مرمت آب‌انبار تاریخی رسولیان با اجرای طرح خیرین میراث فرهنگی یزد

۱۴ دی ۱۴۰۰ / در میراث فرهنگی

معاون میراث‌فرهنگی، اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد از آغاز مرمت آب‌انبار تاریخی رسولیان خبر داد.

به ‌گزارش روابط‌ عمومی اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد، علی‌اصغر صمدیانی روز سه‌شنبه ۱۴ دی‌ماه با اعلام این مطلب گفت: «آب‌انبار رسولیان واقع در محله گلچینان یزد، یکی از آثار ارزشمند این محله تاریخی است که از طریق طرح خیرین میراث فرهنگی و به همت خیر این محل مرمت می‌شود.»
معاون میراث‌فرهنگی، اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد افزود: «تعدد بناهای تاریخی استان و کمبود اعتبارات دولتی جهت مرمت این بناها، منجر به اجرای طرحی از سوی این اداره کل، با عنوان خیرین میراث فرهنگی شده است.»
صمدیانی ادامه داد: «اجرای این طرح به این صورت است که خیرین مانند سایر اقدامات خیرخواهانه نسبت به مرمت آثار تاریخی اهتمام می‌کنند و نام خیر هر بنا در تابلوی معرفی آن ثبت می‌شود، اقدامی مشابه وقف میراث فرهنگی که در کتیبه‌ای از واقف یادشده و در طول سالیان سال از او یاد می‌شود.»
به گفته او مرمت بناهای تاریخی امروزه صرفاً با جنبه حفاظت انجام نمی‌شود، بلکه هرکدام از این آثار با تغییر کاربری، زمینه اشتغال مردم و منفعت جامعه محلی را فراهم می‌کنند، در این راستا آب‌انبار رسولیان نیز در آینده و پس از مرمت، تغییر کاربری داده و به‌عنوان فضایی فرهنگی برای توسعه و رشد گردشگری در محله تاریخی گلچینان مورداستفاده قرار می‌گیرد.
صمدیانی تصریح کرد: «بافت محله گلچینان علاوه بر قدمت و برخورداری از ابنیه تاریخی، به بازار و اماکن تاریخی دیگری نیز نزدیک است و دسترسی خوبی به فضاهای میراثی و گردشگری دارد.»
معاون میراث‌فرهنگی، اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد با اشاره به اینکه این آب‌انبار متعلق به دوران پهلوی است، اضافه کرد: «مرمت دو بادگیر و اجرای سقف مخزن، نماسازی، محوطه‌سازی، ازاره چینی، بندکشی، اندود کاه‌گل ته‌کش و روکش دیوارها از اقدامات مرمتی در این بنای تاریخی است.»
محله گلچینان یکی از محلات تاریخی واقع در مجاورت خیابان امام خمینی (ره) در مرکز شهر یزد است. این محله از شمال به بازار قدیمی خان، از جنوب به محله پشت‌باغ، از شرق به محله سهل بن علی و از غرب به محله میر قطب محدود می‌شود و به دلیل بافت تاریخی ارزشمند، مورد بازدید گردشگران زیادی قرار دارد.

آخرین مطالب

برپایی غرفه پایگاه مقاومت بسیج معراج اداره کل میراث‌فرهنگی یزد در هفدهمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی

برگزاری نخستین نمایشگاه سراسری گردشگری کشور در یزد/ «مهر یزد» با بیش از ۳۰ ویژه‌برنامه آغاز می‌شود

شهرهای خواهرخوانده؛ ظرفیت مغفول یزد برای توسعه گردشگری بین‌المللی

مجمع عمومی راهنمایان گردشگری استان یزد برگزار شد

نشست تخصصی شکوه دیبا با محوریت بررسی و تحلیل هنر پارچه‌بافی در دوره صفویه، در یزد برگزار شد.

بازدید معاون صنایع‌دستی کشور و مسئولان جهاد دانشگاهی از دانشگاه علم و هنر یزد

بهاباد آماده ارائه ظرفیت‌های روستایی خود در نمایشگاه بین‌المللی توانمندی‌های روستایی

تأکید معاون صنایع‌دستی وزیر میراث‌فرهنگی بر تبدیل ظرفیت‌های دانشگاهی به پروژه‌های عملیاتی

بازدید مسئولان میراث‌فرهنگی یزد از موزه دفاع مقدس

با همراهی مشاور وزیر میراث‌فرهنگی در امور ایثارگران انجام شد
دیدار مسئولان اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان یزد با امام جمعه یزد

دیدار مسئولان میراث‌فرهنگی با خانواده شهید محمدمهدی آخوندی ابراهیم‌آباد

بررسی راهکارهای توسعه صنایع‌دستی یزد در نشست معاون صنایع‌دستی کشور با شورای پژوهشی استان