لزوم حفظ و حراست از آثار تاریخی روستای ارنان

۱۴ مهر ۱۴۰۱ / در میراث فرهنگی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد در بازدید از روستای ارنان، بر حفظ و حراست از آثار تاریخی این روستا تأکید کرد.

به‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد،
احمد آخوندی روز چهارشنبه ۱۳ مهرماه از آثار تاریخی و پروژه‌های مرمتی روستای ارنان بازدید کرد و از نزدیک در جریان اقدامات انجام‌شده برای مرمت قلعه تاریخی ارنان قرار گرفت.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد با تأکید بر اینکه حفاظت و حراست از آثار تاریخی روستای ارنان امر مهمی است که در دستور کار میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد قرار دارد، تصریح کرد: «سنگ‌نگاره‌های کوه ارنان مهریز یکی از جاذبه‌های دیدنی باغشهر تاریخی مهریز است که تاریخچه و قدمت آن به عصر آهن یعنی ۱۵۰۰ سال پیش از میلاد مسیح مربوط است و همواره موردتوجه باستان شناسان و گردشگران زیادی قرار داشته است.»
آخوندی از مهم‌ترین اقدامات صورت گرفته در محدوده سنگ‌نگاره‌های ارنان را ثبت محدوده، نصب تابلو و نظارت بر عدم دخل و تصرف و تخریب این سنگ‌نگاره‌ها عنوان کرد و افزود: «برای حفظ و حراست از آثار و بناهای تاریخی و فرهنگی به همکاری و همراهی مردم، مسئولان و ساکنان هر محل و منطقه بیش از گذشته نیاز است.»
او همچنین از پروژه مرمتی قلعه ارنان بازدید کرد و گفت: «قلعه ارنان پتانسیل خوبی برای جذب گردشگر و معرفی تاریخ کهن این دیار دارد و بدین منظور مرمت استحفاظی آن برای پیشگیری از آسیب به ماهیت قلعه لازم و ضروری است.»
قلعه ارنان که سال ۱۳۹۴ به شماره ۳۱۴۱۸ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و در اواخر شهریورماه سال جاری مرمت آن به‌صورت پوشش سقف، اجرای دیوار خشتی و چینه‌ای، استحکام‌بخشی، کاه‌گل بدنه و پشت‌بام آغازشده و در حال انجام است.»

آخرین مطالب

کنترل و مهار آسیب موریانه در خانه ثبتی فقیهی بافق

پنجمین جشنواره «کوچه آشتی‌کنان» یزد برگزار می‌شود

استاندار یزد:
رونق گردشگری یزد فقط به گردشگران خارجی وابسته نیست

بوم‌گردی «بی‌بی صاحب‌جان» در میبد افتتاح شد

۱۸ پروژه گردشگری و صنایع‌دستی یزد در هفته دولت افتتاح می‌شود

نخستین سکه ضرب یزد در نشست تخصصی پایگاه میراث جهانی شهر تاریخی یزد بررسی شد

بازدید مدیرکل موزه‌های کشور از موزه مردم‌شناسی اشکذر/ روایت زندگی و مشاغل سنتی در حمام قاجاری

بازدید مدیرکل موزه‌های کشور از موزه تاروپود یزد/ روایت تاریخ نساجی در فضای یک کارخانه قدیمی

عملیات مرمت و بازسازی چاپارخانه میبد در مسیر حفاظت از میراث‌فرهنگی

بازدید مدیرکل موزه‌های کشور از موزه دیرینه‌شناسی کامبرین یزد

بازدید مسئولان استانی از ۲ پروژه سرمایه‌گذاری گردشگری در اردکان

افتتاح سفره‌خانه سنتی «کافه موتور» اردکان همزمان با هفته دولت