جانی تازه در رگهای حصار بافت تاریخی ابرکوه دمیده شد
آغاز مرمت و ساماندهی حصار بافت تاریخی شهر ابرکوه آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، "عباس قدیریان" سرپرست اداره میراث فرهنگی شهرستان ابرکوه ضمن اعلام این خبر گفت: به همت اداره میراث فرهنگی شهرستان ابرکوه مرمت و ساماندهی حصار تاریخی ابرکوه در دستور کار این اداره قرار داده شد که عملیات اجرایی این طرح شامل: بدنه و زیرسازی حصار چینه ای، کاهگل حصار در برخی قسمتها، زیرسازی و استحکام بخشی، کف سازی پیاده رو با آجر و قلوه سنگ، شرفی لبه دیوار ها و کاهگل پشت بام در برخی نقاط است.
وی بابیان اینکه مرمت این طرح حدود دو ماه به طول می انجامد افزود: برای این طرح اعتباری بالغ بر دو میلیارد و دویست میلیون ریال از محل اعتبارات پایگاه بافت تاریخی که به صورت پیمانی اجرا می شود اختصاص داده شده است. همچنین این اداره در نظر دارد طی سال های آینده، این پروژه را تا بازسازی کامل حصار ادمه دهد.
قدیریان ادامه داد: بافت تاریخی شهر ابرکوه با وجود پیوستگی و متراکم بودن دارای محلات مختلفی است که مرز بین این محلات را معابر و گذرها و گاهی اوقات خانه ها تشکیل می دهند.
این مقام مسئول اضافه کرد: محلات دربقلعه، بازار، جرم الدین، نبادان، دروازه میدان، دروازه علی، جهانستان و طاووس در داخل حصار بافت تاریخی قرارداشته و در بین این محله ها دروازه علی، درب قلعه، دروازه میدان، شفاآباد و نظامیه از دروازه های قدیمی ورودی شهر محسوب شده و حصار شهر در حاشیه محلات نامبرده امتداد می یابد و همچنین دیگر محلات گلکاران و پشت آسیاب جز آبادی های حاشیه شهر و در خارج از حصار قرار دارند .
سرپرست اداره میراث فرهنگی شهرستان ابرکوه خاطرنشان کرد: کلیه محلات بر روی دو رشته سنگ واقع شده که کشیدگی غربی شرقی داشته و به موازات هم قرار دارند و محله دروازه علی در شمال شرقی، درب قلعه در شمال غربی، دروازه میدان و جهانستان در جنوب شرقی و گل کاران و پشت آسیاب در جنوب غربی این بستر سنگی قرار دارند.
قدیریان تصریح کرد: بافت ۱۶۲ هکتاری تاریخی ابرکوه دی ماه سال گذشته و با همت پایگاه پژوهشی بافت تاریخی ابرکوه به شماره ۳۱۵۲۶ به ثبت آثار ملی کشور رسید.