جمعهای با طعم ماندگار قهوه یزدی
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد از برگزاری رویداد قهوه پزون در بافت تاریخی یزد خبر داد.
به گزارش روابطعمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد،
سید مصطفی فاطمی روز شنبه ۲۰ آذرماه با اعلام این خبر گفت: «صبح دیروز رویداد قهوه پزون در محل بافت تاریخی یزد توسط انجمن گردشگری کودک و نوجوان یزد برگزار شد.»
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد با اشاره به اینکه شیوه تهیه قهوه در یزد شیوهای است متفاوت که در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت رسیده است، افزود: «این رویداد باهدف آشنایی مردم خصوصاً کودکان و نوجوانان با شیوه تهیه این نوشیدنی اصیل یزدی برگزارشده است.»
او ادامه داد: «در این رویداد شرکتکنندگان با قدمت تولید، نحوه تهیه قهوه بومی یزدی و جایگاه آن در فرهنگ مردم یزد آشنا شدند.»
فاطمی اظهار داشت: «قهوه یزدی نوعی قهوه سنتی و بومی در شهر یزد است که به جهت استفاده از هل، گلاب و نبات در تولید آن و همچنین مدتزمان پخت طولانی دارای طعم بسیار خوشمزه و دلچسبی است و با توجه به اسناد و مدارک شفاهی که از زمان تولید قهوه یزدی موجود است، قدمت آن به دوره قاجار میرسد.»
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد تصریح کرد: «این نوشیدنی در طی چند قرنی که وارد ایران و یزد شده با تغییراتی که مردمان یزد در مراحل ساخت آن دادهاند، جایگاه خود را در فرهنگ، آدابورسوم یزدی بازکرده و تبدیل به عنصری جدانشدنی و شاخص در مراسمهای مذهبی این شهر شده است.»