نشست مطبوعاتی مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد با اصحاب رسانه
نشست خبری مدیرکل میراث فرهنگی یزد با اصحاب رسانه استان سه شنبه بیست و چهارم بهمن ماه ۹۶ در باغ جهانی دولت آباد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد؛ "فاطمه دانش یزدی "در ابتدای این نشست گزارش کوتاهی از اقدامات انجام شده در حوزه های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ارائه نمود و با اشاره به ثبت جهانی شهر یزد در هجدهم تیرماه سالجاری، این اتفاق را موضوعی بسیار مهم عنوان کرد و گفت: وسعت و یکپارچگی، حفظ اصالت تاریخی، مصرف مصالح بومی، هماهنگی کامل بافت با اقلیم سخت کویری و زندگی مسالمت آمیز ادیان مختلف از جمله ویژگیهای موثر در ثبت بافت تاریخی بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در ادامه ثبت جهانی شهر تاریخی یزد را عاملی موثر و مهم در جهت افزایش آمار گردشگران استان و درنتیجه بهبود اقتصاد کشور و ارز آوری عنوان کرد و اشاره ای به ظرفیت های گردشگری استان داشت و گفت: گردشگری به عنوان صنعتی مهم و تاثیر گذار در رشد اقتصادی کشور می باشد که بیش از ۸۰۰ نوع شغل می توان در این صنعت تعریف کرد.
دانش یزدی همچنین به رشد سرمایه گذاری در صنعت گردشگری اشاره کرد و افزود: طرح های گردشگری در حال ساخت در سال جاری پیشرفت فیزیکی بالای ۵۰ درصد داشته که این روند رو به رشد در رونق این صنعت مهم نقش بسزایی را ایفا می کند.
این مقام مسئول همچنین در خصوص فعالیت کمیته گردشگری مذهبی با هدف مبارزه با اسلام ستیزی و ایران هراسی در استان، گفت: این کمیته با حضورجمعی از راهنمایان تور فعال، به صورت خودجوش با نظارت این اداره کل در جهت معرفی آئینهای مذهبی در گردشگری در حال فعالیت می باشد که در همین راستا تعداد ۶۸۲ گردشگر خارجی در سال ۹۵ و تعداد ۹۶۵ گردشگر در سال جاری از آئین های محرم و جشن های مذهبی در یزد بازدید نمودند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد از ثبت ۱۷۲۰ اثر از استان در فهرست آثار ملی و ۵ اثر در فهرست آثار جهانی یاد کرد و افزود: در بخش طرح خانه ایرانی سعی شده تا با حمایت از ساکنین بافت تاریخی به ماندگاری آنها در بافت و زنده و پویا نگه داشتن آن کمک شود.
دانش یزدی در ادامه در خصوص اقدامات انجام شده در حوزه صنایع دستی در سه بخش اشتغال ، صادرات و بازارچه های صنایع دستی مطالبی ارائه نمود و از احیاء دو رشته زری بافی و ترمه بافی بعد از گذشت بیش از یک قرن به عنوان یک اتفاق مهم در صنایع دستی سخن گفت.
این مقام مسئول در پایان با اشاره به ثبت جهانی یزد، گفت: پیش بینی می شود آمار مسافران نوروزی با توجه به این اتفاق مهم نسبت به سال های قبل افزایش چشمگیری داشته باشد که به همین منظور برنامه های فرهنگی متنوع و نوروزگاه ها در ایام نوروز ۹۷ در استان اجرا خواهد شد.
"ساشا ریاحی مقدم" سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد نیز در این نشست از وجود پنج هزار هکتار بافت تاریخی شناسایی شده در استان خبرداد و گفت: سه هزار هکتار از این بافت در فهرست آثار ملی ثبت شده است و این شاید نیمی از بافت تاریخی موجود در کشور باشد که مدیریت این بافت همکاری مردم و کلیه دستگاههای استان را می طلبد.
ریاحی مقدم در ادامه با بیان اجرای طرح خانه های مشارکتی در سطح استان، گفت: این طرح در راستای احیای حیات در بافت تاریخی و با مشارکت مالکان بناهای تاریخی اجرا می شود که در سال گذشته در راستای اجرای این طرح چهارصد میلیارد ریال، جهت کمک به مالکان و متصرفان بناهای تاریخی از طریق این اداره کل هزینه شده است.
وی همچنین در خصوص تغییرات صورت گرفته در بافت تاریخی به ثبت رسیده گفت: بافت تاریخی یزد یک بافت زنده و پویاست و مردم این بافت زنده ممکن است به دنبال تغییر باشند که اگر این تغییر در راستای ضوابط میراث فرهنگی باشد مشکلی نخواهد داشت و یا حتی ممکن است تخریب در بنایی باشد که اصالت و ویژگی خاصی ندارد و لذا در جهت بهبود وضع بافت، اصلاح بنا لازم باشد. که این، تغییر و بهبود کیفیت به شمار می آید.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد با بیان اینکه مجوزهای ساخت و ساز صادر شده در زمان قبل از ثبت جهانی یزد نیاز به بازنگری مجدد دارد و در پروژه های آتی باید ضوابط ثبت جهانی در نظر گرفته شود، گفت: با توجه به ثبت جهانی شهر تاریخی یزد و اهمیت آن برای مردم، نسبت به سال ۹۴ شاهد کم شدن ۶۰ درصدی تخلفات از سوی آنها می باشیم .
شایان ذکر است در این نشست مطبوعاتی، مدیر کل و معاونین میراث فرهنگی استان به سوالات مطرح شده از سوی شرکت کنندگان پاسخ دادند.