بازدید معاون میراث فرهنگی کشور از مجموعه صدرالعلما یزد

۰۱ آذر ۱۳۹۶ / در میراث فرهنگی

محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور طی سفر یکروزه خود به استان یزد با همراهی فاطمه دانش یزدی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد و جمعی دیگر از مسئولین استانی از مجموعه تاریخی صدرالعلما بازدید کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، خانه تاریخی صدر العلما بر اساس پلان چهار ضلعی و حیاط مرکزی شکل گرفته و فضاهای مسکونی این عمارت در سه طبقه شامل زیرزمینهای ضلع جنوبی و شمالی، طبقه همکف، طبقه فوقانی و تالار و ضلع شمالی احداث شده اند. ورودی از ضلع شرقی به حیاط متصل می شود و در راهرو خود دارای نورگیر با نمای آجری زیبا است.

تالار (ایوان) در ضلع جنوبی قرار گرفته و در مجاور آن اتاقهای مسکونی مثل اتاق پشت تالار قرار گرفته که بادگیرهای یک طرفه به سمت شرق و غرب در روی پشت بام آن خودنمایی و تهویه مناسبی را فراهم می آورند. راه پله دسترسی به پشت بامها از داخل راهرو و زاویه های شمال شرقی و شمال غربی حیاط به طرف طبقات فوقانی و پشت بام امتداد یافته است. سقف فضاها به صورت ضربی و با قوس هلالی و خنچه پوش اجرا شده است. تزئینات بنا شامل نماهای گچی و گچبری شده و پیش درگاهها و ستونهایی از همین جنس که در طبقات فوقانی فضاهای مجاور تالار به کار رفته اند و همچنین نماهای آجری زیبا و دربهای مزین به شیشه های الوان و به خصوص درب زیبای بین تالار اتاق نشیمن پشت آن است.

شایان ذکر است: این خانه در مرکز بافت تاریخی شهر یزد و در شریان اصلی این بافت و در کنار مهم‌ترین بناهای تاریخی این شهر قرار دارد و به عنوان محل احداث موزه منطقه ای استان یزد انتخاب شده است.

گفتنی است: مصالح به کار رفته در بنا شامل انواع آجر، گل، گچ، سنگ، چوب و دیگر مصالح بومی می باشد و قرارگرفتن این بنا در مجاورت مجموعه بناهای صدری (شامل کاروانسراها و عمارتهایی به این نام) و قرارگرفتن بنا در بافت قدیمی و مجاور بازار و حصار برج و باروی قدیم یزد از ویژگی های خاص آن است.

لازم به ذکر است: مجموعه تاریخی صدرالعلما بر اساس نوع معماری و مصالح به کار رفته در آن در دوره متاخراسلامی (قاجار) احداث گردیده که نام آن متاثر از شهرت بانی و مالک سابق بنا است.

آخرین مطالب

نشست تخصصی شکوه دیبا با محوریت بررسی و تحلیل هنر پارچه‌بافی در دوره صفویه، در یزد برگزار شد.

بازدید معاون صنایع‌دستی کشور و مسئولان جهاد دانشگاهی از دانشگاه علم و هنر یزد

بهاباد آماده ارائه ظرفیت‌های روستایی خود در نمایشگاه بین‌المللی توانمندی‌های روستایی

تأکید معاون صنایع‌دستی وزیر میراث‌فرهنگی بر تبدیل ظرفیت‌های دانشگاهی به پروژه‌های عملیاتی

بازدید مسئولان میراث‌فرهنگی یزد از موزه دفاع مقدس

با همراهی مشاور وزیر میراث‌فرهنگی در امور ایثارگران انجام شد
دیدار مسئولان اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان یزد با امام جمعه یزد

دیدار مسئولان میراث‌فرهنگی با خانواده شهید محمدمهدی آخوندی ابراهیم‌آباد

بررسی راهکارهای توسعه صنایع‌دستی یزد در نشست معاون صنایع‌دستی کشور با شورای پژوهشی استان

مسئولان میراث‌فرهنگی به مقام شهدای امیرچقماق ادای احترام کردند

مشاور وزیر میراث‌فرهنگی در امور ایثارگران
روایت ایثارگران بخشی از میراث تاریخ معاصر ایران است

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی:
ظرفیت‌های فیزیکی و مجازی برای عرضه صنایع‌دستی به کار گرفته شود

دیدار مسئولان میراث‌فرهنگی با خانواده شهید صالح بناء هنزائی