنگ و هنر کمیسیون ملی یونسکو – ایران در پایان اظهار امیدواری کرد: در آینده نزدیک سایر شهرهای ایران به شبکه شهرهای خلاق جهانی متصل شوند و ضمن برخورداری از قابلیت های بالا در عرصه فرهنگ و هنر از ویژگی چنین شهرهایی استفاده کنند.
همچنین در این کمیسیون غلامعلی سفید رئیس شورای اسلامی یزد به ویژگی های بارز شهر میراث جهانی یزد اشاره کرد و یادآور شد: یزد با میراث غنی فرهنگی ، جاذبه طبیعی و گردشگری، بی نظیرترین بافت تاریخی زنده دنیا و آثار متعلق به دوران قبل از اسلام و معماری اسلامی را دارد و به اولین شهر خشتی دنیا و دومین شهر تاریخی جهان نیز مشهور است.
لازم به ذکر است: شبکه شهرهای خلاق یونسکو از سال ۲۰۰۴ میلادی شکل گرفت و زمینهای را برای همکاری شهرهای مختلف در ثبت یونسکو فراهم کرد.
گفتنی است: براساس استانداردهای این نهاد بین المللی، شهر خلاق، به شهری گفته می شود که از نوآوری و توانمندی شهروندان آن در توسعه پایدار شهری استفاده می کنند، همچنین شهر خلاق جایی است که هنر و تنوع فرهنگی به دلیل اهمیت و توانایی خاصی که دارد، مورد تشویق قرار می گیرد و افراد می توانند در زندگی روزمره خود از فعالیت های خلاق در آن بهره ببرند.