خانه تاریخی نقیب الاشراف میبد در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد

۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ / در میراث فرهنگی

خانه نقیب الاشراف میبد از بناهای به جای مانده از دوران صفویه در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، “علی اصغر صمدیانی” معاون میراث فرهنگی استان یزد با اعلام این خبر گفت:  این خانه که یکی از نمونه های شاخص خانه های بزرگ خاندانی میبد می باشد در بهترین نقطه شارستان قدیم یعنی تلاقی دو شاهکوچه و در جوار مسجدجامع تاریخی و نزدیک مراکز خدماتی چون حمام، بازارچه و آب انبار واقع شده است.

معاون میراث فرهنگی استان یزد در خصوص این بنا خاطرنشان کرد: از ویژگی‌های این خانه همانند سایر خانه‌های دوره صفویه در میبد می‌توان به ایوان صفوی، بادگیر، زیرزمین چهارطرفه با پوشش شکم‌دریده، اتاق ‌های جانبی، بالاخانه و گوشواره‌ های صفه اشاره نمود و موقعیت قرارگیری بنا در کنار مسجد جامع و در مسیر بازار مرکزی از دیگر ویژگی ‌های شاخص آن می‌باشد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه این بنا بر روی مسیر یکی از قنات ‌های کهن میبد (کنه رو) و در عمق حدود 12متری واقع ‌شده، تصریح کرد: بخش بازمانده از این خانه شامل زیرزمین، تالار، دو اتاق، راهروهای پیرامونی، بادگیر و بالاخانه می باشد که در چند سال اخیر مرمت گردیده است.

شایان ذکر است: با توجه به ثبت این اثر ارزشمند در فهرست آثار ملی، این خانه تحت حفاظت و نظارت سازمان میراث فرهنگی کشور و اداره کل میراث ‌فرهنگی استان قرار می‌گیرد و هرگونه دخل و تصرف یا اقدام عملیاتی که منجر به تخریب یا تغییر هویت آن شود جرم محسوب می‌شود.

گفتنی است: این خانه اخیرا با شماره ۳۲۲۰۷ در فهرست آثار ملی کشور جای گرفته است.

آخرین مطالب

بازنگری، تدقیق و لایه‌بندی محدوده عرصه و حریم بافت تاریخی شهر یزد انجام شد

تدقیق بیش از ۶ هزار هکتار از عرصه‌های تاریخی اردکان با تصویب ضوابط حفاظتی

۹ برگزیده یزدی در جمع برترین‌های مسابقات قرآن و عترت وزارت میراث‌فرهنگی

سیدمحمد رستگاری
یزد؛ از روایت خشت تا هوش مصنوعی؛ وقت ساختن گردشگری آینده است

پیام مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد به مناسبت روز جهانی و هفته گردشگری

دومین رویداد «آوای افق در خانه‌های خشتی» در اردکان برگزار می‌شود

معاون گردشگری استان یزد:
تمرکززدایی از یزد با توسعه رویدادهای گردشگری در شهرستان‌ها انجام می‌شود

فناوری و هوش مصنوعی، گردشگری یزد را به سمت پایداری خواهد برد

برپایی غرفه پایگاه مقاومت بسیج معراج اداره کل میراث‌فرهنگی یزد در هفدهمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی

برگزاری نخستین نمایشگاه سراسری گردشگری کشور در یزد/ «مهر یزد» با بیش از ۳۰ ویژه‌برنامه آغاز می‌شود

شهرهای خواهرخوانده؛ ظرفیت مغفول یزد برای توسعه گردشگری بین‌المللی

مجمع عمومی راهنمایان گردشگری استان یزد برگزار شد