انتصاب فرمانده جدید یگان حفاظت میراث‌فرهنگی استان یزد

۲۰ تیر ۱۴۰۲ / در یگان حفاظت

آیین معارفه فرمانده جدید یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی یزد برگزار شد.

به‌گزارش  روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد، روز دوشنبه ۱۹ تیرماه آیین تکریم و قدردانی از سرهنگ مهدی رحیم‌زاده فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی یزد و معارفه سرهنگ علی افخمی اردکانی فرمانده جدید یگان حفاظت این اداره‌کل با حضور سردار سرتیپ دوم حسن مهری فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی کشور، سرهنگ حسین منصوری رئیس پلیس پیشگیری ف.ا.ا یزد و جمعی از مسئولان این اداره‌کل در محل سالن ولایت فرمانداری شهرستان یزد برگزار شد.

در این مراسم فرمانده یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور در ابتدا ضمن تبریک اعیاد قربان و غدیر با اشاره به جایگاه مهم یگان حفاظت در وزارت میراث‌فرهنگی کشور در خصوص سابقه تشکیل آن گفت: بعد از انقلاب اسلامی، اولین یگان حفاظت کشور، یگان حفاظت میراث‌فرهنگی بوده است که از ابتدای انقلاب اسلامی تشکیل‌شده است. کاخ‌ها و اموال فرهنگی که اکنون در اختیار میراث‌فرهنگی است، در ابتدای انقلاب عده‌ای دلسوز حفاظت و تحویل میراث‌فرهنگی کردند و شاید اگر آن‌ها نبودند، اکنون اثری از کاخ نیاوران و دیگر کاخ‌های تهران نبود و یا اموال آن‌ها به غارت رفته بود، بعد از آن پاسداران میراث‌فرهنگی و سپس یگان حفاظت میراث‌فرهنگی به صورت تشکیلات فعلی، خیلی منسجم و سازمان‌یافته تشکیل شد.

سردار مهری افزود: یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، یکی از قدیمی‌ترین یگان‌های حفاظت است که به صورت مسلحانه در کشور اقدام به حفاظت از میراث‌فرهنگی می‌کند.

او ادامه داد: یگان حفاظت یک تشکیلات منسجم و متمرکزی است که در مرکز فرمانده ای دارد و در ۳۱ استان کشور هم تقریباً از یگان‌های منحصربه‌فردی است که فرماندهان آن از فراجا تأمین می‌شود.

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور گفت: برابر دستورالعمل ستاد کل نیروهای مسلح که برای تشکیل یگان‌های حفاظت صادرشده، یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مشغول انجام وظیفه است و وظیفه آن، حفاظت از اموال منقول و غیرمنقول میراث‌فرهنگی کشور، حفاظت از موزه‌ها و کاخ موزه‌ها، محوطه‌های تاریخی و سرمایه و میراث فرهنگی کشور است.

 او تصریح کرد: فرماندهان منصوب در استان‌ها برابر همین ابلاغیه ستاد کل نیروهای مسلح که به تصویب مقام معظم رهبری و فرمانده کل قوا رسیده، با حکم فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی کشور، به صورت رسمی و قانونی می‌توانند در استان‌ها انجام وظیفه کنند.

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور با اشاره به اینکه در کشور تعداد آثار ملی ثبت‌شده بسیار زیاد است و به آن‌ها باید آثار ثبت جهانی شده را نیز بیفزاییم، افزود: شاید این تعداد چندین برابر نیروهای یگان حفاظت باشد.

او اظهار داشت: یکی از آثار ثبت جهانی شده کشور،  بافت تاریخی یزد است که شاخصه مهم مأموریتی یگان حفاظت یزد، حفاظت همه‌جانبه از این بافت تاریخی ارزشمند است و اما تعداد نیروهای یگان حفاظت یزد با وسعتی که این بافت دارد، هیچ‌گونه تناسبی ندارد و وظیفه یگان حفاظت یزد در این خصوص بسیار سنگین است.

سردار مهری عنوان کرد: با توجه به امکاناتی که باید در اختیار داشته باشیم و نداریم، چاره‌ای جز روی آوردن به مشارکت‌های اجتماعی در بحث حفاظت از میراث‌فرهنگی نداریم. در استان یزد در راستای مشارکت‌های اجتماعی، ۱۳۱۹ نفر شناسایی‌شده‌اند و ارتباط برقرارشده که انتظار این است سرهنگ افخمی این برنامه را عملیاتی کند.

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور از تدوین طرح حفاظتی برای بافت تاریخی یزد از سوی نیروی انتظامی و پلیس پیشگیری استان و با مشارکت و پشتیبانی بخش خصوصی، مدیرکل میراث فرهنگی و استانداری یزد خبر داد و گفت: با این طرح نوع حفاظت از بافت تاریخی یزد تغییر می‌کند و به عنوان الگوی موفقی برای کشور مطرح می‌شود.

سردار مهری خواستار تغییر نگاه و دیدگاه به یگان حفاظت شد و گفت: در حال حاضر یک‌چهارم نیروهای کل وزارت میراث‌فرهنگی کشور، نیروهای یگان حفاظت هستند و درواقع یگان حفاظت در این وزارتخانه باید اصل باشد. اصلاً فلسفه تشکیل میراث‌فرهنگی، حفاظت از میراث فرهنگی است. در میراث‌فرهنگی مهم‌ترین فاکتور، حفاظت است و اگر امنیت باشد، مرمت، کاوش، ثبت ملی و جهانی و سایر فعالیت‌ها انجام می‌شود.

او همچنین در ادامه در اولویت قرار گرفتن یگان حفاظت در تقسیم اعتبارات را متذکر شد و گفت:  انتظار می‌رود اگر بودجه‌ای مصوب می‌شود، سهم یگان حفاظت مشخص باشد، همچنین تعداد نیروهای یگان حفاظت استان حفظ شود، توان آن‌ها افزایش یابد و در راستای احیای یگان حفاظت تلاش شود.

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور به غنای میراث‌فرهنگی کشور اشاره کرد و گفت: کشور ما جزء کشورهایی است که بیش‌ترین آثار فرهنگی و تاریخی و غنای فرهنگی را دارد. تمدن ما دیرینه‌ترین تمدن‌هاست و حفاظت از همه این‌ها به دست یگان حفاظت است. یزد در این زمینه استان مهمی است و امید است با پشتیبانی از نیروهای یگان حفاظت این استان، آن‌ها بهترین شرایط را داشته باشند و وظایف خود را به نحو احسن انجام دهند.

 سردار مهری در پایان ضمن تشکر از زحمات سرهنگ رحیم زاده و آرزوی توفیق برای سرهنگ علی افخمی، پشتیبانی همه‌جانبه فراجا و نیروی انتظامی را از یگان حفاظت استان خواستار شد.

 در این نشست احمد آخوندی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد به همدلی و همراهی تمام ارگان‌ها و دستگاه‌های مرتبط با حوزه حفاظت میراث‌فرهنگی یزد اشاره کرد و افزود: بافت تاریخی یزد به دلیل همین همدلی و همکاری سالم مانده و حفاظت‌شده است.

 در این مراسم سرهنگ مهدی رحیم زاده گزارشی از عملکرد خود و نیروهای یگان حفاظت استان یزد درزمینه‌ی حفاری غیرمجاز، دستگیری، کشفیات، صدور اخطار، توقف کار، تشکیل و اجرای پرونده قضایی و … ارائه داد.

انتهای پیام/

آخرین مطالب

گسترش فضاهای عرضه صنایع‌دستی در شهر تاریخی یزد/ بازارچه جدید در موزه تار و پود

حضور درخشان هنرمندان یزدی در نمایشگاه سراسری صنایع‌دستی کرمانشاه/ درخشش دست‌یافته‌های دارالعباده در غرب کشور

معاون صنایع‌دستی یزد خبر داد:
معرفی ۳۰۰ طرح صنایع‌دستی یزد برای دریافت ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات حمایتی

دورهمی اعضای جامعه هتلداران استان یزد برگزار شد

گامی نو در بازار سازی صنایع‌دستی یزد؛ هنرمندان استان به فروشگاه‌های زنجیره‌ای رفاه و اتکا معرفی شدند

ثبت ۱۰ میراث ناملموس یزد در فهرست آثار ملی کشور

پلمب یک باب منزل قدیمی در یزد به دلیل حفاری غیرمجاز

شهرستان ابرکوه محل تلاقی تاریخ، اسطوره و جغرافیای کهن

یزد در افق تعاملات آسیایی؛ از توسعه خواهرخواندگی تا کسب عناوین بین‌المللی

آموزش ۸۴۵ علاقه‌مند و ارتقای مهارت ۵۰ صنعتگر صنایع‌دستی در یزد

«عارسُک جُلی» ابرکوه با پیام صلح و دوستی در موزه صلح تهران روایت می‌شود

اقامتگاه بوم‌گردی فاقد مجوز در شهرستان ابرکوه پلمب شد