مرمت مدرسه تاریخی مارکار یزد

۱۷ مرداد ۱۴۰۳ / در میراث فرهنگی

مرمت مدرسه تاریخی مارکار در دستور کار اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی یزد قرار گرفت.

به‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد ، روز گذشته ۱۶ مردادماه جلسه‌ای با حضور شهردار منطقه دو، مدیر آموزش‌وپرورش ناحیه دو یزد، نماینده اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان، مدیر دبیرستان و اعضاء هیئت امناء مدرسه تاریخی مارکار در محل این مدرسه برگزار شد.

در این جلسه در خصوص ساماندهی و مرمت ساختمان مدرسه، محوطه‌سازی و ساماندهی فضای سبز ورودی آن بحث و تبادل‌نظر شد و در ادامه از بخش‌هایی از مدرسه بازدید به عمل آمد.

مجموعه مارکار یزد مربوط به اوایل دوره پهلوی بوده و در تاریخ ۹ آبان ۱۳۷۷ با شماره ۲۱۴۶ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

این مجموعه در سال ۱۳۱۳ توسط پشوتن‌جی دوسابایی مارکار، یک بازرگان پارسی ساکن هند، در زمینی به مساحت ۷۰ هزار مترمربع تأسیس‌شده که شامل دبستان، دبیرستان و پرورشگاه بوده است.

مصالح اصلی به‌کاررفته در ساختمان این مدرسه خشت و گل است و سقف تمام قسمت‌های ساختمان ضربی ساده است.

نماسازی مدرسه مارکار آجری است و دو طرف ورودی مدرسه در قاب‌های آجری از جنس کاشی تخت، نقوشی از گل‌وبوته که سرو سبزی در میان گرفته، دیده می‌شود. همچنین در نمای ورودی ستون‌هایی با سر ستون‌های مشابه تخت جمشید به چشم می‌خورد.

انتهای پیام/

آخرین مطالب

برنامه‌ریزی برای مرمت و احیای مجموعه تاریخی حسینیان یزد

بازدید استاندار یزد از روند مرمت قلعه تاریخی ابرندآباد و ساماندهی محوطه پیرامونی آن

هندسه همدلی
کوچه‌های آشتی‌کنان یزد؛ معماری در خدمت فرهنگ همدلی

اجرای تدابیر حفاظتی و امنیتی در موزه مردم‌شناسی تفت هم‌زمان با شرایط جنگ تحمیلی

رقومی‌سازی اطلاعات ۶۳۰ اثر تاریخی ثبت‌ شده شهرستان یزد انجام شد

رئیس کمیسیون گردشگری و عضو شورای اسلامی شهر یزد
خواهرخوانده‌های یزد در یک کتاب تخصصی معرفی می‌شود

برج تاریخی روستای توت ساماندهی و مرمت اضطراری می‌شود

شناسایی بیش از ۱۶۰۰ اثر تاریخی و فرهنگی در بررسی‌های باستان‌شناسی استان یزد

مرمت خانه تاریخی امامزاده‌ای یزد با اجرای عملیات استحکام‌بخشی و احیای اجزای معماری

دومین جلسه شورای آموزش گردشگری استان یزد برگزار شد

نشست بررسی وضعیت مسیر کمپ‌های کویری محدوده جاده نصر برگزار شد

جلسه تبیین فلسفه نماز با حضور راهنمایان گردشگری یزد برگزار شد