برگزاری بیست و پنجمین رویداد «چقدر یزد را میشناسیم» در روستای رکنآباد شهرستان میبد
بیست و پنجمین رویداد «چقدر یزد را میشناسیم» به همت کمیته تخصصی گردشگری تاریخی فرهنگی برگزار شد.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی گردشگری و صنایعدستی استان یزد، شامگاه جمعه ۱۳ تیرماه ۱۴۰۴ مطابق با هشتم محرم ۱۴۴۷ طبق روال سالهای گذشته مراسم بزرگداشت با هدف پاسداشت آیینهای سنتی ماه محرم در روستای رکنآباد با حضور سید محمد رستگاری میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد، معاون گردشگری، رئیس دانشگاه امام جواد (ع)، مسئول کمیته تخصصی گردشگری تاریخی فرهنگی، جمعی از اساتید دانشگاه، گروهی از راهنمایان گردشگری و علاقهمندان به فرهنگ عاشورایی شکل گرفت.
حاضران بعد از اطعام حسینی در منزل یکی از خادمان امام حسین علیهالسلام برای بازدید از مراسم جغجغه زنی و عزاداری مردم رکنآباد در حسینیه اعظم روستا حاضر شدند.
سنگ زنی یا به گویش محلی «جغجغه زنی»، یکی از چشم نوازترین اشکال مرسوم عزاداری در شهرستان میبد است که به شیوهای هنرمندانه با آهنگی دلچسب و شعری دلپذیر و با صدق و صفا و یکدلی در شبهای ماه محرم در برخی از حسینیههای شهیدیه (شورُک)، روستای رکنآباد و برخی از نقاط این شهرستان، بعد از مراسم نوحهخوانی و زنجیرزنی اجرا میشود.
جَغجَغه با صدایی که از به هم ساییدن این چوبها شنیده میشود که به نقلی یادآور صحنههایی از کربلاست.
جَغجَغه شیئی کوچک و تراشیده از چوب است که در ابتدای مراسم در اختیار اهالی روستا قرار میگیرد و سوگواران حسینی با به هم کوبیدن دو تا از آن، در رثای شهیدان کربلا عزاداری میکنند
در ادامه حاضران از نمایشگاه یادها و یادگارهای روستای رکنآباد بازدید کردند. در این بخش، سخنانی درباره پیشینه فرهنگی و میراث ناملموس روستا ارائه شد و در ادامه، پژوهشگر آیینهای یزد به بررسی سیر تاریخی عزاداری حسینی در ایران طی سدههای گذشته پرداخت.
در پایان، مسئول کمیته تخصصی گردشگری تاریخی فرهنگی ضمن قدردانی از حضور همه بازدیدکنندگان ابراز امیدواری کرد این برنامه سالهای آتی نیز به شایستگی ادامه یابد.
مراسم سنتی«جغجغه زنی» با داشتن قدمتی بیش از یک قرن در سال ۹۲ بهعنوان یکی از آثار معنوی ملی در فهرست میراثفرهنگی کشور ثبت شده است.
انتهای پیام/