مرمت کاروانسرای شاه‌عباسی میبد

۰۸ تیر ۱۴۰۱ / در میراث فرهنگی

سرپرست اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان میبد از مرمت کاروانسرای شاه‌عباسی میبد خبر داد.

به ‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد، مهرداد ذوالفقاری روز چهارشنبه ۸ تیرماه، با اعلام این خبر گفت: «مجموعه کاروانی میبد درراه ری – کرمان و همچنین راه موسوم به راه کربلا قرارگرفته که هسته بنیادین یکی از کامل‌ترین مجموعه‌های راهداری بوده و بناهایی مانند چاپارخانه، آب‌انبار و یخچال و قبرهای سپرده‌ای برای انتقال اموات به سمت عتبات عالیات را شامل می‌شود.»
سرپرست اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان میبد اظهار داشت: «این بنای به‌جای مانده از دوران صفوی، هنوز جایگاه اجتماعی خود را حفظ کرده و به‌عنوان یک نقطه زنده شهر محسوب می‌شود که اکنون به‌عنوان محل تولید و عرضه محصولات صنایع‌دستی بومی میبد فعال است.»
به گفته او این بنا با شیوه چهار ایوانی و با آجر ساخته‌شده و دربردارنده هشتی ورودی، حیاط مرکزی، حوض‌خانه، مهتابی، فضاهای سرپوشیده خاوری و باختری و تعداد یک‌صد اتاق برای استفاده کاروانیان بوده است.
ذوالفقاری مهم‌ترین اقدامات اجرایی در این بنا را مرمت ایوان‌ها، پشت‌بام و کف فرش‌ها عنوان کرد.
کاروانسرای شاه‌عباسی میبد در تاریخ ۲ مرداد ۱۳۵۷ با شماره ثبت ۱۶۱۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

آخرین مطالب

سیدمحمد رستگاری
اربعین؛ میراثی که انسانیت را روایت می‌کند

برنامه‌ریزی برای مرمت و احیای مجموعه تاریخی حسینیان یزد

بازدید استاندار یزد از روند مرمت قلعه تاریخی ابرندآباد و ساماندهی محوطه پیرامونی آن

هندسه همدلی
کوچه‌های آشتی‌کنان یزد؛ معماری در خدمت فرهنگ همدلی

اجرای تدابیر حفاظتی و امنیتی در موزه مردم‌شناسی تفت هم‌زمان با شرایط جنگ تحمیلی

رقومی‌سازی اطلاعات ۶۳۰ اثر تاریخی ثبت‌ شده شهرستان یزد انجام شد

رئیس کمیسیون گردشگری و عضو شورای اسلامی شهر یزد
خواهرخوانده‌های یزد در یک کتاب تخصصی معرفی می‌شود

برج تاریخی روستای توت ساماندهی و مرمت اضطراری می‌شود

شناسایی بیش از ۱۶۰۰ اثر تاریخی و فرهنگی در بررسی‌های باستان‌شناسی استان یزد

مرمت خانه تاریخی امامزاده‌ای یزد با اجرای عملیات استحکام‌بخشی و احیای اجزای معماری

دومین جلسه شورای آموزش گردشگری استان یزد برگزار شد

نشست بررسی وضعیت مسیر کمپ‌های کویری محدوده جاده نصر برگزار شد