کشورها تشنه صنایعدستی ایرانی هستند/ احداث شهرک طلا و جواهر در یزد
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور گفت: کشورها تشنه صنایعدستی ایرانی هستند، اما همچنان نتوانستیم زنجیره کامل و ارزشافزوده آن را تهیه کنیم، قانونهایی که در صنایعدستی از قدیم هستند یکی از موانع هستند.
بهگزارش روابط عمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد، مریم جلالی در سفر خود به استان یزد در دیدار با محمد صالح جوکار نماینده مردم یزد، اشکذر و ندوشن در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: برنامهریزی خوبی برای زیستبوم فرهنگ صنایعدستی شده است و از مجموع ۴۰۰ رشته صنایعدستی که در دنیا ثبت شده، ۲۹۹ مورد برای ایران بدون در نظر گرفتن فرش است.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور افزود: کشورها تشنه صنایعدستی ما هستند، اما همچنان نتوانستیم زنجیره کامل و ارزشافزوده آن را تهیه کنیم، قانونهایی که در صنایعدستی از قدیم هستند یکی از موانع هستند.
او خاطرنشان کرد: بازارچههای شهری باید در شهرها و استانها شکل بگیرد اما فروش جای دیگری انجام شود، صنایعدستی فقط نیاز به تقویت و توجه دارد.
جلالی بیان کرد: اگر اقتصاد فرهنگ راه بیفتد هر جامعه و خانوادهای میتواند معیشت و اقتصاد خوبی از محل صنایعدستی داشته باشد.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور گفت: نگاه تک ساحتی به موضوعات مختلف برای توسعه مضر است و متأسفانه اکنون منافع بخشی و فردی در خدمت منافع ملی نیستند در صنایعدستی فنی و حرفهای، ادارهکل صمت، شرکت شهرکها و سایر ارگانهای مرتبط برای خودشان کار میکنند، درصورتیکه همه باید در خدمت منافع ملی قرار بگیرند، اما در حال حاضر هر کس بخشی را برداشته و صنایعدستی را تکهتکه کرده است.
او از شهردار بهعنوان متولی شهر جهانی یادکرد و گفت: در شهرداری باید مدیریت جهانی و شهری در این حوزه وجود داشته باشد.
جلالی خاطرنشان کرد: تمام معافیتهایی که به صنایعدستی توسط شرکت شهرکها داده میشود باید به شهرک صنایعدستی هم داده شود.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور افزود: در دورانی هستیم که باید چندجانبه فکر کرد و در شهرکها و نمایشگاهها به آموزش، نمایش و فروش توجه داشت، گردشگری تجربه محور شده و گردشگر نیاز دارد تا کارگاههای صنایعدستی را ببیند اما کارگاهها زیبا نیستند، اگر پارک صنایعدستی از صفرتا صد راهاندازی شود تحول بزرگی ایجاد خواهد کرد.
او گفت: نشان جغرافیایی زیورآلات در پهنههای مختلف با توجه به ظرفیتهای جغرافیایی هر منطقه مدنظر قرارگرفته و باید باهمت شهرداری نشان جغرافیایی طلا برای یزد ثبت شود.
جلالی افزود: نیاز به سرمایهگذار داریم و لازم است تا همراستا بارونق بازار طلا سایر پهنههای صنایعدستی را داشته باشیم، چون به دنبال مرزهای جغرافیایی نیستیم بلکه به دنبال مرزهای فرهنگی هستیم و نقشه آمایش صنایعدستی را آماده خواهیم کرد.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور خاطرنشان کرد: خانه غیاثالدین نقشبند هم نیاز به پیگیری دارد و شهرداری میتواند نسبت به تملک این ملک و رونق آن اقدام کند.
محمد صالح جوکار نماینده مردم یزد، اشکذر و ندوشن در مجلس شورای اسلامی در این دیدار بر موضوع یزد، شهر جهانی زیورآلات تأکید کرد و به قدمت فعالیتها در زمینهٔ زیورآلات، تراش سنگ و جواهرسازی اشاره کرد و گفت: کارگاههای آموزش و فروش طلا بهویژه در حوزه مشاغل خانگی در یزد وجود دارد.
جوکار با اشاره به اینکه ۷۸۰ کد کارگاه طلاسازی در یزد داریم که حدوداً ۷۰ درصد آن به تعداد ۵۵۰ مورد در مشاغل خانگی هستند، گفت: خانهها کارگاه طلا سازی شدند و سه هزار خانوار روزی خود را از این راه کسب میکنند.
نماینده مردم یزد، اشکذر، زارچ و ندوشن در مجلس شورای افزود: همچنین ۴۵۰ واحد طلافروشی داریم و روزانه ۶۵ کیلو طلا در یزد برای انواع تولیدات طلاسازی استحصال میشود.
جوکار تصریح کرد: طلای عیار ۲۰ در ایران و دنیا وجود ندارد و معمولاً طلا با عیار ۱۵ و ۱۶ و ۱۸ موجود است، اما در یزد طلای ۲۰ عیار وجود دارد که نشان از خوش انصافی یزدیها است که در طلا کم نگذاشتند و این امر مزیت بهحساب میآید و گردشگران خارجی که طلای یزد را خریداری کردند رضایت کامل دارند.
او از تصمیم استان برای احداث شهرک طلا و جواهر خبر داد و گفت: این طرح در مرحله جانمایی قرار دارد.
انتهای پیام/