برگزاری نشست بررسی فرصت ها وچالش های گردشگری روستایی در استانداری یزد
در نشستی با حضور مدیرکل دفتر امور روستایی وشوراهای استانداری یزد، سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان، جمعی از بخشداران، مدیران شعب بانکها، ،دهیاران و کارآفرینان روستایی استان، فرصت ها و چالش های گردشگری روستایی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، "محمد رضا نصیری" در این نشست گفت: گردشگری روستایی از بخش های مهم در فعالیت های اقتصادی به شمار می رود و به عنوان یک ابزار برای توسعه روستا می تواند فرصت ها و امکانات به ویژه در زمینه اشتغال و درآمد روستایی را فراهم سازد که از دیدگاه های گوناگون مورد توجه نیز قرار میگیرد.
سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان یزد گام نخست در توسعه ی گردشگری روستایی را شناسایی موانع و چالشهای آن دانست و
تصریح کرد: گردشگری روستایی منبع با ارزشی برای اشتغالزایی و ایجاد درآمد است و میتواند وسیله ی مهمی برای توسعه ی اجتماعی و اقتصادی جوامع روستایی و حمایت از محیط زیست و فرهنگ روستایی باشد افزون بر آن، توجه به جایگاه صنعت گردشگری در توسعه ی روستایی از آن روی اهمیت دارد که میتوان با بهره گیری مناسـب از منابع طبیعی و انسانی، افزون بر امکان رشد اقتصـادی، به توسعه ی بخـش کشـاورزی و تولید صنایع دسـتی محلی پرداخت و گامی مـؤثر در مسیر بهبـود شـرایط زیست محیطی و پاسداشـت میراث فرهنگی بومی و آداب و رسوم محلی در روستاها برداشت.
نصیری با بیان اینکه مناطق روستایی با چشم اندازهای زیبا و طبیعت بکر و محیط های بدون هیاهو، یکی از مواردی است که میتواند در امر توسعه ی گردشگری کشور مطرح باشد، گفت: گردشگری روستایی یکی از شاخصهای صنعت گردشگری است که با توجه بـه ظرفیت های طبیعی و فرهنگی موجود در روستاها میتواند نقش مهمی در تجدید حیات روستاها، ایجاد اشتغال و درآمد برای روستاییان، حفاظت از میراث فرهنگی، تاریخی و طبیعی و در نهایت توسعه یکپارچه و پایدار روستا ایفا کند.
این مقام مسئول در بخشی از سخنان خود نیز به مثلث طلایی گردشگری اشاره ای داشت و اذعان داشت: باید در روستاهایی که در مسیر مثلث طلایی گردشگری قرار گرفتند آموزش هایی در خصوص مبحث گردشگری به ساکنان آنها داده شود تا حداقل از آثار تاریخی روستای خود اطلاعاتی داشته باشند.
وی در ادامه برگزاری جشنواره های روستایی را در این خصوص مفید دانست و گفت: یکی از دغدغه ها در حوزه روستایی، معرفی ظرفیت های فرهنگی، گردشگری و اقتصادی روستاهاست که در این جشنواره ها این ظرفیت ها به خوبی معرفی میشود.
سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان یزد در بخشی دیگر از سخنان خود پیشنهاد اجرای پارک های طبیعت گردی به صورت دورن محله ای در روستاها را عنوان کرد.
دکتر "محمد یارمند" نیز در این نشست به اقدامات موثری که در در زمینه توسعه و عمران در روستاها صورت گرفته اشاره کرد و افزود : متاسفانه امروزه مهاجرت روستائیان به یکی از چالشهای مهم تبدیل شده است که علت عمده این مشکل و چالش کمبود اشتغال پایدار در روستاها است.
مدیرکل دفتر امور روستایی وشوراهای استانداری یزد اضافه کرد : خوشبختانه در دولت تدبیر و امید در بخش اشتغال روستایی بیش از ۴۰۰ متقاضی سرمایه گذاری در روستاها داشتیم که با هدف تسهیل در سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال بیش از ۲۰۰ مورد از آن به بانکهای مختلف معرفی شدند.
دکتر یارمند یکی از فرصت های اشتغال پایدار روستائیان را صنعت گردشگری دانست و گفت : می توان این صنعت را ، یکی از مهمترین بخشهای اشتغالزایی نام برد که در هر روستا با توجه به پتانسیلی که وجود دارد می تواند زمینه اشتغال را بویژه برای جوانان فراهم کند .
وی در ادامه به لزوم بازنگری در طرح هادی اشاره کرد و گفت : امیدواریم با تجدید نظر در طرح های هادی روستایی از تخریب کالبدها وبافت های خاص و طبیعی مناطق روستایی، شاهد اقدامات خوبی در جهت معرفی روستاهای هدف گردشگری باشیم.
لازم به ذکر است: در پایان هر یک از افراد حاضر در این نشست نظرات و دیدگاههای خود را در زمینه صنعت گردشگری روستایی بیان کردند.