برگزاری برنامه‌های ویژه هفته صنایع‌دستی در یزد

۱۸ خرداد ۱۴۰۱ / در صنایع دستی

معاون صنایع‌دستی استان یزد از برگزاری برنامه‌های ویژه هفته صنایع‌دستی در شهرستان‌های مختلف استان خبر داد.

به ‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد، محمدرضا دهقان مهرجردی روز چهارشنبه ۱۸ خردادماه ۱۴۰۱، با اشاره به اینکه دهم ژوئن (بیستم خرداد) روز جهانی صنایع‌دستی نام‌گذاری شده و از این روز تا بیست و ششم خردادماه، به‌عنوان هفته صنایع‌دستی معرفی‌شده، خاطرنشان کرد: «به همین مناسبت در استان یزد برنامه‌های متنوعی برای گرامیداشت این هفته، برگزار می‌شود.»
معاون صنایع‌دستی استان یزد در خصوص اهمیت صنایع‌دستی افزود: «صنایع‌دستی نه‌تنها حوزه مهم تلفیق هنر و صنعت و فرهنگ تلقی می‌شود، بلکه در بستر تاریخ به‌عنوان بهترین حافظ هویت ملی کشور ما و رمز ماندگاری و حیات فرهنگی و اقتصادی هر منطقه به شمار می‌رود. هر فرآورده دستی بازگوکننده خصوصیات تاریخی، اجتماعی و فرهنگی محل تولید خود است و می‌تواند عامل مهمی در شناساندن فرهنگ و تمدن باشد.»
دهقان مهرجردی در ادامه هفته صنایع‌دستی را فرصتی برای ترویج، حفظ و احیای این هنر و صنعت برشمرد و ادامه داد: «برپایی غرفه و نمایشگاه تولید و عرضه محصولات صنایع‌دستی، بازدید دانش آموزان از مراکز و کارگاه‌های آموزشی و تولیدی صنایع‌دستی، برگزاری جشنواره تخصصی در حوزه صنایع‌دستی، تجلیل و تکریم پیشکسوتان و هنرمندان صنایع‌دستی استان، برگزاری مسابقه صنایع‌دستی در شهرستان‌های استان، برپایی نشست با مربیان صنایع‌دستی، بازدید از کارگاه صنایع‌دستی به‌اتفاق مسئولین و روسای شهرستان و بررسی مشکلات هنرمندان صنایع‌دستی از نزدیک از برنامه‌های این هفته است.»
او افزود: «اولین کارگاه تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی در شهرستان اشکذر، دو کارگاه کاربافی و یک کارگاه پلاس بافی در شهرستان اردکان از مهم‌ترین کارگاه‌های صنایع‌دستی هستند که در این هفته افتتاح خواهند شد.»
دهقان مهرجردی با اشاره به برگزاری جشنواره اسفندونه در محل بافت تاریخی شریف‌آباد شهرستان اردکان، اظهار داشت: «رونمایی از کاتالوگ صنایع‌دستی بافق، کلنگ زنی مرمتی خانه خلاق صنایع‌دستی و رونمایی از ویترین صنایع‌دستی در ایستگاه راه‌آهن از مهم‌ترین برنامه‌های شهرستان بافق در این هفته است.»
او با اشاره به برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی از ۲۴ لغایت ۲۸ خردادماه در یزد گفت: «برای این نمایشگاه ۵۰ غرفه پیش‌بینی‌شده است که هنرمندان در رشته‌هایی نظیر کاربافی، سفال و سرامیک، چرم‌دوزی، معرق چوب و … تولیدات خود را برای نمایش و فروش عرضه می‌کنند.»
دهقان مهرجردی اظهار داشت: «حضور مدیرکل در نماز جمعه و سخنرانی پیرامون ۲۰ خرداد روز جهانی صنایع‌دستی، برگزاری دورهمی هنرمندان صنایع‌دستی با حضور استاندار در مجموعه تاریخی زندان اسکندر و گرامیداشت یاد و نام هنرمندان درگذشته صنایع‌دستی یزد با حضور بر سر مزار آن‌ها از دیگر برنامه‌های اجرایی در این هفته است.»

آخرین مطالب

سیدمحمد رستگاری
اربعین؛ میراثی که انسانیت را روایت می‌کند

برنامه‌ریزی برای مرمت و احیای مجموعه تاریخی حسینیان یزد

بازدید استاندار یزد از روند مرمت قلعه تاریخی ابرندآباد و ساماندهی محوطه پیرامونی آن

هندسه همدلی
کوچه‌های آشتی‌کنان یزد؛ معماری در خدمت فرهنگ همدلی

اجرای تدابیر حفاظتی و امنیتی در موزه مردم‌شناسی تفت هم‌زمان با شرایط جنگ تحمیلی

رقومی‌سازی اطلاعات ۶۳۰ اثر تاریخی ثبت‌ شده شهرستان یزد انجام شد

رئیس کمیسیون گردشگری و عضو شورای اسلامی شهر یزد
خواهرخوانده‌های یزد در یک کتاب تخصصی معرفی می‌شود

برج تاریخی روستای توت ساماندهی و مرمت اضطراری می‌شود

شناسایی بیش از ۱۶۰۰ اثر تاریخی و فرهنگی در بررسی‌های باستان‌شناسی استان یزد

مرمت خانه تاریخی امامزاده‌ای یزد با اجرای عملیات استحکام‌بخشی و احیای اجزای معماری

دومین جلسه شورای آموزش گردشگری استان یزد برگزار شد

نشست بررسی وضعیت مسیر کمپ‌های کویری محدوده جاده نصر برگزار شد