ویژگیها، اهداف و دستاوردهای انقلاب اسلامی
۲۲بهمن سال ۱۳۸۹ انقلاب اسلامی سی دو ساله شد.
مقدمه:
۲۲بهمن سال ،۱۳۸۹انقلاب اسلامی سی دو ساله شد. انقلابی که به برکت رهبری امام راحل، خون شهدای گرانقدر و اراده راسخ ملت به پیروزی رسید و چنان برجسته و یگانه شدکه هیچ حرکت و جنبش انقلابی دیگری توان برابری با آن را نخواهد داشت. زیرا انگیزهها و اهداف بسیار متفاوتی داشت. به طور مثال در مقام مقایسه انقلاب اسلامی ایران با دو انقلاب مشهور غربی (فرانسه و روسیه) میتوان گفت: انقلاب کبیر فرانسه، برای آزادی و رفاه و انقلاب روسیه، برای عدالت و برابری بوده است. اما انقلاب اسلامی ایران، انقلابی برای خدا و معنویت میباشد. انقلاب ارزشها است. از این روست که می توان انقلاب کبیر فرانسه را انقلابی صرفا سیاسی و انقلاب روسیه را انقلابی کاملا اقتصادی دانست، لیکن انقلاب اسلامی ایران انقلابی است فرهنگی و معنوی.
ویژگی های انقلاب اسلامی ایران
صاحبنظران سیاسی، ویژگیهای متعددی را برای انقلاب اسلامی ایران ذکر نموده اند که برخی از مهمترین آنهاعبارتند از:
– اسلامی بودن
– اتکاء به پشتوانه قوی مردمی
– عدم وابستگی به قدرت های استکباری شرق و غرب
– رهبری همه جانبه امام راحل
– سرعت انقلاب به نسبت سایر انقلاب های دیگر ملل
– پافشاری بر اهداف و آرمان هایتعیین شده و…
اهداف انقلاب اسلامی ایران
انقلاب اسلامی ایران به جهت تحقق اهدافی مقدس صورت گرفت. اهدافی که، تماما معنوی و ارزشی و منطبق بر ارزش ها و تعالیم شریعت پاک نبوی اسلامی بودند. از جمله:
– براندازی حکومت سفاک و جبار پهلوی
– ایجاد جمهوری اسلامی ایران
– حاکم نمودن ارزش ها و مقررات و احکامدین مبین اسلام
– برچیدن مظاهر فساد و تباهی
– قطع نمودن دست استعمارگران از ذخایر طبیعی کشور
– حمایت و امید دادن به سایر مسلمانان وممالک مظلوم ومستضعف جهان و…
دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران
شناخت و ارزیابی هر انقلابی، بدون توجه به دستاوردهای آن امکان پذیر نمی باشد و اهمیت این امر وقتی بیشتر رخ می نماید که بدانیم حفظ انقلاب اسلامی ارتباط بسیار مستقیمی با شناخت دستاوردهای آن دارد. لذا مهم ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی را در پنج محور ذیل به بررسی می نشینیم.
– سیاسی:
در بعد سیاست داخلی، سرنگونی حکومت دو هزار و پانصد ساله ستمشاهی مهم ترین واقعه محسوب می شود. تشکیل حکومت اسلامی، استقرارنهادهای مدنی کشور با انتخابات مبتنی بر رای مستقیم مردم، از بین بردن سازمان هایمخوف و غیرانسانی همچون ساواک، تعیین و تصویب قانون اساسی اسلامی، تاسیس سازمان ها و نهادها و ارگان های انقلابی و مردمی (همچون نیروی مقاومت بسیج، سپاه پاسدارانانقلاب اسلامی، بنیاد مستضعفان وجانبازان، بنیاد شهید و نظایر اینها) تلاش در جهتوحدت بین شیعه و سنی، مقابله اصولی باتوطئه های عناصر فریب خورده و تجزیه طلب داخلیو حفظ انسجام و تمامیت ارضی کشور در شرایط بحرانی، از مهم ترین دستاوردهای حائز اهمیت محسوب می شوند. امادر بعد سیاست خارجی، مقابله با جنگ تحمیلی ناخواسته، اصلی ترین دستاورد به شمار می آید. افشای چهره واقعی کشورهای به اصطلاح پیشرفتهاستعماری، سرفرود نیاوردن به هنگام تحریم ها و محدودیت های ناعادلانه اقتصادی،بیدار نمودن سایر ملل اسلامی در جهت مبارزه همه جانبه با رژیم نامشروع صهیونیستی،اتخاذ مواضع اصولی و منطقی به هنگام بحران ها وچالش های پیش رو، صدور پیام انقلاببه سایر ممالک و توجه دادن آنها به نیرو و سرمایه وجودی خود، سایر دستاوردهای مهم انقلاب را در حوزه سیاست خارجی تشکیل می دهند.
– دفاعی:
نهادینه کردناندیشه دفاع مشروع به هنگام تجاوز نیروهای متجاوز دشمن، طراحی و ساخت ادوات نظامیبا بهره گیری از توان فکری متخصصان و مبتکران داخلی در بحبوحه جنگ تحمیلی، خنثینمودن توطئه ها و کودتاها و اندیشه های براندازانه دشمن، حراست از مرزهای کشور بهبهترین وجه ممکن، بخشی از با اهمیت ترین دستاوردهای دفاعی انقلاب را دربرمیگیرند.
– اقتصادی:
از میان بردن بنگاه های فاسد اقتصادی مبتنی بر ربا و شرطبندی رژیم ستمشاهی، ضابطه مند نمودن اکتشاف، تولید و صادرات نفت، تلاش برای رهاییاز اقتصاد تک محصولی، رشد و توسعه و راه اندازی هر چه بیشتر بنگاه های زودبازدهاقتصادی، تلاش در جهت خودکفایی در تولیدات کشاورزی، ساخت سدها و مهار آب های روان وتوسعه و راه اندازی نیروگاه های برق آبی، گسترش شبکه مخابرات و گاز حتی به صعبالعبور ترین روستاها، تشکیل تعاونی ها وحمایت از آنها به منظور نهادینه کردن فعالیتهای اقتصادی جمعی، مهار تورم و افزایش بهره وری، جایگزین نمودن قدرت فکری جوانان بهجای صنایع فاقد ارزش و بعضا مونتاژ غربی، از شاخص ترین دستاوردهای اقتصادی انقلاببه حساب می آیند.
– علمی:
پاکسازی محیط دانشگاه ها از عناصر وابسته به رژیم ستمشاهی و افکار غربی و الحادی آنان، توسعه کمی و کیفی دانشگاه ها، تلاش درجهت تحققوحدت حوزه و دانشگاه، توجه به دانش های جدید و بنیادین همچون نانو تکنولوژی وبیوتکنولوژی، رشد ورود بانوان در مراکز علمی و پژوهشی همراه با رعایت شان ومنزلتآنان، ضابطه مند کردن اعزام دانشجو به خارج از کشور، افزایش کسب رتبه های علمی درالمپیادهای جهانی، کامل شدن چرخه تولید سوخت هسته ای در مقیاس آزمایشگاهی، بالارفتن اعتبارات پژوهشی مراکز علمی، تنها بخشی ازدستاوردهای علمی انقلاب رابه خوداختصاص می دهند.
– فرهنگی:
برچیدن مظاهر فساد اجتماعی و اخلاقی رژیم ستمشاهی، پاکسازی عرصه های مهم فرهنگی (تلویزیون، رادیو، سینما، تئاتر، موسیقی، کتاب، مجله، روزنامه) از آلودگی و فساد، احیای منزلت و هویت مساجد به عنوان مکان پالایش روحی و تهذیب نفس، شناساندن قدر و ارزش واقعی زنان به دور از ناهنجاری هایملحدانه غربی، اتخاذ مواضع مناسب در برخورد با جریانات ضد فرهنگی در اقصی نقاط عالم توجه دادن افکار عمومی به ظرفیت بالای فرهنگ اسلامی ایرانی، گسترش فرهنگ ایثارو شهادت، احیای نماز جمعه، امر به معروف و نهی از منکر، از جمله دستاوردهای برجستهانقلاب در حوزه فرهنگ می باشند.
اکنون که در این مجال با قطره ای از اقیانوس بیکران دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران آشنا شدیم. با فرازی از سخنان گوهر باربنیانگذار جمهوری اسلامی ایران که فصل الخطاب ما می باشد، بر اهمیت حفظ انقلاب ودستاوردهای آن تاکید می نماییم:و امروز بر ملت ایران، خصوصا و بر جمیع مسلمانان،عموما، واجب است این امانت الهی را، که در ایران به طور رسمی اعلام شده و در مدتیکوتاه نتایج عظیمی به بار آورده، با تمام توان حفظ نموده و در راه ایجاد مقتضیاتبقای آن و رفع موانع و مشکلات آن کوشش نمایند.
پینوشت ها:
۱-نشریه داخلی نگرشی بر تحولات سیاسی، سازمان عقیدتی سیاسی نیرویانتظامی، ش ،۶۵ص ۲۸.
۲- همانند موضع اصولی حضرت امام خمینی (ره) در مرتد شمردنسلمان رشدی نویسنده کتاب آیات شیطانی.
۳- حضرت امام خمینی (ره) وصیت نامه سیاسی– الهی، تدوین علیرضا اسماعیلی، موسسه چاپ و نشر عروج، ،۱۳۷۵ص ۲۳.
۴- روزنامهجوان( www.javandaily.com )