رویداد کار آفرینی گردشگری خلاق شو در یزد برگزار شد
به مناسبت هفته پژوهش، رویداد کارآفرینی گردشگری خلاق شو، با مشارکت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد، شورای مرکزی کانون های کارآفرینی کشور، شرکت پردیس گردشگری هفت اقلیم، مرکز رشد و نوآوری گردشگری علمی وکاربردی جوادالائمه استان یزد و طرح تکاپو به همراه ارائه سه تیم برتر رویداد شتاب گردشگری در یزد، شهر میراث جهانی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد:
در این وبینار، ابتدا سید مصطفی فاطمی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد، در خصوص اکوسیستم کارآفرینی و اهمیت بسترسازی دولت برای حضور سرمایه گذاران مطالبی بیان کرد.
او با اشاره به اینکه تنوع کسب و کارهای صنعت گردشگری زمینه مساعدی برای حضور کارافرینان در این عرصه است، افزود: طی سالهای گذشته فعالین بخش گردشگری در قالب کمیته های تخصصی گردشگری و هسته های تورهای ورودی مشغول فعالیت بوده اند و خوشبختانه در استان یزد در بسیاری از زمینه های گردشگری فعالیت شده است.
فاطمی ادامه داد: کمیته های گردشگری خوراک، کودک و نوجوان، مذهبی و معنوی و … از جمله بخشهایی است که علاقمندان را به خود جذب و بستر مناسبی در جهت توسعه گردشگری داخلی ایجاد نموده است.
سپس سجاد سنجابی رئیس شورای مرکزی کانونهای کارآفرینی کشور در خصوص نقش کار آفرینان در توسعه گردشگری کشور گفت: شرکتهای کوچک اغلب میتوانند واکنش سریعی به نیازها و بازارهای جدید نشان دهند و این مقدمهای برای انواع نوآوریها میشود.
سنجابی افزود: مشخصه بارز کارآفرینان کوچک این است که خلاءها را پُر میکنند و توانایی شناسایی فرصتهای بارز و توسعه محصولات یا خدمات جدیدی که مورد تقاضای بازار است را دارند.
رئیس شورای مرکزی کانونهای کارآفرینی کشور اظهار داشت: کارآفرینان همچنین فرصتهای به کارگیری منابع جدید اقتصادی را فراهم میکنند.
آنها سازمانها یا نهادهای بزرگ را تغییر نمیدهند بلکه یک استراتژی جدید مدیریت و رهبری را فراهم میکنند. علاوه بر اشتغالزایی، بنگاههای اقتصادی کوچک نیز بازیگران بزرگی در عرصه نوآوری هستند، بنابراین، به نظر میرسد که کارآفرینان ارتباط دهنده بزرگی بین محصول و تامین خدمات باشند.
در ادامه لیلا اژدری مدیرکل دفتر همکاری و توافقهای ملی گردشگری وزارت میراث فرهنگی به بیان اهمیت کارآفرینی و خلاقیت در گردشگری پرداخت.
او ضمن اشاره به مفهوم گردشگری خلاق و ویژگی های آن نکاتی در خصوص توسعه گردشگری روستایی بعنوان یکی از محورهای گردشگری خلاقانه و فعالیت محور بیان کرد و ایجاد خاطره خوش برای گردشگر را یکی از مهمترین موارد برای مقاصد گردشگری مطرح کرد.
اژدری همچنین پیشنهاداتی برای استان یزد در راستای توسعه گردشگری روستایی و کشاورزی ارائه کرد و از روستای تاریخی سریزد بعنوان نمونه ای بارز در توسعه گردشگری فعالیت محور و خلاقانه یاد کرد.
سپس هما خورشیدی، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد با اشاره به تغییرات ایجاد شده در روند صنعت گردشگری تحت تاثیر بیماری کرونا، در نظر گرفتن فرصت ها را مهمترین رکن اساسی به منظور توسعه این صنعت، در ایام پساکرونا عنوان کرد.
در ادامه معاون گردشگری استان در خصوص همپوشانی صنعت گردشگری با مولفه های کارآفرینی مطالبی بیان کرد و اظهار داشت: بدلیل گستره وسیع کسب و کارهای حوزه گردشگری، امکان حضور سرمایه گذاران بعنوان کارآفرینان فراهم است و در شرایط فعلی که تغییرات اساسی در نوع فعالیتها ایجاد شده و به سمت خدمات الکترونیک و ظرفیتهای فضای مجازی پیش رفته لذا ایده پردازان و کارافرینان به نوآوری در این عرصه روی خواهند آورد.
خورشیدی تنوع بخشی در حوزه گردشگری و ارایه انواع تسهیلات اقامتی، پذیرایی و تفریحی توسط بخش خصوصی را نمونه بارز از کارآفرینی در این عرصه دانست.
ظرفیت های طبیعی و اقلیم کویری استان و همچنین گردشگری فعالیت محور بخش دیگری از مباحث مطرح شده توسط وی بود.
در این وبینار مریم صداقت مدیر مرکز رشد و گردشگری دانشگاه جوادالائمه در خصوص اهمیت کارآفرینی در تولید ثروت و ایجاد رونق در جوامع محلی و نقش دانشگاه کارآفرین مباحثی مطرح نمود و به معرفی سه طرح برتر استارت آپ که در رویداد شتاب گردشگری که پیش از این در سطح ملی در استان یزد برگزار و برگزیده شده بود، پرداخت.
همچنین سیدرضا بهادری کارگزار اشتغال استان با بیان اهداف طرح تکاپو و اهمیت توسعه پایدار، شناسایی ذینفعان و برقراری شبکه یکپارچه را از مهمترین ارکان اشتغالزایی دانست و بر اهمیت همکاری دانشگاهها، دولت و بخش خصوصی تاکید نمود.
در خاتمه نیز مرتضی بذرافشان عضو هیئت علمی دانشگاه ضمن ارایه تعریفی از کارآفرینی و عوامل مهم شکل گیری آن، به ضرورت توجه به مولفه های اکوسیستم کارآفرینی و تداوم توسعه کسب و کارهای جدید اشاره داشت.
لازم بذکر است این رویداد به پیشنهاد اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد، با همکاری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با حضور بیش از ۳۰ نفر شرکت کننده بصورت مجازی برگزار شد.