مرمت مدرسه تاریخی مارکار یزد

۱۷ مرداد ۱۴۰۳ / در میراث فرهنگی

مرمت مدرسه تاریخی مارکار در دستور کار اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی یزد قرار گرفت.

به‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد ، روز گذشته ۱۶ مردادماه جلسه‌ای با حضور شهردار منطقه دو، مدیر آموزش‌وپرورش ناحیه دو یزد، نماینده اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان، مدیر دبیرستان و اعضاء هیئت امناء مدرسه تاریخی مارکار در محل این مدرسه برگزار شد.

در این جلسه در خصوص ساماندهی و مرمت ساختمان مدرسه، محوطه‌سازی و ساماندهی فضای سبز ورودی آن بحث و تبادل‌نظر شد و در ادامه از بخش‌هایی از مدرسه بازدید به عمل آمد.

مجموعه مارکار یزد مربوط به اوایل دوره پهلوی بوده و در تاریخ ۹ آبان ۱۳۷۷ با شماره ۲۱۴۶ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

این مجموعه در سال ۱۳۱۳ توسط پشوتن‌جی دوسابایی مارکار، یک بازرگان پارسی ساکن هند، در زمینی به مساحت ۷۰ هزار مترمربع تأسیس‌شده که شامل دبستان، دبیرستان و پرورشگاه بوده است.

مصالح اصلی به‌کاررفته در ساختمان این مدرسه خشت و گل است و سقف تمام قسمت‌های ساختمان ضربی ساده است.

نماسازی مدرسه مارکار آجری است و دو طرف ورودی مدرسه در قاب‌های آجری از جنس کاشی تخت، نقوشی از گل‌وبوته که سرو سبزی در میان گرفته، دیده می‌شود. همچنین در نمای ورودی ستون‌هایی با سر ستون‌های مشابه تخت جمشید به چشم می‌خورد.

انتهای پیام/

آخرین مطالب

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور
بهاباد؛ مقصدی با ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی برای توسعه گردشگری است

تنوع‌بخشی به سبد گردشگری و معرفی ظرفیت‌های جدید در نمایشگاه ملی گردشگری و صنایع وابسته

روایت یک روستا از خرما تا گردشگری/ چهارمین جشنواره حاجی‌آباد اردکان به پایان رسید

ثبت جزئیات معماری حمام تاریخی کاکامیر بافق در یک کارگاه داوطلبانه

پیشگیری از نفوذ آب، مهم‌ترین اصل حفاظت از خانه‌های خشتی است

شهرداری یزد کفسازی محور گلچینان را اجرا می‌کند

توسعه زیرساخت‌های گردشگری، سرمایه‌ای ماندگار برای آینده یزد

تجربه استادکاران پیشکسوت؛ گنجینه‌ای زنده برای صیانت از هویت تاریخی و معماری یزد

هنرستان صنایع غذایی قهوه‌چی در یزد افتتاح شد

سومین رویداد سه‌شنبه‌های میبدگردی در محله تاریخی کنزی‌های بشنیغان برگزار می‌شود

جشنواره تابستانه و جشنواره خرما فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری بافق

دومین جشنواره از بذر تا نذر در تنگ چنار مهریز برگزار شد