پروتکل بازگشایی هتلهای تعطیل شده بر اثر کرونا اعلام شد.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد گفت: هتلهای استان یزد با رعایت پروتکلهای بهداشتی و با هماهنگی اداره کل می توانند نسبت به بازگشایی واحد های خود اقدام نمایند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان یزد :
هما خورشیدی در توضیح این خبر گفت: “با توجه به بروز و شیوع بیماری کرونا در ماه های پایانی سال گذشته و تداوم این روند، بسیاری از تاسیسات گردشگری برای جلوگیری از انتشار ویروس و در راستای اجرای مصوبات ستاد استانی پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا نسبت به تعطیل نمودن واحد ها اقدام نمودند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان یزد در ادامه افزود:
هرچند این امر باعث ضرر و ایجاد خسارت فراوان به صاحبان تاسیسات گردید و آسیب های بسیاری به چرخه اقتصادی کشور وارد نمود ولی تاکنون با همکاری و همدلی همه جانبه بین بخش دولتی و بخش خصوصی اقدامات مناسبی برای جلوگیری از آسیبهای بیشتر به همنوعان و نیروهای انسانی شاغل در کادر درمانی استان و سایر بخشهای حوزه گردشگری صورت گرفت.
خورشیدی اظهار داشت: با توجه به ابلاغ دستور العملهای جامع پیشگیری از شیوع بیماری کرونا در اماکن و تاسیسات گردشگری که توسط وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تدوین گردید، درحال حاضر برخی از اماکن اقامتی شامل هتلهای ۳،۴ و ۵ ستاره با رعایت پروتکلهای بهداشتی با هماهنگی و اخذ تائیدیه از اداره کل نسبت به بازگشایی اقدام نموده اند.
این مقام مسئول خاطر نشان ساخت:
در وهله اول به منظور هماهنگی لازم با وزارت بهداشت، درمان و علوم پزشکی ثبت نام در سامانه سلامت برای تاسیسات گردشگری الزامی گردیده است و صرفا نسبت به بازگشایی هتلها براساس مصوبات ستاد استانی اقدام خواهد شد.
همچنین تاسیسات گردشگری باید درخواست کتبی خود را جهت اخذ مجوز فعالیت مجدد به این اداره کل ارائه دهند و هیچ واحدی نمی تواند بدون هماهنگی و اعلام قبلی نسبت به بازگشایی اقدام نمایند.
به گفته وی براساس دستورالعمل مذکور واحد هایی که دارای بخشهای اشتراکی نظیر آبدارخانه یا سرویس بهداشتی مشترک هستند، نمی توانند نسبت به پذیرش مسافر اقدام نمایند و کلیه واحد هایی که به هر دلیل تعطیل بوده اند ملزم به رعایت پروتکل بازگشایی دستورالعمل هستند.
خورشیدی همچنین داشتن لاندری در واحد های اقامتی را از الزامات پذیرش مسافرعنوان کرد و افزود: واحدها در این ایام نمی توانند از خرید خدمت استفاده کنند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد گفت:
مدیران واحد ها باید کلیه تاسیسات، سیستم های تهویه، سرمایش، گرمایش را قبل از بازگشایی کنترل نمایند و نسبت به معدوم نمودن مواد غذایی فاسد شدنی در صورت اتمام تاریخ مصرف اقدام نمایند.
وی در ادامه با بیان اینکه قبل از بازگشایی کلیه بخشهای قابل نظافت و ضد عفونی باید مورد نظافت و گندزدایی قرار بگیرد و عوامل بیماری زا در محیط حذف گردد، افزود: مدیران باید دقت نمایند تا حد ممکن از کارکنان قبلی جهت انجام کار استفاده کنند و از سلامت کارکنان اطمینان حاصل نمایند .
همچنین تهیه اقلام بهداشتی اعم از محلول های ضد عفونی دست و محیط و ماسک جهت مصرف کارکنان و میهمانان بر عهده واحد های اقامتی است و کارکنان موظف به رعایت حداکثر بهداشت فردی و حفاظتی می باشند.
خورشیدی با اشاره به اینکه کلیه بخشهای اطاق ها، باید با دقت و با مواد استاندارد گند زدایی شود
و شستشوی ملحفه ها و حوله ها با حرارت بالا و مواد لازم انجام پذیرد، متذکر شد مدیریت پسماند، جلوگیری از آلودگی ظروف و تجهیزات، تخلیه مینی بار اتاقها و جلوگیری از اتلاف انرژی در بخشهایی که مورد استفاده نیست، استفاده حداکثری از خدمات روم سرویس، کاهش دسترسی میهمانان فضای نشیمن و لابی و رستوران و صبحانه خوری، عدم استفاده از بخشهای استخر و سونا و تالارهای پذیرایی و سالنهای جلسات از سایر مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.