نصب سه «کاشی ماندگار» بر سردر خانه های هنرمندان یزد
در روز پنجشنبه شانزدهم شهریورماه ۹۶ به مناسبت دهه ولایت مراسم نصب سه پلاک ماندگار استان یزد با حضور فاطمه دانش یزدی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و سیدخلف حوتی نژاد معاون فرهنگی هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و همراهی خانواده این هنرمندان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد فاطمه دانش یزدی در این مراسم گفت: پلاک ماندگار طرحی ملی است که توسط سازمان میراث فرهنگی پیشنهاد شده و در سراسر کشور به اجرا در آمده است و در استان یزد نیز هفت نفر از مفاخر و هنرمندان برای اجرای این طرح معرفی شدند که هم اکنون کاشی ماندگار منزل سه نفر از این بزرگان نصب می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد با اشاره به این نکته که ملاک ما در این طرح پیشرو بودن، تأثیرگذاری و ماندگاری شخصیتهاست چرا که حفظ و معرفی میراث تمدن بزرگ ایران از اولویتهای اصلی میراث فرهنگی است عنوان کرد: تجلیل و تکریم هنرمندان و مفاخر یک کشور موجب ماندگاری بزرگان و آثارشان در ذهن مردم می شود در همین راستا نصب پلاک ماندگار می تواند نه تنها معرف مفاخر باشد بلکه موجب معرفی آنان به نسل ها خواهد شد.
این مقام مسئول تصریح کرد: امیدواریم بر سردر خانه های تمامی هنرمندان کشورمان که موجب افتخار و مباهات ایران عزیزمان می باشند پلاک های معرفی آنان نصب شود تا همگان قدردان زحمات این عزیزان باشند.
او خاطرنشان ساخت: امروز پلاک های ماندگار بر سردر منازل اساتید محمود رهبران هنرمند خوشنویس، مرحوم علی اکبر شریعتی هنرمند رشته تئاتر و مرحوم احمد باربد هنرمند رشته موسیقی استان یزد نصب شد تا گوشه ای از زحمات این عزیزان در خدمت به هنر این مملکت قدر دانسته شود.
دانش یزدی افزود: استاد مرحوم علی اکبر شریعتی ملقب به پدر تئاتر یزد متولد ۲۸ شهریور ۱۳۰۵ در یزد مشغول به پیشه معلمی بود که در پی تماشای نمایش علاقه مند به تئاتر می شود و برای راه اندازی و ارتقای تئاتر یزد زحمات فراوانی را متحمل شد.
این مسئول اظهار داشت: استاد مرحوم احمد باربد، استاد موسیقی اصیل ایرانی و نوازنده برجسته تار، یکی از بزرگان موسیقی یزد و از اساتید ساز ایرانی تار بود که متولد بهمن ماه سال ۱۳۰۰ در محل گازرگاه بود و از سن ۸ سالگی با ورود به عرصه موسیقی ایرانی توانست با استعداد والای خود مسیر ترقی را طی نماید.
او گفت: استاد محمود رهبران در سال ۱۳۴۱ در یزد به دنیا آمد، از همان آغاز دوران دبستان علاقهای وافر به خطّ خوش پیدا کرد و با شرکت در در کلاسهای درس ابوالقاسم صالحزاده، خوشنویس یزدی و استاد حمید دیرین در شیراز تا دوره عالی خوشنویسی را فرا گرفت.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد تصریح کرد: تمام هنرمندان و مفاخر شهر و کشور ما مایه مباهات و افتخار هستند که امیدواریم با ادامه روند نصب پلاک های ماندگار نام آنها را در سراسر ایران جاودانه نماییم.