دستگیری عاملان حفاری غیرمجاز در شهرستان تفت

۲۱ تیر ۱۴۰۰ / در میراث فرهنگی, یگان حفاظت

فرمانده یگان حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد از دستگیری عاملان حفاری غیرمجاز در شهرستان تفت خبر داد.

به‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد،
سرهنگ ” مهدی رحیم زاده” روز یکشنبه ۲۰ تیرماه، در این خصوص گفت: «سه نفر از عوامل حفاری غیرمجاز در شهرستان تفت، با اقدام به‌موقع یگان حفاظت اداره‌کل و نیروی انتظامی شهرستان دستگیر شدند.»

فرمانده یگان حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد افزود: «پیرو اخبار واصله از منابع و مخبرین محلی مبنی بر وقوع حفاری غیرمجاز به‌قصد به دست آوردن اشیاء عتیقه در شهرستان تفت، بلافاصله گروهی متشکل از نیروهای یگان حفاظت اداره‌کل میراث فرهنگی استان و مأموران نیروی انتظامی به محل وقوع جرم اعزام و سه نفر به‌عنوان عاملان این حفاری غیرمجاز دستگیر و پس از تهیه صورت‌جلسه تحویل مراجع قضایی شدند.»

سرهنگ رحیم زاده در ادامه از تشدید برخورد با حفاران آثار تاریخی استان خبر داد و گفت: «هرگونه حفاری در سطح استان به‌منظور تحصیل اشیاء عتیقه و باستانی جرم محسوب شده و با حفاران و غارتگران میراث فرهنگی و آثار تاریخی برخورد قانونی خواهد شد.»

او تصریح کرد: «طبق ماده ۵۶۲ قانون مجازات اسلامی هرگونه حفاری و کاوش به‌قصد به دست آوردن اموال تاریخی ـ فرهنگی ممنوع بوده و مرتکب به حبس از شش ماه تا سه سال و ضبط اشیای مکشوفه به نفع وزارت میراث فرهنگی و آلات و ادوات حفاری به نفع دولت محکوم می‌شود. چنانچه حفاری در اماکن و محوطه‌های تاریخی که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، یا در بقاع متبرکه و اماکن مذهبی صورت گیرد علاوه بر ضبط اشیای مکشوفه و آلات و ادوات حفاری، مرتکب به حداکثر مجازات مقرر محکوم می‌شود.»

فرمانده یگان حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد از مردم خواست تا در صورت مشاهده مورد مشکوک حفاری غیرمجاز در محدوده بافت های تاریخی و مکان‌های به ثبت رسیده به‌صورت شبانه‌روزی با شماره ۳۶۲۰۲۷۷۷ (مرکز پیام یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی استان یزد) تماس و مراتب را اطلاع دهند.

آخرین مطالب

شهرداری یزد کفسازی محور گلچینان را اجرا می‌کند

توسعه زیرساخت‌های گردشگری، سرمایه‌ای ماندگار برای آینده یزد

تجربه استادکاران پیشکسوت؛ گنجینه‌ای زنده برای صیانت از هویت تاریخی و معماری یزد

هنرستان صنایع غذایی قهوه‌چی در یزد افتتاح شد

سومین رویداد سه‌شنبه‌های میبدگردی در محله تاریخی کنزی‌های بشنیغان برگزار می‌شود

جشنواره تابستانه و جشنواره خرما فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری بافق

دومین جشنواره از بذر تا نذر در تنگ چنار مهریز برگزار شد

نخستین نمایشگاه ملی گردشگری و صنایع وابسته در یزد برگزار می‌شود

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد:
بافق فراتر از معدن، در مسیر توسعه صنایع‌دستی و ظرفیت‌های بومی است

هشتمین جشنواره تابستانه و پنجمین جشنواره خرمای بافق آغاز به کار کرد

میراث تاریخی یزد در مسیر مرمت اصولی/ آموزش استادکاران در اولویت قرار گرفت

رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری:
تکمیل و تدوین نقشه باستان‌شناسی بهاباد/ برنامه‌ریزی‌های حفاظتی آینده