پایان کار دومین دوره توانمندسازی سازمانهای مردم نهاد میراث فرهنگی, صنایع دستی و گردشگری استان های شرق کشور در یزد
مراسم اختتامیه دومین دوره توانمندسازی سازمانهای مردم نهاد میراث فرهنگی, صنایع دستی و گردشگری استان های شرق کشور پنج شنبه بیست و سوم آذرماه ۹۶ با حضور مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد، دبیر شورای هماهنگی تشکل های مردم نهاد میراث فرهنگی کشور، شهردار یزد و اعضای تشکل های مردم نهاد استان های کرمان، سیستان و بلوچستان، یزد، خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی در سالن آمفی تئاتر کتابخانه وزیری یزد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، "فاطمه دانش یزدی" در این مراسم ضمن خیر مقدم و خوش آمد به اعضای تشکل های مردم نهاد استان های شرق کشور، تشکل ها را بازوی کمکی و مشورتی عنوان کرد و گفت: در حوزه های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تشکل ها میتوانند نقش مهمی در راستای بازاریابی، ترویج، آموزش، پشتیبانی، جهت دهی و هدایت فعالیت های گردشگری داشته باشند به گونه ای که تشکل ها باید به عنوان جهت دهنده در این مسیر گام بردارند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در ادامه افزود: یکی از مهمترین موضوعات در بحث تشکل ها، ساماندهی و توانمندسازی آنها است که در این راستا باید در چند محور این توانمندسازی را انجام داد به طوریکه تشکل ها باید نسبت به ضوابط و مقررات و ظرفیت ها توانمند شوند و با جامعه هدف اشنایی کامل پیدا کنند.
دانش یزدی با بیان اینکه این دوره با هدف توانمندسازی سمن های مردم نهاد حوزه های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان های شرق کشور و آسیب شناسی و توسعه فعالیت های آن ها به مدت دو روز در شهر میراث جهانی یزد برگزار شد،گفت: در حال حاضر سمن های زیادی در این ۶ استان درحوزه های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فعال هستند که این رویداد آموزشی فرصت خوبی برای بالا بردن سطح علمی و تشویق اعضای این تشکل ها به مشارکت روز افزون بود.
این مقام مسئول؛ آموزش، آگاهی بخشی و توانمند کردن نهادها را در انسجام بخشی تشکل ها بسیار مؤثر دانست وگفت: در یک سازمان مردم نهاد، قوانین، مقررات و حدود اختیارات باید فعال شود و تشکل ها در حوزه اعضا (مدیران و اعضای تشکلها) باید نسبت به ضوابط و مقررات توانمند شده و با جامعه هدف اشنایی کامل داشته باشند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در بخشی دیگر از سخنان خود اشاره ای به ثبت جهانی یزد در هیجدهم تیرماه سالجاری داشت و از فعالیت بخش های دولتی وخصوصی، جوامع محلی و تشکل های مردم نهاد در این خصوص تشکر کرد.
دانش یزدی در پایان خاطرنشان ساخت: ایجاد پارلمان ها، نهادسازی و بسترسازی می تواند گام موثری برای مشارکت های مردمی باشد، امیدواریم بتوانیم از تشکل های مردم نهاد و غیر انتفاعی حمایت و پشتیبانی خوبی داشته باشیم و در این راستا گام های خوبی برداریم و در آینده در راستای هدف هایی که برای این تشکل ها در نظر گرفته شده شاهد پیشرفت ها و موفقیت هایی باشیم.
لازم به ذکر است: دبیر شورای هماهنگی تشکل های مردم نهاد میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور نیز در این مراسم گزارشی از عملکرد دو ساله این شورا را ارائه نمود.
گفتنی است: در این مراسم از اعضای تشکل های مردم نهاد برتر استان های شرق کشور نیز تقدیر و تجلیل به عمل آمد.