نشست نمایندگان آژانس همکاری های بین المللی ژاپن (جایکا) و مسئولین میراث فرهنگی استان یزد برگزار شد
شنبه بیست و هفتم آبان ماه ۹۶ نشست مشترک در راستای ارتقای همکاری های متقابل بین آژانس همکاری های بین المللی ژاپن (جایکا) و اداره کل میراث فرهنگی استان یزد در حوزه انجام مطالعات و امکان سنجی با هدف توسعه گردشگری استان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، در این نشست که صبح امروز با حضور مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد ، سرپرست معاونت گردشگری، مدیر حراست و سرپرست معاونت میراث فرهنگی این اداره کل، مسئول انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری استان ، نماینده مرکز خدمات سرمایه گذاری یزد و نمایندگان ارشد آژانس همکاری های بین المللی ژاپن (جایکا) برگزار شد ظرفیت های موجود در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در این نشست ضمن خوش آمدگویی به کارشناسان آژانس همکاری های بین المللی ژاپن (جایکا)، یزد را استانی نمونه در صنعت گردشگری با اتکا بر مواریث فرهنگی، تاریخی و طبیعی که با بهره گیری از بخش غیر دولتی فعال و توانمند، ضمن نقش آفرینی موثر در رشد اقتصادی استان، افزایش کیفیت زندگی شهروندان را نیز به همراه دارد عنوان کرد.
"فاطمه دانش یزدی" در ادامه ظرفیت های استان را در دو حوزه میراث فرهنگی و گردشگری برشمرد و گفت: باتوجه به ثبت جهانی بافت تاریخی یزد، وضعیت مناسب سرمایه گذاری، وضعیت روبه رشد گردشگران خارجی و به نوعی وجود مردمان سخت کوش و تلاش گر در این استان، اهداف بلند مدت این اداره کل تا سال ۱۴۰۴ ترسیم گردیده که در صورت همراهی و مساعدت همه مسئولین و دستگاه های اجرایی، این اهداف تحقق پیدا خواهد کرد.
این مقام مسئول در بخشی از سخنان خود اشاره ای نیز به ثبت جهانی باغ های دولت آباد یزد و پهلوان پور مهریز در فهرست باغ های جهانی یونسکو و همچنین ثبت جهانی قنوات زارچ و حسن آباد داشت و گفت: تلاش و اهتمام کارشناسان و مسئولین در حفظ این آثار ارزشمند افزایش یافته است.
سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد نیز در این نشست گفت: شهر جهانی یزد از سال ۱۳۹۱ شروع بسیار خوبی در زمینه گردشگری داشته و دوازده هزار نفر گردشگر خارجی در آن سال به استان یزد سفر کرده اند.
"محمد رضا نصیری" با اشاره به روند رو به رشد حضور توریست ها در استان یزد اظهار داشت: در سال ۱۳۹۵ تعداد ۱۱۳۵۰۰ نفر گردشگر خارجی به استان یزد سفر کردند که این آمار نسبت به سال ۱۳۹۱ رشدی ۱۰ برابری را به همراه داشته است.
این مقام مسئول در ادامه عنوان کرد: با نگاهی به مبدأ توریست ها مشخص می شود که آنها از فرانسه، ایتالیا، آلمان، چین، ژاپن، کره جنوبی و اندونزی هستند و این نشان می دهد که نوع توریست هایی که به کشور ایران و استان یزد سفر می کنند از نوع فرهنگی هستند.
نصیری با بیان اینکه امسال با توجه به ثبت جهانی شهر تاریخی یزد و همچنین تفاهم خوب سه استان فارس، اصفهان و یزد و تشکیل مثلث طلایی گردشگری پیشبینی میشود تا پایان سال جاری حدود ۱۴۰ هزار نفر به استان یزد سفر کنند، گفت: ایجاد واحدهای اقامتی در سطوح چهار و پنج ستاره و طرح توسعه آنها و همچنین ایجاد مجتمع های خدمات رفاهی بین راهی از برنامه ها و اولویت های اصلی اداره کل میراث فرهنگی استان در سالجاری می باشد.
او در ادامه از ساخت پنج هتل پنج ستاره در شهرستانهای اردکان، میبد و یزد خبر داد و تصریح کرد: بحث بهسازی و بازسازی سرویسهای بهداشتی بینراهی، بافت تاریخی شهر یزد و مجتمعهای خدمات رفاهی که به گردشگران داخلی و خارجی استان کمک کند نیز در دستور کاری قرارگرفته است.
سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد همزیستی مسالمت آمیز ادیان در شهر یزد و هم جواری با یهودیان و زرتشتیان را یکی از دلایل رشد گردشگران در این استان عنوان کرد.
نصیری در پایان با تأکید بر مزایای صنعت گردشگری و سهم آن در پروسه توسعه اظهار داشت: با توجه به اینکه شعار سال ۲۰۱۷ از سوی سازمان ملل به عنوان گردشگری و توسعه پایدار انتخاب شد، نکته مهم در صنعت گردشگری انتفاع جامعه میزبان از این صنعت است همانطور که چند بخش از صنعت گردشگری سود می برند مردم و جامعه نیز باید منتفع شوند، در این فرآیند صنایع محلی و دستی نیز می تواند بسیار تاثیرگذار باشد.
"آکی را اوهارا" کارشناس ارشد میراث فرهنگی وگردشگری جایکا نیز در این نشست بر ارتقای جایگاه یزد در مقیاس جهانی تاکید کرد و برندسازی و طراحی برنامه های عملی را در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی مهم برشمرد و گفت: یزد به دلیل دارا بودن آثار و بافت ثبتی در فهرست جهانی یونسکو و قرارگیری آن در مسیر جاده ابریشم ظرفیت بالائی برای توسعه گردشگری تاریخی و فرهنگی دارد.
آکی را اوهارا در ادامه بیان کرد: تجزیه و تحلیل آماری درست منابع و زیر ساخت های موجود هم از لحاظ گردشگری و میراث فرهنگی در استان می تواند در شناسایی ظرفیت های استان و در نتیجه اجرای موفق پروژه ها و معرفی استان به عنوان یکی از مقاصد مهم گردشگری در ایران یاری رساند.
او بر نقش پررنگ بخش خصوصی در حوزه گردشگری تاکید کرد و افزود: عمدتا صنعت گردشگری متعلق به بخش خصوصی است و رونق گردشگری در گرو فعالیت و همکاری دوجانبه این بخش با بخش دولتی خواهد بود.
اوهارا همچنین بر مشارکت جامعه محلی در اجرایی کردن برنامه های گردشگری تاکید کرد و گفت: آگاهی و میزان مشارکت مردم بومی و محلی برای توسعه گردشگری بسیار مهم است.
گفتنی است: در این نشست مواردی همچون توسعه گردشگری با محوریت میراث فرهنگی و چگونگی برخورداری مردم محلی از عواید ثبت جهانی آثار تاریخی و طبیعی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
لازم به ذکر است: دولت ژاپن به منظور ارتقای همکاریهای بین المللی در زمینه توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورهای در حال توسعه، در اوت ۱۹۷۴ بر اساس قانون همکاریهای بین المللی، مبادرت به تأسیس آژانس همکاریهای بین المللی ژاپن (جایکا) نمود که میتوان گفت جایکا (JICA) بازوی اجرایی متمرکز کمک های رسمی توسعهای (ODA) در کشور ژاپن بوده و کمکهای بین المللی را برای کشورهای در حال توسعه فراهم میآورد. این آژانس با چشمانداز ”توسعهی پویا به نفع همهی مردم“ با استفاده از طیف متنوعی از روش های موجود و با ترکیب رویکردهای منطقهای و ملی، سعی در حل مشکلات کشورهای در حال توسعه دارد و تاکنون در کشور ایران حضوری فعال داشته و پروژههای مشترک زیادی را با همکاری ارگانهای دولتی انجام داده است.