برنامه های روز بناها و بافت های تاریخی در شهرستان تاریخی ابرکوه
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد برنامه های روز بناها و بافت های تاریخی در شهرتاریخی ابرکوه را اعلام کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد؛ "ساشا ریاحی مقدم" معاون میراث فرهنگی استان استان یزد در این خصوص گفت: برای روز چهارشنبه مورخ ۲۹ فروردین ماه ۹۷ بمناسبت روز جهانی بناها و محوطه های تاریخی برنامه های ویژه ای در شهرستان تاریخی ابرکوه تدارک دیده شده است.
ساشا ریاحی مقدم در ادامه اظهار داشت: به پیشنهاد ایکوموس روز ۱۸ آوریل مصادف با ۲۹ فروردین به عنوان “روز بین المللی بناها و محوطه های تاریخی“ نامگزاری گردیده. این روز خاص فرصت بالا بردن آگاهی عمومی در مورد تنوع میراث فرهنگی و کوششهای مورد نیاز جهت حمایت و حفاظت از آنها را فراهم می آورد، و همچنین فرصت مناسبی برای جلب توجه نسبت به آسیب پذیری آنها است. برای چندین سال است که، ایکوموس هر سال موضوعی را به این مناسبت اعلام می کند. شعار انتخابی امسال میراث مشترک نسل ها می باشد.
معاون میراث فرهنگی استان یزد اهم برنامه های روز بناها و بافتهای تاریخی در شهرستان تاریخی ابرکوه را به شرح زیر اعلام کرد: آماده سازی محل و دفتر پایگاه پژوهشی واقع در خانه ثبتی فلاحزاده جهت بازدید در ایام مذکور، همکاری با دفتر امام جمعه معزز شهرستان در چاپ بروشور معرفی بناها و شعائر تاریخی-مذهبی شهرستان به دو زبان فارسی و انگلیسی، آماده سازی بافت تاریخی شامل مرمت و ساماندهی حصار تاریخی شهر در قسمت خیابان فردوسی و تک بناهای ارزشمند با همکاری شهرداری جهت ایجاد نشاط اجتماعی در بافت تاریخی، همکاری در برپایی و اجرای مسابقه شناخت و تحقیق در مورد آثار تاریخی شهرستان توسط دانش آموزان مدرسه ایثارابرکوه(استثنایی)، همکاری و هماهنگی با شهرداری ابرکوه در نظافت معابر و کوچه های منتهی به بناهای تاریخی و همچنین نظافت سرویسهای بهداشتی عمومی و مبلمان شهری و سطل های زباله واقع در بافت تاریخی.
این مقام مسئول همچنین افزود: جامعه ای که از داشتههای فرهنگی و هویتی خود به درستی آگاه باشد هیچگاه خواسته یا ناخواسته گام در تخریب آن نخواهد برداشت. شهروندان بایستی آشنایی با میراث فرهنگی را از نزدیک تجربه کنند تا حس هویت در آنان نهادینه شود. آنگاه دیگر شاهد اتفاقاتی نظیر تخریب در بنا ها و محوطه های تاریخی نخواهیم بود چون در این حالت هر ایرانی به یک میراث بان تبدیل شده است. لذا فرهنگ سازی و آموزش را می بایست از کودکان و در سنین پایین تر آغاز نمود.