برنامهریزی برای پیشبرد پروژههای مرمتی و حفظ اصالت بافت تاریخی عقدا
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی یزد بر پیشبرد پروژههای مرمتی و حفظ اصالت بافت تاریخی عقدا با همکاری و مشارکت شهرداری و برنامهریزی برای محافظت و احیای این منطقه ارزشمند فرهنگی تأکید کرد.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد، امروز سهشنبه ۲ اردیبهشتماه ۱۴۰۴، سید محمد رستگاری در سفر به بخش عقدا، ضمن بازدید از بافت تاریخی و مجموعههای ارزشمند آن، در جریان دغدغههای اعضای شورای شهر، شهردار و بخشدار در خصوص حفظ ابنیه تاریخی این منطقه قرار گرفت.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی یزد گفت: در این بازدید شرایط موجود در بافت تاریخی عقدا بررسی و برنامهریزی برای حفاظت و احیای این منطقه ارزشمند تاریخی انجام شد.
رستگاری افزود: در بازدید از حسینیه و مسجد جامع تاریخی عقدا مقرر شد اقدامات مشارکتی توسط این ادارهکل با کمک خیرین و هیئتامنای مسجد برای مرمت پشتبام مسجد انجام شود.
او اضافه کرد: در بازدید از حصار تاریخی شهر نیز مقرر شد از طرف شهرداری طرحی تهیه شود و پس از تصویب آن در ادارهکل میراثفرهنگی، اجرای آن به صورت مشارکتی انجام شود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی یزد در خصوص بازدید از بافت تاریخی عقدا گفت: به منظور رسیدگی و مرمت در بخشی از این بافت تاریخی، نیاز به همکاری انجمن میراثفرهنگی است تا مرمت این مجموعه را پیگیری و سپس با جلب توجه دانشگاهیان و گروههای دانشجویی، خیرین و مشارکت شهرداری و شورای شهر و ادارهکل میراث فرهنگی بتوان اقداماتی در راستای نجات بخشی ابنیه تاریخی عقدا انجام داد.
به گفته او در این بازدید توصیه شد با توجه به قابلیتهای کمنظیر عقدا و قرار گرفتن آن در مجاورت جاده بینالمللی تهران– بندرعباس، هم در راستای معرفی بیشتر آن در مسیر جاده سنتو و هم برگزاری رویدادهای گردشگری و معرفی بیشتر صنایعدستی، یک سری برنامههای حرفهای و هدفمند اجرا شود تا در آینده شاهد رونق و توسعه گردشگری و ایجاد شرایط بهتر در سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در این منطقه باشیم.
بافت تاریخی شهر عقدا با ۴۰ هکتار عرصه شامل ۱۶ هکتار بافت تاریخی و ۲۴ هکتار باغها و انارستانهاست که یکی از بکرترین بافتهای تاریخی استان یزد و شبیه به بافت تاریخی و سنتی شهر یزد است.
مهمترین ویژگی تاریخی این بافت، وجود معماریهای متوالی از دورههای مختلف تاریخی از دوره آلمظفر تا دوره معاصر است که نشان از قدمت تمدن در این شهر دارد.
انتهای پیام/