کنترل آسیب موریانه در بنای تاریخی مسجد جامع ابرکوه
عملیات اجرایی طعمهگذاری به منظور پیشگیری و کنترل آسیب موریانه مسجد جامع ابرکوه زیر نظر گروه تحقیقات و کنترل عوامل بیولوژیک پایگاه پژوهشی میراثفرهنگی یزد انجام شد.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی گردشگری و صنایعدستی استان یزد، برنامههای پیشگیری و کنترل در راستای حفاظت بلندمدت در برابر آسیب موریانه از سال ۱۳۹۳ در مسجد جامع ابرکوه آغاز شد.
به منظور پیشگیری از هرگونه آسیب احتمالی در این بنای تاریخی پایش هایی در دورههای ششماهه انجام میشود، در پایش اردیبهشت ۱۴۰۴ طعمهگذاری در شبستان ضلع جنوبی با استفاده از طعمههای آغشته به سموم هورمونی انجام شد.
استفاده از سیستم طعمهگذاری برای پیشگیری و کنترل موریانهها، یکی از جدیدترین روشهای کنترل موریانه در دنیا است، طعمههای مورداستفاده با ایجاد بیماری مزمن در کلنی موریانهها جمعیت آنها را کنترل خواهد کرد.
قدمت مسجد جامع ابرکوه مربوط به دوره تیموری است و این بنای تاریخی در میدان اصلی و مرکز شهر واقع شده و با شماره ۱۹۷ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
مصالح اصلی مسجد جامع ابرکوه از خشت خام است و این بنا به سبک مساجد چهار ایوانی ساختهشده که یک حیاط مستطیل شکل در وسط دارد.
انتهای پیام/