تنوع طراحی در زیورآلات یزد مشهود است/ حمایت قابلتوجه دولت ایران از آموزش رسمی و غیررسمی، شاخص مهمی در ارزیابی ما از وضعیت این صنعت محسوب میشود
داور و ارزیاب شورای جهانی صنایعدستی از کشور تایلند با اشاره به اینکه دولت ایران حمایت قابلتوجهی از آموزش رسمی و غیررسمی در زمینه زیورآلات دارد، بیان کرد: این حمایت، شاخص مهمی در ارزیابی ما از وضعیت این صنعت محسوب میشود.
بهگزارش خبرنگار روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد، سیتی چای اسمانچات، داور ارزیاب شورای جهانی صنایعدستی از کشور تایلند، شامگاه شنبه ۴ اسفندماه در نشست ارزیابان شورای جهانی صنایعدستی که با حضور معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، استاندار یزد، مسئولان استان و فعالان حوزه زیورآلات سنتی، با محوریت انتخاب شهر یزد، بهعنوان شهر جهانی زیورآلات سنتی و شصت و ششمین شهر جهانی در حوزه صنایعدستی، در محل سالن کوثر استانداری یزد برگزار شد، به اشتراکات فرهنگی فراوان بین ایران و تایلند اشاره کرد و این موضوع را عاملی برای ایجاد فرصتهای جدید دانست.
او با اشاره به اینکه بر اساس بازدید انجام شده، مشخص شد دولت ایران حمایت قابلتوجهی از آموزش رسمی و غیررسمی در زمینهه زیورآلات دارد، تصریح کرد: این حمایت، شاخص مهمی در ارزیابی ما از وضعیت این صنعت محسوب میشود.
اسمانچات بابیان اینکه استانداردهای ایمنی در برخی از کارگاههای تولید زیورآلات به سطح مطلوب نرسیدهاند، گفت: از آنجا که این صنعت با مواد شیمیایی سروکار دارد، رعایت استانداردهای بالاتر برای حفظ سلامت کارگران و کیفیت محصولات ضروری است.
این ارزیاب شورای جهانی صنایعدستی با اشاره به اینکه ارتباطات فرهنگی میان ایران و تایلند میتواند فرصتهای ارزشمندی را در زمینههای مختلف ایجاد کند، اظهار کرد: بهعنوانمثال، در نمایشگاه اخیر زیورآلات در تایلند، غرفههای ایرانی حضور پررنگی داشتند که نشاندهنده ظرفیت بالای این کشور در عرصه بینالمللی است. این امر میتواند زمینهساز گسترش روابط تجاری ایران با سایر کشورهای آسیایی نیز باشد.
او تأکید کرد: در حوزه تحقیق و توسعه، ایران و تایلند ظرفیت همکاریهای مشترک گستردهای دارند.
اسمانچات تصریح کرد: در یزد، تنوع طراحی در زیورآلات مشهود است، اما همچنان نیاز به آموزشهای تخصصی بیشتری وجود دارد تا سطح کیفی این محصولات به استانداردهای بالاتر ارتقا یابد.
ارزیاب شورای جهانی صنایعدستی با اشاره به اینکه در صنعت جواهرات، دستیابی به سطوح بالای کیفیت و مهارت مستلزم تلاش و سرمایهگذاری مستمر است، اظهار کرد: این چالشی است که در تایلند نیز وجود دارد و ما در حال کار بر روی بهبود و پیشرفت در این زمینه هستیم.
او در پایان تصریح کرد: همکاریهای دو کشور در این حوزه میتواند به توسعه و بهبود سطح کیفی تولیدات و افزایش سهم بازار بینالمللی کمک کند.
سیتی چای اسمانچات پژوهشگر و متخصص در هنرهای سنتی جنوب شرق آسیا است. او بهعنوان مدیر پروژههای مختلف فرهنگی در تایلند، نقش مهمی در حفظ و گسترش صنایعدستی این کشور داشته و در جشنوارههای بینالمللی بهعنوان ارزیاب و داور معتبر شورای جهانی صنایع دستی (WCC) فعالیت میکند.
انتهای پیام/