مساعدت بانک‌ها به گردشگری از منابع داخلی علاوه بر تسهیلات دولتی

۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ / در گردشگری و سرمایه گذاری

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد به نقل از خبرگزاری ایسنا،
محمدعلی طالبی، استاندار یزد در نشست ستاد راهبردی و مدیریت اقتصاد مقاومتی که با حضور مدیران استانی و فعالان گردشگری استان برگزار شد، با اشاره به این که گردشگری از اولویت‌های استان است، اظهار کرد:

خسارت‌ها و رونق گردشگری در دوران پسا کرونا نیز با این احتساب باید در کانون توجه باشد و ضروری است تا همه تلاش، ابزارها و برنامه‌ها را به کار بگیریم چرا که گردشگری علاوه بر سهمی که در اقتصاد استان دارد یکی از صنایع محرک و کمک کننده به سایر بخش‌های استان است لذا باید رونق اقتصادی به ویژه در دوران پسا کرونا را ایجاد کنیم.

وی با بیان این که همراهی و همکاری مدیران با مجموعه گردشگری مورد انتظار است، تصریح کرد: جلسات اخیر مشکلات و موضوعات و انتظارات جامعه گردشگری و صنایع دستی را برای پیگیری روشن کرد.

استاندار ارائه مکتوب مشکلات جامعه گردشگری و صنایع دستی را خواستار شد و پیگیری آن‌ها از وزرای مربوطه را در دستور کار اعلام کرد و گفت: ما نیز گلایه‌مند هستیم که برخی از حمایت‌های لازم مورد توجه قرار نگرفته و این موارد را دنبال می‌کنیم.

طالبی به لزوم ایجاد بسته حمایتی صنایع دستی و بخش گردشگری تاکید کرد و گفت: باید برنامه‌های خاص و ویژه‌ای برای این بخش داشته باشیم، هر چند که در فضای گفتمانی استان برای حمایت از بخش گردشگری اقدام کردیم و در این راستا، سازمان تامین اجتماعی، اداره امور مالیاتی و بانک‌ها می‌توانند و قطعاً همکاری لازم را نیز خواهند داشت.

وی در رابطه با مطالبه جامعه هتلدارای و بوم‌گردی در مورد مهمانسراهای دولتی و ادارات نیز گفت: با توجه به مصوبه کرونا و رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی در مهمانسراها، این واحدها همچنان نعطیل خواهند بود و تا اطلاع بعدی و تا رونق اقتصادی هتل‌ها همچنان این واحدها تعطیل می‌مانند.

وی به افزایش تا ۴۰ درصدی کمک‌ بانک‌ها اشاره کرد و با تاکید بر این که با توجه به محدودیت منابع، تامل در توزیع کمک‌ها ضروری است، گفت: علاوه بر کمک و مساعدت به حوزه گردشگری با نرخ مصوب ۱۲ درصد، بانک‌ها دارای منابع داخلی خوبی هستند و مساعدت در جهت استفاده از منابع داخلی بانک‌ها نیز ضروری است.

استاندار در بخش دیگری از سخنان خود پیشنهاد مشخص تعطیلی پنج شنبه‌ها از سوی جامعه گردشگری را دارای ایراداتی قانونی خواند و با اشاره به پیگیری برای اصلاح قانون مربوطه با رویکرد توسعه گردشگری در استان‌ها، گفت: حمایت‌های مورد نیاز فعالان گردشگری دنبال خواهد شد.

گردشگری با حمایت به سرعت احیا می شود

سید مصطفی فاطمی، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان نیز در این نشست با اشاره به برخورداری یزد از راهنمایان گردشگری مسلط به زبان‌های مختلف دنیا، اظهار کرد: در یزد راهنمایان مسلط به زبان‌های اسپانیایی، انگلیسی، روسی، چینی هندی و ترکی وجود دارند که این ظرفیت‌ها در صورت حمایت نشدن در مشاغل دیگری مشغول به کار خواهند شد.

وی با تاکید بر ضرورت حمایت از صنعت گردشگری در محدوده اختیارات استان، آماری از رشد صنعت گردشگری در یزد ارائه و خاطرنشان کرد: روند و نمودار آماری رشد گردشگری، پس از نوسانات و بحران‌های مختلف نشان می‌دهد که گردشگری در صورت حمایت شدن به سرعت احیا و بازسازی می‌شود.

وی افزود: مشکلات این صنعت در حال حاضر و مواردی که بعضاً از قبل نیز وجود داشتند شامل کمبود نقدینگی، هزینه‌های انرژی، پسماندها، حق بیمه کارفرما، بخشودگی جرایم و ارزش افزوده، پیگیری ایجاد ایرلاین‌ها و هتل‌های خارجی از طریق نمایندگی وزارت امور خارجه، اقساط تسهیلات گردشگری قبلی و اختصاص تسهیلات گردشگری است.

فاطمی از راه‌اندازی صندوق حمایت از توسعه گردشگری در یزد به همت مرحوم «عبدالخالق داد» یکی از فعالان گردشگری استان یاد کرد و گفت: علاوه بر اقدامات این صندوق برای حفظ حداقلی نیروها، پیگیر بیمه راهنمایان گردشگری نیز لازم است تا علاوه بر الگوبرداری و پژوهش در زمینه اقدامات دیگر کشورها در رابطه با این بحران، وظیفه دستگاه‌ها نیز مشخص باشد.

وی بازارهای جدید را از نیازهای صنعت گردشگری دانست و گفت: توجه به کسب و کارهای مجازی در بخش صنایع دستی و سرمایه در گردش نیز در حال پیگیری است تا بتوانیم دوباره کارگاه‌های این بخشرا فعال کنیم و این نیروها فعالیت خود را آغاز کنند.

فاطمی از آماده بودن طرح خرید صنایع دستی توسط ادارات استان خبر داد و گفت: بعد از کرونا به احتمال بسیار زیاد مشاغلی مانند آژانس‌های مسافرتی با شمایل و شکل امروزی وجود نخواهند داشت به طوری که تعدادی از این فعالان نیز ممکن است دیگر وجود نداشته باشند.

مدیر کل میراث فرهنگی استان از استاندار یزد خواستار بازدید از کارگاه‌های صنایع دستی شد و تصریح کرد: مبلغ بیمه صنایع دستی مبلغی ناچیز در مقابل تعداد زیادی از هنرمندان است.

مشکلات بومگردی‌ها، هتل‌ها و واحدهای اقامتی، تاخیر پروازها، مشکلات صنایع دستی و بیمه این قشر، مشکلات راهنمایان گردشگری و مسئله بیمه این افراد از مشکلات مطرح شده از سوی فعالان گردشگری بود که در این راستا پیشنهاداتی نیز از سوی مسئولان یزد ارائه شد.

آخرین مطالب

تدوین برنامه مرمت مرحله‌ای بازارچه تاریخی حاج میرزا هادی اردکان

عملیات مرمت اضطراری باغ تاریخی حمص در بافق آغاز شد

بررسی پیشینه باستان‌شناختی شهر تاریخی یزد در بیست و نهمین نشست کمیته تاریخی‌فرهنگی

معاون گردشگری کشور:
گردشگری محرم در یزد ظرفیت مهم توسعه فرهنگی و اقتصادی است

جمع‌آوری مناره‌های الحاقی مسجد جامع ابرند آباد؛ گامی در مسیر احیای اصالت تاریخی بنا

نشست تخصصی گردشگری با فعالین بخش خصوصی یزد

بازدید معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور از بافت تاریخی یزد

بازدید معاون گردشگری کشور از باغ جهانی پهلوان‌پور مهریز

برگزاری نشست شورای راهبردی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در استان یزد

بازدید معاون گردشگری کشور از مجموعه گردشگری نیر زیبای من

بازدید معاون گردشگری کشور از مجموعه گردشگری آریا باغ آقا هاشم تفت

گردشگری در اولویت سیاست‌های توسعه اقتصادی کشور قرار دارد